Poklady z půdy

15484
5.7.16 22:20

Poklady z půdy

Stalo se vám někdy, že jste našli na půdě něco cenného, něco, o čemž jste netušili, že to má takovou hodnotu? Máme nějaké věci po babičce a v jednom okamžiku to vypadalo, že jedna věc má hodnotu vysokou. Já tomu nevěřila a bohužel jsem měla pravdu. Ale bylo hezké chvilku snít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
5.7.16 22:28

Bohužel nic.
Koupili jsme pozemek 2r. zpět s rozestavěnou hrubou stavbou.
Zahrada byla odorna drungle. Pac paní co ten pozemek měla, byla asi echt prase a místo do popelnice odpadky házela na zahradu.
Tak při předělávání zahrady jsme narazili na pra pra vinný sklep, bohužel byl už ve stádiu, že nešel zachovat ani opravit nemělo smysl. Muž tam jednou byl se podívat a bylo tam pár věcí, ale nechal je tam. Než se probural nenavratne a místo se zahrabalo. Tak jsme doufali, že tam by něco mohlo být jedno co i nějaký pěkný archivní demižon nebo něco fotka cokoli, ale nic zvláštního, spíš jen ten bordel.
Místo toho jsme jen sbírali a sbíráme jak prší a voda to vyplaví, kousky skla, porcelánu, cihly. Nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
5.7.16 22:34

Znate ten porad z Discovery, menuje se to Poklady zastavaten - nebo tak nejak, to je neco pro vas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
5.7.16 22:41

Na pude jsme objevili housle. Děda hrával v komorním orchestru a mel jedny housle, o kterých vždy říkal, ze jsou hodne cenné, ze je koupil od nějakého vetesnika, který neznal jejich hodnotu. Děda ve staří hrát přestal, na housle si nikdo nevzdechnul. Až když se dum prodával a vyklizeli jsme ho, přišli jsme na ty housle. Tak jsme je vzali k odborníkovi a světe div se, housle nebyly nic extra, ruční práce někdy před druhou světovou, kterých je dost, dostali bychom par tisíc. Takže jsem si housle nechala jako památku na dědečka, který mi na housle hrával a já u toho zpívala. :srdce:
Bracha při otvírání futralu čekal stradivarky. :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15484
5.7.16 22:44

@cilly Moje babička kdysi housle věnovala nějakému pánovi. :zed: Nemyslím, že by měly nějakou extra velkou hodnotu, ale pána vůbec neznala a pustila ho do baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
5.7.16 22:50

@Sára 1 Nebyl to ten vetesnik, který dědovi housle prodal?? :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
5.7.16 22:51

Jinak rada koukám na Válka skladu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15484
5.7.16 22:52
@cilly píše:
@Sára 1 Nebyl to ten vetesnik, který dědovi housle prodal?? :mrgreen: :lol:

To asi ne. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
5.7.16 22:59
@cilly píše:
Jinak rada koukám na Válka skladu. :mrgreen:

Jo to je ono, v exekuci zabavena vetes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
5.7.16 23:02

Na půdě ne, ale po dědovi doma zbyly nějaké pozlacené plíšky, které jsme chtěli vyhodit.
Nakonec se ukázaalo, že jeden má hodnotu asi 4500 (bylo jich deset) a byyly to vzácné pamětní mince z roku 1918

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
5.7.16 23:03

My našli v chalupě po prababičce, na půdě v obrovské hromadě sena kompletní kachlová kamna, jsou prasklé jen dvě kachle. Nikdy o nich nemluvila o to více nás to překvapilo. Jestli hodnotu mají nebo ne nevím, ale už přemýšlíme jak je na chalupě použijeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
5.7.16 23:06
@Roker píše:
Jo to je ono, v exekuci zabavena vetes

Já myslela, ze přestali platit pronájem koje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
5.7.16 23:08

My máme staré mince ale jakou hodnotu mají to nevím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
5.7.16 23:10

A jinak prohrabavani starých věci na pude mam fakt rada - fotky, dopisy, oblečeni, hračky,… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
5.7.16 23:15

Mne by zajímalo, co za poklady by se mohlo najít na babičky půdě. :think: K vyklízení ale nebudu na 99% přizvána a myslím si, že se s tím párat nebudou…´A že bych tam určitě našla spoustu pokladů. :mrgreen: (třeba takové staré ošatky, knoflíky na oblečení, co už nikdo nikdy nosit nebude a jiné. ;-) :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová