Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nad tim jsem se moc nezamýšlela, proč tohle. Nevim, proč cítim prázdno, ale někdy si tak prostě připadám, že o mě nikdo takhle nestojí a nejsem dost dobrá jako partnerka, tak ani jako máma.
No a tam je podle mě zakopaný pes. Nechceš si zkusit pokecat s nějakým psychologem? Určitě by ti pomohl najít způsob, jak se mít ráda. Pak bys se nemusela trestat takovou hnusnou dietou. ![]()
Znám jednu holku, je o 2 roky starší. Pamatuju si ji jako krásnou holku, která ani nepotřebovala shodit. Měla kluka, chodili spolu od základky, já s nima chodila do tanečních - nádhernej pár. Pak jsem ji pár let neviděla. Pak jsem jednou přišla k zubařce a ona tam byla jako recepční a instrumentářka. Pořád krásná, usměvavá, jen o něco hubenější…toho kluka si vzala. Měli nádhernou svatbu, on by pro ni udělal vše na světě. Ale jí prostě pořád přišlo, že je moc tlustá. Denně 2 hodiny běhala, jedla jen ovoce, zeleninu a bílé jogurty. Celá rodina i její manžel jí říkali ať přestane, že je moc hubená. Nedala si říct. Pak najednou už u zubařky nebyla, prý je na mateřské…nebyla. Byla v Bohnicích s anorexií. Byla tam rok. Její manžel za ní jezdil každý den 100km, kvůli ní změnil práci aby ji mohl vídat. Po roce ji pustili domů s tím, že to nemá cenu. Nejde ji vyléčit. Je z ní někdo jiný. Trpí celá rodina. Svádí s ní hádky o to, aby něco snědla
Ona sní k snídani bílý jogurt a jde běhat, aby ho vyběhala
Dostala v 28 letech plný invalidní důchod a zřejmě tu dlouho nebude. Nádherná holka a je z ní troska, co nevědomky ničí život všem, kteří ji milují ![]()
@kočička Evička píše:
@ZItusestra (prve jsem napsala dcera omylem) té mé kamarádky utekla právě hrobníkovi za vteřinu 12 z lopaty. Hubla, hubla, pak čím víc byla hubená (taky 1 jablko denně), tím víc měla pocit že je furt tlustá a s těma 38 kg, kdy vypadala jako z koncentráku pořád říkala, že musí ještě zhubnout a pak měla zničený střeba a perforovaly jí. Zachránili ji na poslední chvíli, několik let se z toho dostávala, byla úplná troska a ještě takovej zvláštní jev - začala vidět věci jakoby z vrchu, prostě jakási porucha vidění či co, byla z toho úplně vyřízená, do práce nemohla, sotva chodila, úplně ji to zlomilo.
Kamarádka už to bohužel nestihla.
Jenže je problém, že tito lidé to prostě nevidí, resp. nechtějí vidět. Ty pocity měla kamarádka taky, ale naše řeči, prosby, dokonce ani přání těch svých nejbližších vůbec nebrala na vědomí, pořád hubla dál. Jen vím, že potom, co se kamarádka poprvé vrátila z léčebny, tak tenkrát její mamka říkala ( lékařka ), že to je na doživotí - bohužel měla pravdu. ![]()
Jojo, tam jsou pak i druhotné zdravotní projevy.
@tiffany Ale já se teď ráda nechci mít, protože vypadám otřesně. Až budu tam kde jsem byla, tak pak možná.
@Anonymní píše:
@tiffany Ale já se teď ráda nechci mít, protože vypadám otřesně. Až budu tam kde jsem byla, tak pak možná.
Je mi líto tvé rodiny ![]()
@mmuerka píše:
Znám jednu holku, je o 2 roky starší. Pamatuju si ji jako krásnou holku, která ani nepotřebovala shodit. Měla kluka, chodili spolu od základky, já s nima chodila do tanečních - nádhernej pár. Pak jsem ji pár let neviděla. Pak jsem jednou přišla k zubařce a ona tam byla jako recepční a instrumentářka. Pořád krásná, usměvavá, jen o něco hubenější…toho kluka si vzala. Měli nádhernou svatbu, on by pro ni udělal vše na světě. Ale jí prostě pořád přišlo, že je moc tlustá. Denně 2 hodiny běhala, jedla jen ovoce, zeleninu a bílé jogurty. Celá rodina i její manžel jí říkali ať přestane, že je moc hubená. Nedala si říct. Pak najednou už u zubařky nebyla, prý je na mateřské…nebyla. Byla v Bohnicích s anorexií. Byla tam rok. Její manžel za ní jezdil každý den 100km, kvůli ní změnil práci aby ji mohl vídat. Po roce ji pustili domů s tím, že to nemá cenu. Nejde ji vyléčit. Je z ní někdo jiný. Trpí celá rodina. Svádí s ní hádky o to, aby něco snědlaOna sní k snídani bílý jogurt a jde běhat, aby ho vyběhala
Dostala v 28 letech plný invalidní důchod a zřejmě tu dlouho nebude. Nádherná holka a je z ní troska, co nevědomky ničí život všem, kteří ji milují
Ale takhle to já přece vůbec nechci.
@Anonymní píše:
ahoj..tak jakápak byla snídaně a oběd? šlo něco sníst?
nevypadáš otřesně.. to přijde..až ti začnou padat vlasy, zkazí se ti pleť a budou se ti kazit zuby… víš ono to tělo když nemá z čeho živit základní orgány bere tam kde to je pro něj nejméně bolavé a mít hezké vlasy a zuby a pleť není pro přežití nutné.. nepadají ti už vlasy?
@Anonymní píše:
@jdukolem Ne, vlasy mi nepadají.
to je dobře.. tak prima
co ta snídaně a oběd?
@Anonymní píše:
@jdukolem to je jedno
není… povídej.. já měla rohlík s medem a kafe a k obědu těstoviny s masem a zeleninou
@Anonymní píše:
@jdukolem ale je
je to běžná otázka taková ta běžně konverzační - jak se máš?, co děláš?, jakej byl oběd? co sis dala ke snídani?… nijak tě neohrožuje. pročpak to nechceš napsat? ![]()
Nad tim jsem se moc nezamýšlela, proč tohle. Nevim, proč cítim prázdno, ale někdy si tak prostě připadám, že o mě nikdo takhle nestojí a nejsem dost dobrá jako partnerka, tak ani jako máma.