Policie, taky u vás chrápou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6836
1.6.13 13:24

Zakladatelko evidentně měli důležitější práci, že někdo jezdí po silnici jako magor není nic zvláštního, to by nedělali nic jinýho :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
1.6.13 13:26

@Raduš.ka44 tak to teda nevím, odkud jsi, ale u nás se teda přesčasy platí. Síce děláš 3 měsíce do fondu a proplatí až pak, ale proplatí.
Já nevím, tady zase 16 tak moc není, protože tím, že je tu práce, tak jsou i nájmy drahé. Já bydlela kdysi na ubytovně, jeden pokoj 3×4 m bez vody a WC a přesto chtěli 4 tisíce, byt 2+1 pronájem 10 tisíc. Ex švagrová z Podbořan si sice vydělala nějakých 10-11 tisíc, ale nájem měli 5 tisíc, kámoška v Plzni 3+1 obyč kategorie 12.500. Benzín je na západě čech podle posledního srovnání nejdražší v republice, dokonce předběhl i Prahu.

A když to teda srovnám, tak dělník se základním vzděláním, ve fabrice u pásu má stejný peníze, jako policista se střední školou a maturitou, který se musí orientovat v zákonech a §, který kolikrát riskuje svůj život, chlapík, co jezdí se zdvižkou má 20 čistého. Není to trochu špatně nastavené? Můj, aby ty peníze měl, studuje dál, dodělává si bakaláře z práv, aby měl lepší možnosti v budoucnu. Ale už kolikrát jsem mu řekla, ať se na to vysere a jde zpátky do fabriky programovat stroje, pač tam měl skoro 30, ve dvě domů, případnou práci předal další směně, a do druhého dne do rána o fabrice nevěděl. Víkendy volný, případný přesčas zaplacený. Nechci znevažovat žádnou práci, každá má svoje, ale přijde mi to stejný, jako zaplatit stejnou mzdu sestřičce a mozkovému chirurgovi ;)

a samozřejmě i mezi policajtama je kluk, který se vyzná a umí a nemehlo, co nezvládne ani vypsat pokutu správně ;) ale to je asi u každé profese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
1.6.13 13:28

Upřímně nemám tyhle řeči ráda, moc dobře vím, jak to u nich chodí. Jenže lidi jsou schopný otravovat s tím, že jim utekla kočka na strom a nemůžou jí sundat, že mají před barákem moc sněhu…a podobný p. čoviny. Takže se nedivím, že ostatní pak čekají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.13 13:42
@Jazz27 píše:

A když to teda srovnám, tak dělník se základním vzděláním, ve fabrice u pásu má stejný peníze, jako policista se střední školou a maturitou, který se musí orientovat v zákonech a §, který kolikrát riskuje svůj život, chlapík, co jezdí se zdvižkou má 20 čistého. Není to trochu špatně nastavené? Můj, aby ty peníze měl, studuje dál, dodělává si bakaláře z práv, aby měl lepší možnosti v budoucnu. Ale už kolikrát jsem mu řekla, ať se na to vysere a jde zpátky do fabriky programovat stroje, pač tam měl skoro 30, ve dvě domů, případnou práci předal další směně, a do druhého dne do rána o fabrice nevěděl. Víkendy volný, případný přesčas zaplacený. Nechci znevažovat žádnou práci, každá má svoje, ale přijde mi to stejný, jako zaplatit stejnou mzdu sestřičce a mozkovému chirurgovi ;)

Tak to máme podobnou zkušenost. Bydlíme 20 kiláků od Mladý Boleslavi, půlka chlapů tady z města dojíždí do Škodovky, kde si vydělaj pěkný prachy. Můj manžel tam dělal deset let, před pěti lety skončil. Už tenkrát tam nešel pod 22 tisíc čistýho plus několikrát ročně bonusy a třináctý platy. Teď jsem četla, že dostanou bonus 20 tisíc. Před dvouma rokama říkal známej, co tam dělá normálního dělňase na svařovně, že v průměru má 27 tisíc čistýho. A to má děti dospělý.
Manžel je Bc, příští rok bude Ing. a jako řádovej policajt má 20-21 tis. čistýho a v tom má ještě odpočty na dvě děti. :roll: Zlatá fabrika. :lol:

