Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj.
Mám na vás prosbičku.Předevčírem večer jsem přeparkovala naše auto z důvodu čištění komunikace před naším domem.Bohužel jsem si při přeparkovávání nevšimla,že i v této ulici je značka,byla tam pouze 1 značka a z jedné strany,takže nebylo možné si jí všimnout.Ale to bych neřešila.Když jsme se vraceli se synkem ze hřiště,zjistila jsem,že auto nám bylo odtaženo.Šla jsem i se svým 4-letým synem na městskou policii domluvit se na řešení.Policisté byli celkem milí,pak mě pozvali do kanceláře,kde sedělal policistka,se kterou se bohužel znám,tedy jen od vidění.Kdysi u nás ve firmě pracoval i její manžel a jelikož pracujeme na směny a večer končíme pozdě,občas mě ve vší slušnosti odvezl domů,Neb já v té době auto neměla,přijde mi to naprosto normální,nicméně jsem se pak od několika osob dozvěděla,že mě tato špiní,že jsem jí měla údajně svádět manžela a zničit manželství.No a k věci,policistka si to evidentně užívala.Já byla slušná,nic dobrého jsem od ní nečekala,tedy i ona se chovala celkem profesionálně,zeptala se mě,zda jsem si vědoma svého přestupku,odkývala jsem to.sdělila mi,že mi může uložit blokovou pokutu až do výše 2.000,–Kč,čeklala jsem,že mi uloží tu nejvyšší.No,hodná to žena,dala mi pokutu 1.000,–Kč.Následně jel můj přítel s mou sestrou pro auto na odtahové parkoviště,kde jsme platili další pokutu a přítel se tam setkal s dalšími minimálně 10 hříšníky,dohromady jich tedy bylo ještě více a ti všichni mu ukázali blokovou pokutu ve výši 100,–Kč.Myslím si,že je to velice neprofesionální.Byla jsem slušná,neřekla jsem slova špatného,byla jsem tam se svým malým synem,nezhřešila jsem víc než ostatní,tak proč takový rozdíl?Moje zlatá sestra si objednala schůzku u šéfa městské policie,já počkám,co mi dá vědět a půjdu si domluvit schůzku na městský úřad ke starostovi,jelikož městský úřad je zřizovatel městské policie.Já jsem slušný občan,který řádně platí daně,nemá žádné dluhy,starám se svědomitě o své dítě,chovám se slušně k majetku svého města,tak proč by mi mělo být měřeno jiným metrem?Myslím,že osobní záležitosti jsou v práci nepřípustné.Panu starostovi řeknu i danou věc,kterou jsme mezi sebou s onou strážnicí měly,tedy měla ona.A ptám se vás,třeba je něčí manžel policista,mám šanci uspět?O peníze už mi nejde,i když zamrzely hodně,bylo to opradu hodně peněz,ale chtěla bych žádat o vysvětlení.Děkuji všem,kteří dočetli.
nezlob se ale soukromé vztahy jsou neprokazatelné a oni ti opravdu v rozmezí těch pokut můžou dát výši, kterou sami uznají. Já vím, že s dítětem je to hodně peněz tisícovka, ale třeba tady u nás to chodí tak, že tě odtáhnou za 1800 a za dalších 1800 vrátí na původní místo po čištění - to je teprv čistka peněženky. A cedule fakt vidět nebyla. Dohadováním si můžeš tu pokutu ještě zvýšit, já bych raději nerýpala ![]()
Romaelko,já vím,ale my platili tu pokutu a plus 1.200,–Kč odtahové službě,tj.2200,.Kč
A já bych si být tebou klidně rýpla. Tedy nemyslím tím rýpání, ale ozvat se , slušně
Kamaráda nedávo také odtáhly - za odtah 1700 a pokuta 500.
@Romaelka nevím jak u Vás, ale odtahovka má povinnost vrátit auto na původní místo, odkud bylo odtaženo, ale nesmí za to již požadovat další peníze
tak mi to bylo řečeno
takže teda nevím proč u Vás se platí 1800 za odtažení a dalších 1800 za vrácení na původní místo ![]()
Já bych to moc nerozmazávala a radši zaplatila. Známost s policajtem nepomůže, spíš můžeš hodně uškodit jemu.. Oni dělaj jen svojí práci. Jinak od pokuty bys mohla být osvobozena pouze v případě, že dokážeš, že auto bylo nepojízdné, jinak je zcela na nich, jak to posoudí. Já třeba udělala stejný přestupek jak známý, já dostala 2000 tis, on 500. CHytli nás stejný den cca půl hodiny po sobě. A radši držím pusu a krok a o přítulákovi jako policajtovi mlčim, mohlo by být hůř..
