Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No jako taky jsem nad tím dneska přemýšlela a nakonec zakoupila 3 tulipánky a budu pevně doufat, že přežijou zítřejší mrazivou cestu do školy. Dcera je v první, ale její třídní je má známá, navíc naprosto nejlepší učitelka na celém světě
, tak jí půjdu za holku poděkovat ráno i já
dáreček dostala i na Vánoce, ale fakt jen symbolický… jsem taky učitelka, tak vím, že nejlepší dárky jsou takové, které se dají sníst nebo vypít, ale tulipány miluju, tak jsem šla do nic ![]()
Nejlepší máme my
na vánoce jsem ji poslala prchové voňavé gely od Dermacolu, nebylo to blbé? jsem vyplesklá matka
příští rok už budu mazák ![]()
My totiž nic nenesli první den, to mě prostě nenapadlo
a bylo to takové trapné, většina šla s pugétem, ale mě to fakt nenapdlo
Hm, tak první den taky nic nenesla, proč by? Aspon myslím, už je to přece jen 5 měsíců a vím, že se to tu taky řešilo, takže v tom mám dost zmatek
mozek mi zakrněl, takové vzdálené události už mi nebere
První den jsme taky nenesli a myslím, že u nás ve třídě nenesl nikdo, ale před školou pár prvňáčků kytičku v ruce mělo.
A vánoce jsem teda zazdila. Přitom učitelka dětem donesla 100 skořápek od ořechů a 1OO malých dortových svíček, aby si mohly udělat na vánoce lodičky. Taky máme tu nejlepší ![]()
Bohunko žížalky jsou šikulky ![]()
První den jsme taky nenesli… teda, ano, nesli… kornout. Holčina kmotra je Němka a tam se to holt dělá… nemohli jsme jí tu radost odepřít, takže malá šla s kornoutem.
@krmar, žížaly jsou především potvory
Šikulky jaksi z globálnějšího hlediska… to jim holt budiž přiznáno
… ovšem z mého mateřského pohledu jsou to regulérní příšery… ![]()
@BohunkaP jo tak kornout se tu řešil na konci prázdnin taky
a teda nosí ho čím dál víc dětí. Ale to se tu holky shodly, že je to krajové, někde nosí už spoustu let na zad (jako i za dob Lucie postrach ulice a dřív
)
@krmar, určitě - my jsme z Prahy, pár dětí ho tu mělo, ale moc jich nebylo, minimum. Dcera byla výjimka - ani jsme jí ho do třídy nenechali, vzala jsem jí ho před odchodem do třídy, že budu hlídat
Bývala bych si to radši ušetřila, ale „Tante Irmgard“ měla takovou radost, jak jí to pěkně přichystala a navíc malá tomu vlastně nerozuměla, že tady se to nedělá a jinde ano, připadalo jí to normální a těšila se, jak si to s sebou ponese… to se prostě nedalo nevzít, to za tu radost stálo ![]()
@BohunkaP vždyť jo, a právě jestli se třeba těší, že dá učitelce tu bombošku, tak zase neřeš, jestli bude jediná.
Mladší nese dnes do školy bonbóny jako občerstvení pro všechny (pytlík karamelových Salonek). Starší vyšila paní učitelce obrázek s nápisem, já ho vyžehlila a dala do rámečku (její iniciativa, je to vzorňačka). Jo a obě šly v šatech.
@BaraF to je milý, spolužáci budou mít určitě radost. A obrázek zase určitě potěší učitelku. Je to šikulka.
@terinka4444 My taky první den nic nenesli-měl jen jeden kluk a všichni na něho koukali
. Jsou k nám přistěhovaní a maminka říkala že nevěděla že u nich se to tak dělá.
Dáme jen na konci roku kytičku popř. nějaký malý dárek.
No, tak jsem nakonec poslal ty bonb=ony a prý všichni nesli, jen dva kluci ne. My jsem asi z vadný školy, všichni šli s kornoutem na začátku roku, všichni nesli kytku učitelce, všichni nesli něco k pololetí, to chci vidět konec roku.
@terinka4444 no asi to bude tím, že máte fakt výbornou učitelku
, tý jo co by se jí tak mohlo hodit, že by jste se složili na něco velkýho ![]()