• Citovat
  • Upravit
17095
1.6.13 13:50

@Tereza1986 přesně, to je ono. A nejhorší jsou víkendy, kdy jsou diskotéky a pije se, nebo prázdniny. To nestíhají, je nápor. Pak holt operační důstojník, který hlídky posílá na místo vyhodnotí, co je důležitější. Není v možnostech dvou policistů být všude. Takže jestli vezou ožralu pod vlivem na krev nebo jedou k nehodě, tak výrostkové musí počkat. Kdyby tě tam, zakladatelko, vraždili nebo napadali, tak ti tam pošlou hlídku, klidně z druhého rajónu, která je nejblíž. Holt, nejsou lidi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.13 14:24
@Anonymní píše: Čus, jsem pěkně načuřená, přesto že nejsem žádnej bonzák, jsou prostě věci který mi vaděj, třeba když mi celé odpoledne sedí za barákem kde si hraje mraky dětí banda smažek, která si po dvou hodinách kamarádíčkování začně rozbíjet hlavy lahvema od píva, nebo dneska tu od pěti hodin lítá auto, řidič nějak ušák evidentně pod parou, dělá tu partě asi taxikáře, lítá tu jak hovdo, přesto že je tu 30 a policajti chrápou. Volala jsem do PC, nahlásila číslo, barvu i značku auta a už tři hodiny tu frajer lítá a nic se neděje, machruje, před chvilkou málem přejel dva lidi a nic se neděje. Teď když to npíšu blbě je mi to jedno, protože mi děti už v klidu spěj, ale sakra co je to za bordel, když dostanou víceméně veškerý informace a nic neřešej, člověk si u provolává kredit a ho.no platný, je to u vás taky tak? Sakra za co jsou teda placený :nevim:

A tys mu dala dýchnout, že víš, že je pod parou? Jestli ho oni někde zkontrolovali a má papíry v pořádku a fakt nic nenadejchal, tak s ním nemůžou nic dělat. Změřit ho nemaj jak a když přímo před nima neudělá žádnej přestupek, tak ho ani nemaj za co vyflastrovat. :nevim: Ale jestli je to zmetek, tak si na něj počkaj, tomu věř. Jestli mají SPZku, tak není nic snažšího než si ho vylustrovat a pokud je to známá firma, tak se dočká hošan a ty taky ;)

• Citovat
  • Upravit
1137
2.6.13 16:56
@Anonymní píše:
Tak to máme podobnou zkušenost. Bydlíme 20 kiláků od Mladý Boleslavi, půlka chlapů tady z města dojíždí do Škodovky, kde si vydělaj pěkný prachy. Můj manžel tam dělal deset let, před pěti lety skončil. Už tenkrát tam nešel pod 22 tisíc čistýho plus několikrát ročně bonusy a třináctý platy. Teď jsem četla, že dostanou bonus 20 tisíc. Před dvouma rokama říkal známej, co tam dělá normálního dělňase na svařovně, že v průměru má 27 tisíc čistýho. A to má děti dospělý.
Manžel je Bc, příští rok bude Ing. a jako řádovej policajt má 20-21 tis. čistýho a v tom má ještě odpočty na dvě děti. :roll: Zlatá fabrika. :lol:

no a holky to ten můj má tituly dva a stejně na penězích to vidět není díky této skvělé vládě, kt. tvrdí, že průměrný policista má 35 tisíc (pak se ani těm lidem nedivím, že si o nich myslí, že se „flákaj za státní - jejich peníze“) jim přece není potřeba přidávat, ba naopak…
jak píšete, většina jeho spolužáků ve fabrice mají stejné prachy jako on a přesčasy mají VŠECHNY placené k tomu!
Pořád řikám a na tohle jsi tolik let studoval ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.6.13 17:08

Bydlím v části Ostravy, kde je dost vysoká kriminalita a hemží se to tu dost pofidérními živly.. jsem doma na mateřské už nějakých 5 let, takže s dětma jsem často venku a všímám si. Policistu pochůzkáře jsem tu neviděla, a to nekecám, dobré 2 roky, a když už, tak v poslední době asi 2× a to jenom ráno a pokutujou pejskaře :cert: večer tu jednou projedou v autě a tím to končí… ale že jim za rohem 12leté děcka kšeftujou s drogama, chodí tu zhulené a zfetované děcka to nikoho asi netrápí.

