Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@jdukolem Proč?
no to se ptám já tebe - proč se zlobíš ![]()
sestra (prve jsem napsala dcera omylem) té mé kamarádky utekla právě hrobníkovi za vteřinu 12 z lopaty. Hubla, hubla, pak čím víc byla hubená (taky 1 jablko denně), tím víc měla pocit že je furt tlustá a s těma 38 kg, kdy vypadala jako z koncentráku pořád říkala, že musí ještě zhubnout a pak měla zničený střeba a perforovaly jí. Zachránili ji na poslední chvíli, několik let se z toho dostávala, byla úplná troska a ještě takovej zvláštní jev - začala vidět věci jakoby z vrchu, prostě jakási porucha vidění či co, byla z toho úplně vyřízená, do práce nemohla, sotva chodila, úplně ji to zlomilo.
@Anonymní píše:
@jdukolem Proč mám odpovídat na otázku odpovědí, která není pravda? Jen, abyste to slyšely vy? Ne, anorektička rozhodně nejsem, tak nevím, proč bych něco takového měla psát. Ano, možná cesta, kterou hubnu asi není to pravé ořechové pro každého, ale co s tím mám dělat, když mi to jinak už nejde? Nechci prostě jíst kopu jídla xkrát za den a nabrat to vše zpátky.
ta cesta co jsi zvolila není pravé ořechové pro nikoho… ani pro tebe
nikdo tě nenutí jíst kopu jídla.. kdepak to čteš? sama říkáš že začneš jíst až zhubneš.. jak to chceš udělat když už ted máš strach z „kop jídla“?
nebo myslíš že jedna broskev a jedna kedlubna je dostatečná a přiměřená porce pro dospělou ženu?
Myslíš si že je to dost? Myslíš že se tak dá jíst 30 let? napořád?
@jdukolem Nevím jak…prostě nějak začnu. Ale já jsem tady napsala, že jsem dneska měla to a to a vy tady hned všichni děláte, že celou dobu jím jen broskev a kedlubnu.
@Anonymní píše:
@jdukolem Proč mám odpovídat na otázku odpovědí, která není pravda? Jen, abyste to slyšely vy? Ne, anorektička rozhodně nejsem, tak nevím, proč bych něco takového měla psát. Ano, možná cesta, kterou hubnu asi není to pravé ořechové pro každého, ale co s tím mám dělat, když mi to jinak už nejde? Nechci prostě jíst kopu jídla xkrát za den a nabrat to vše zpátky.
Bohužel se musím přidat. Nemocná opravdu jsi, v hlavě. To, co děláš dost významně ovlivnuje tvůj metabolismus. To, že ted´takhle hubneš, ti přijde jako paráda. Ale. Organismus se ti časem odvděčí opravdu velkým nárůstem váhy, nebo budeš muset takhle jíst pořád, což znamená jedno- časem ti zkolabuje organismus.
Holky mají pravdu. Začni si hlídat KJ, ale jez 5-6 x denně, vyváženou a zdravou stravu.
Jestli nevíš, jak na to, najed´si Na nikki fin, kup si hnihu od Jillian Michaels, kterou cvičíš, zaregistruj se do STOBU, začni hledat tady diskuse o cvičení, tam ti holky poradí.
Není důležité ztratit tuky. Ty cvičením přeměn´ ve svaly, budeš krásná, pevná, ale ZDRAVÁ. Svaly váží víc než tuk, ale taky hezčeji vypadají ![]()
Opravdu jsi na hranici s anorexií, jen to nechceš poznat, vidíme to tu všechny.
Jídlo 5-6 x denně tě nezabije, ba naopak,,nastartuje ti metabolismus a spalování, tělo bude vědět, že nemusí hladovět a dělat zásoby, ale že má z čeho brát a energii využije právě k spalování tuků.
Je tu jedna uživatelka-Šája. Ta si bez cvičení doslova vyžrala takovým způsobem stravování 33 kg za půl roku dolů.
Jedal-pravidelně, zdravě a vyváženě ![]()
Byt anorekticka neni na mou dusi zadna hanba ani nadavka.Neni to ani projev slabosti.Je to nemoc jako kazda jina. Kazde onemocneni, ktere se neleci miva fatalni nasledky. V pripade poruch prijmu potravy je to smrt. Chapu, ze to vidis jinak nez my. Nikdo z nas nema duvod se po tobe vozit nebo zavidet tvuj vahovy ubytek. Jenom mame zdravy pohled na stravovani.Proc bychom Ti jinak radily neco jineho a vsechny maminky byly ve vzajemnem souhlasu.
@Anonymní píše:
@jdukolem Nevím jak…prostě nějak začnu. Ale já jsem tady napsala, že jsem dneska měla to a to a vy tady hned všichni děláte, že celou dobu jím jen broskev a kedlubnu.
ne my všichni nic neděláme - já se tě ptám jestli si myslíš že je broskev a kedlubna dostatečný příjem za den pro dospělou ženu,,, nikdo tu netvrdí že tak jíš každý den.. nepřekrucuj ![]()
No já tě rozhodně nebudu přemlouvat, ale napíšu ti, že mě hodně zaujalo jednak jaké téma jsi obnovila - ten název - pomoc… Proč pomoc, když jsi tedy tak v pohodě? Proč se neraduješ, že jsi zhubla, když to bylo tvým cílem? Proč to prázdno? Zaměřila bych se, být tebou na, zvýšení sebevědomí, na to, abys se uměla mít ráda taková, jaká jsi a pak tě nějaké řeči druhých jen tak nerozhází. Jak v rodině, tak tady na netu. Myslíš, že ty holky, co umírají na anorexii chtějí umřít? Prostě už to neumí vrátit zpátky, už to není v jejich moci ![]()
@jdukolem Já nevim, asi ne, ale mě to stačí. S každým jídlem prostě vidím jen zase ty kila navíc, které bych mohla mít, kdybych z toho něco snědla a už mi to jede v hlavě, že to prostě ne.
@Lady4 Já ale nechci vyhladovět k smrti, to ani omylem. Nikdy mě nenapadlo, že bych byla nějak nemocná…a ani se tak necítim
@Anonymní píše:…ale nejseš anorektička, jasně.
Já nevim, asi ne, ale mě to stačí. S každým jídlem prostě vidím jen zase ty kila navíc, které bych mohla mít, kdybych z toho něco snědla a už mi to jede v hlavě, že to prostě ne.
@Anonymní píše:
@jdukolem Já nevim, asi ne, ale mě to stačí. S každým jídlem prostě vidím jen zase ty kila navíc, které bych mohla mít, kdybych z toho něco snědla a už mi to jede v hlavě, že to prostě ne.
jídlo ti nezpůsobí kila navíc ale jeho nevhodná kombinace a složení
dokud bude jídlo nepřítel budeš se bát najíst i až dohubneš..hele co jsem pochopila tak žádnej konkrétní plán po dohubnutí nemáš? jen si myslíš že se to NĚJAK udělá? nebo to blbě chápu?
Hele a ještě jedna otázka - co na to manžel a rodina? protože kdybych já takhle hubla, tak si myslím, že by se rodina a hlavně manžel sakra zajímali o to, jak jím a co dělám a nenechali by mě si takhle ubližovat
![]()
@Anonymní píše:
@jdukolem Ne, zatim nic konkrétního nemám.
zkus se nad tím velmi vážně zamyslet..protože když na to nenajdeš odpověď tak řeči jen zhubnu a mám to pod kontrolou jsou tak trochu mimo
ten plán co dál potřebuješ