@1miss1 píše:
A já bych si být tebou klidně rýpla. Tedy nemyslím tím rýpání, ale ozvat se , slušněKamaráda nedávo také odtáhly - za odtah 1700 a pokuta 500.@Romaelka nevím jak u Vás, ale odtahovka má povinnost vrátit auto na původní místo, odkud bylo odtaženo, ale nesmí za to již požadovat další peníze
tak mi to bylo řečeno
takže teda nevím proč u Vás se platí 1800 za odtažení a dalších 1800 za vrácení na původní místo
mno protože to musíš stihnout v nějakém limitu, oni prý nemají tolik parkovacích míst na odtahovém parkovišti aby tam každý mohl „přezimovat“
takže tě ochotně hodí zpátky za stejnou taxu. Brno no. /jo a to parkoviště je tady 500 až 1000m vzdálené
takže super!/
Ale tak možná oficiální žádost o přezkoumání (bez vysvětlení toho podezření, spíš jen dotaz na to, v čem je tvůj případ zvláštní, že byl víc potrestaný) by asi nebylo až tak hrozné. Maximálně ti to navýší, když to budou arogantní joudové co se vzájemně krejou.
Anonymko,vůbec ti nerozumím,já žádného známého policistu nemám.Chci si pouze stěžovat a žádat vysvětlení.
@Romaelka TAky jsem Brno a za to odtažení zpět by opravdu nic chtít neměli ![]()
@carola píše:
Anonymko,vůbec ti nerozumím,já žádného známého policistu nemám.Chci si pouze stěžovat a žádat vysvětlení.
Carolo, jestli věříš ve spravedlnost české policie, tak to zkus. Ale jsi tedy jedna z mála. Mě třeba i okradli poliši po bouračce a já jim nevěřím už nic. Fakt bych si určitě akorát zadělala na větší průšvih, ale třeba je to má osobní smůla.
@1miss1 píše:
@Romaelka TAky jsem Brno a za to odtažení zpět by opravdu nic chtít neměli
já jsem to zjistila včas a muž tam pro to šel, ale řekli mu že jinak by mu to naučtovali obojí. Kolegyně o pár ulic dál to zažila. Nový lískovec ![]()
Romaelko,já vím,že to myslíš dobře a naprosto ti rozumím.Já podám u starosty města stížnost a to cos mi napsala mi nepřijde jako špatný nápad,zeptat se,aby prošetřili,v čem byl můj případ jiný než ostatní,ale jinak naprosto vím,jak to myslíš.Viz co ukazovali včera ve zprávách s tím Janouškem,co porazil tu Vietnamku,jak tam pěkně děkoval klukům policajtským za to,že ho v pohodě pustili a nic dál neřešili,ale ti na to chlapci dojeli.
@Romaelka
Jako já s tím zkušenost nemám, ale zrovna tento týden mi kamarád říkal, že když ti odtáhnou auto, tak ty po nich můžeš chtít, aby ti ho vrátili na puvodní místo, ale nic za to vrácení neplatíš. Zaplatíš pouze tu pokutu a ten jeden odtah
tak co já vím ![]()
1miss,v tomhle máš pravdu.Já si o tom včera něco gůglila a našla jsem přesně to,co píšeš,že správně mají auto vrátit na původní místo.Ono se to odvíjelo od nějakého případu jedné paní,která se mám pocit pak s nimi soudila,nevím už přesně,ale mám pocit,že se právě jednalo o porouchané auto Škoda 120 a chtěli po ní asi 130.000,–,takž pak soud vyhrála,částku jí snížili asi na 7.000,–,že by to bylo v rozporu s dobrými mravy,chtít po ní tyto peníze a soud tam právě určil,že ze zákona musí být auto vráceno na to samé místo,odkud bylo odtaženo a přesně za tu jednu částku,jak jsi psala ty.Ale ohledně té odtahovky je to v pohodě,to řešit nechci,tam nadělili všem stejně,ale s tou policistkou jo,ptž tohle nebylo profesionální.
@carola píše:
Romaelko,já vím,že to myslíš dobře a naprosto ti rozumím.Já podám u starosty města stížnost a to cos mi napsala mi nepřijde jako špatný nápad,zeptat se,aby prošetřili,v čem byl můj případ jiný než ostatní,ale jinak naprosto vím,jak to myslíš.Viz co ukazovali včera ve zprávách s tím Janouškem,co porazil tu Vietnamku,jak tam pěkně děkoval klukům policajtským za to,že ho v pohodě pustili a nic dál neřešili,ale ti na to chlapci dojeli.
každopádně držím palce ať to vyjde.. třeba to nám všem trošku zlepší názor na policajty ![]()
Romaelko,děkuju ti moc.Dám pak vědět.Nechci peníze,o ty mi nejde,ale to vysvětlení v čem byl můj případ jiný,než případ min.dalších 10 hříšníků,kteří tam byli s námi.