Nedávno tu parta asi 4 mladíků ve 2h ráno dělala kravál a rozkopávala popelnice. Bordel neskutečný, někdo volal policii, přijeli měšťáci, ti tam s nima něco diskutovali, kluci je samozřejmě poslali do pi.., asi za půl hodiny přijela státní policie, scénář se opakoval, nakonec za dalších 20min dojelo auto s těžkooděnci, ti vyskákali z auta, kluky ztřískali, naložili do auta a odjeli. No kino, policajtů tady jak na Baníku, no děs… nechápu na co jich tu bylo tolik, když si se 4 klukama stejně neuměli poradit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
2.6.13 18:49

@Michaela23 s omezením pravomocí, jaký maj, na ty spratky nemůžou ani vztáhnout ruku. Na zásahy na nebezpečný pachatele je zásahovka, ta je může zmydlít, když kladou odpor. Při pohledu z okna víš prd, jak se šmejdi chovaj, jestli nejsou ozbrojeni a podobně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.13 15:58
@Tereza1986 píše:
Zakladatelko evidentně měli důležitější práci, že někdo jezdí po silnici jako magor není nic zvláštního, to by nedělali nic jinýho :nevim:.

Mě se tohle zdá jako dost závažný přestupek, když jezdí pořád dokola na jedno místo, kde se hemží hromada dětí a on mezi nima lítá jako prase. Pochopila bych třeba že nemohli přijet hned, ale nepřijet vůbec, to si přece nemůžou dovolit :nevim: Jinak mladý hoch tu lítá pořád, pouze změnil vůz, tamten už nejspíš odepsal :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.13 19:20
@Anonymní píše:
Mě se tohle zdá jako dost závažný přestupek, když jezdí pořád dokola na jedno místo, kde se hemží hromada dětí a on mezi nima lítá jako prase. Pochopila bych třeba že nemohli přijet hned, ale nepřijet vůbec, to si přece nemůžou dovolit :nevim: Jinak mladý hoch tu lítá pořád, pouze změnil vůz, tamten už nejspíš odepsal :zed:

A nenapadlo tě, že kluka už vyřešili? Že třeba už dostal pokutu? I u nás má muž v rajónu dva feťáky, co jim to je jedno. Už je několikrát zastavil, vyflastroval, jeden už je i bez papírů, druhej prý jezdí sfetovanej a ožralej, tak jen na ně číhá, až je zas chytne. Jeden přijde o papíry a druhý už bude mít maření úředního rozhodnutí. Jenže je furt ne a ne slovit. A když je v civilu, tak je jako naschvál potká. To je pak vzteklej :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.13 12:07

Jdu poinformovat jak to vše dopadlo, o víkendu jsem volala policii ještě dvakrát, protože z jednoho závodníka se stali dva a už mi to pilo krev, policie přijela až po obědě kdy tu logicky nikdo nebyl, po deseti minutách odjeli a hotovo. Skončilo to smrtí 24 letého řidiče jednoho z vozů, skoro smrt, těžké ublížení na zdraví jednoho motorkáře 20let a druhý frajer večr po havarce vesele proháněl svoje fáro zase jako dobytek v pěší zoně, policie nic :nevim: víceméně mi řekli že přijedou později, protože je teď na služebně sám, manžel už nevydržel šel a vypustil frajerovi kola a je klid, ani ho nenapadlo je zkusit nafouknout, nejspíš si myslí že mu je někdo propíchnul, Jen si říkám, že kdyby jsme to udělai hned mohli dva mladý kluci třeba ještě žít, jenže jsme věřili policii, která má pomáhat a chránit. Jen děkuju bohu že se nestalo nic dětem, protože to by toho borce manžel zabil.

• Citovat
  • Upravit
17095
12.6.13 12:21

Je mi líto motorkáře, ale na lidskou blbost je i policie krátká, bohužel. Závodník na tu svou doplatil.
Gratuluji manželovi k šikovnému řešení, ale obávám se, že to taky není na furt, jen dočasně.
Pokud máš opravdu pocit, že policajti pochybyli, můžeš napsat oficiální stížnost. Budou to pak muset prošetřit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.13 12:37
@Jazz27 píše:
Je mi líto motorkáře, ale na lidskou blbost je i policie krátká, bohužel. Závodník na tu svou doplatil.
Gratuluji manželovi k šikovnému řešení, ale obávám se, že to taky není na furt, jen dočasně.
Pokud máš opravdu pocit, že policajti pochybyli, můžeš napsat oficiální stížnost. Budou to pak muset prošetřit. :nevim:

Nechci na nikoho házet špínu, prostě se stalo to z čeho jsem měla strach, že se někomu něco stane, proto jsem tu policii pořád volala, teď už je klid a doufám, že si i ten řidič snad uvědomil že jeho parťák za takovou blbost zaplatil životem, i když těžko říct jsou to mladý telata.Ten motorkář je schodou náhod můj kamarád o to víc se mě to dotýká :( doufám že neskončí na vozíku, byl tu pro něj vrtulník a je to dost špatný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová