Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@jdukolem Vždyť je úplně jedno co jsem dneska jedla. Snídám třeba ovoce, zeleninu. Někdy to prostě nestihnu. Mám dítě, o které se musím starat, když je manžel celý den v práci a někdy to prostě nedám. Nic víc v tom není, takže proto to necvičím každý den pravidelně.
ne není to jedno proč nemůžeš bez vytáček napsat co jsi dnes jedla?
![]()
Je to snadný úkol:
já měla ráno lupínky a mléko, ke svačině bílý jogurt a broskve, k obědu plátek hovězího, zeleninu a brambory, ke svačině celozrnnou housku s křenovou pomazánkou a k večeři plánuju zeleninový salát - ledový salát, okurka, rajčata, ředkvičky to vše posypaný balkánským sýrem a zakáplý česnekovým olejem..
a čas?
já mám dvě děti - 5 a 16, chodím do práce na poctivých 8 hodin denně a nemám žádného manžela..vše je jen na mě.. ![]()
tak proč nechceš napsat cos jedla dnes.. je to snadné…neboj se toho..
typuju ráno ovoce..a pak už nic jen pití že?
@jdukolem Páni, tak to máš můj obdiv, že zvládáš sama dvě děti
. Manžel sice odchází ráno a přichází až když malej spí, ale stejně být úplně sama si nedokážu představit.
Fajn, ráno jsem měla broskev a kolem jedné kedlubnu. Někdy si ale k obědu dávám taky třeba maso s rýží a tak a ne že bych jedla furt jen jedno.
@Anonymní píše:
@jdukolem Páni, tak to máš můj obdiv, že zvládáš sama dvě děti. Manžel sice odchází ráno a přichází až když malej spí, ale stejně být úplně sama si nedokážu představit.Fajn, ráno jsem měla broskev a kolem jedné kedlubnu. Někdy si ale k obědu dávám taky třeba maso s rýží a tak a ne že bych jedla furt jen jedno.
nemáš hlad?
@Anonymní píše:
@jdukolem Ale já jím a až budu tam kde chci, tak prostě pár věcí přidám. Večeře, dopolední svačiny… Však já si taky zacvičím. Pravidelně dělám jen ty lehsedy, ale tak 3-4× do týdne si zacvičím třeba Jill nebo Tiffany, ale na tohle prostě někdy nemám náladu, proto to necvičím pravidelně, ale jen občas.
neuvědomuješ si jedinou věc - jakmile cokoliv málo přidáš, váha poletí nahoru. Protože jsi udělala základní chybu a vynechala jídla.
@Anonymní píše:
@jdukolem Páni, tak to máš můj obdiv, že zvládáš sama dvě děti. Manžel sice odchází ráno a přichází až když malej spí, ale stejně být úplně sama si nedokážu představit.Fajn, ráno jsem měla broskev a kolem jedné kedlubnu. Někdy si ale k obědu dávám taky třeba maso s rýží a tak a ne že bych jedla furt jen jedno.
a pořád máš pocit, že z broskve a kedlubny můžeš žít celý den? ![]()
@jdukolem Ani ne. Hlad občas mívám k večeru, ale to si dám čaj a je to ok.
Kedluben a broskev??
tak to tělo spálílo jenom tím, že dýchá.
Promiň, ale ty nehubneš zdravě…ale to ty moc dobře víš.
![]()
@Anonymní píše:
@jdukolem Ani ne. Hlad občas mívám k večeru, ale to si dám čaj a je to ok.
aha takže místo aby ses zachovala přirozeně - mám hlad najím se si dáš čaj, rozumím tomu dobře?
Pisu univerzalni jidelnicek pro zdrave hubnuti tzn.1kg tydne!!!""snidane ovesne kase s orechy, banan nebo kousek horke coko k svacine ovoce nebo zakysany kvalitni mlecny vyrobek obed velka porce zeleniny, polovicni porce ryze, testoviny, maso100g, tunak, vajicko k odpol svacine bud zelenina nebo tvaroh s medem, bily jogurt klidne s celozrn pecivem vecere mensi porce co obed jsou siroke obmeny vybornych salatu,.doma mame radi celerove placicky, brokolici, cockovy salat, kuskus s grilovanou cuketou.Kdyz je hlad vecer jim tvaroh nebo zeleninu. Pitny rezim cista voda s citronem a matou.Tvuj vahovy ubytek me vydesil. Zacni normalne jist a obrn se trpelivosti. Jedine pomale hubnuti Ti prinese efekt a zdravi.
Alkoholik bude tvrdit, že má pod kontrolou pití, zakladatelka zase tvrdí, že sníst za den broskev a kedlubnu je ok. Je nemocná a tisíc řečí ji nepřesvědčí o opaku. Myslím si, že vysněná postava je v téhle chvíli nejvíc, víc než zdravá máma, víc než život. Ale když budeš takhle pokračovat, budeš hubená - a mrtvá. Líbí?
@jdukolem Tak když to pomůže stejně jako jídlo, tak proč ne?
@hanka.br. Nevím, proč bych měla být mrtvá proboha
.
@Anonymní píše:
@hanka.br. Nevím, proč bych měla být mrtvá proboha.
Už děti na základce vědí, že vše živé potřebuje k životu jídlo. Tož asi proto.
@Anonymní píše:
@hanka.br. Nevím, proč bych měla být mrtvá proboha.
ahoj, víš co se ti ještě může stát, kromě toho, co holky píšou? Může se ti začít projevovat únavovej syndrom, tělo se bude snažit šetřit maximum energie. Zkraje bere tělo ze zásob které má a pak to přepne v hlavě, rozhodne se, že zásoby nějaké prostě musí mít a protože mozek to vyhodnotí právě task, že dochází k menšímu přísunu energie, tak může udělat právě tu „věc“, začneš být šíleně unavená a vpodstatě se ti bud chtít pořád spát. Únavovej syndrom se projevuje někdy i dost fatálně, úplně tě to vyřadí z běžnýho života, tak si prosím nezahrávej, dost špatně se tyto situace napravují. Píšu to proto, že přesně tohle se stalo kamarádce.