Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,
začnu asi tím, že jsem nikdy nebyla nijak extra hubená, ale v posledním roce po porodu jsem přibrala neskutečných 23 kilo. Nesnáším své tělo a připadám si v něm jako ve vězení. Začínám slýchat už i od ostatních, že jsem nějak přibrala, že mám velký zadek a podobně…
Před měsícem jsem si řekla, že to takhle už nejde. Začala jsem si dávat malé snídaně a obědy a pak už nejím a odpoledne cvičím sedy-lehy. Na to, abych pravidelně něco delšího cvičila nebo jedla vyváženě nemám výdrž. To radši nebudu jíst a k tomu si zacvičím jen ty sedy lehy.
Za ten nějaký měsíc a kousek jsem zhubla 15 kilo, ale pořád je to málo. Jsem ve fázi, že někdy nemám ani na ten oběd chuť a nedám si ho. Vážím se každé ráno a když vidím, že je tam vždy menší a menší číslo, tak mám ze sebe radost. Je to jediná věc, kterou jsem kdy zvládla a jsem za to ráda. Jenže furt nejsem na mé vysněné váze. Chci být tou dokonalou a krásnou ženou, chci být atraktivní pro mého muže, chci být atraktivní pro okolí, aby si ti, co mi teď řikají, že mám velký zadek a jsem tlustá, mohli za nějakou dobu říct, páni, ona zhubla a je teď krásná.
Já ani nevím, proč to sem píšu, ale na jednu stranu mám v sobě nějak prázdno a připadám si jak tělo bez duše, i když mě na jednu stranu naplňuje syn a muž, které miluji a to je asi také ta hlavní věc. Nechci, aby si ostatní řikali, co to má syn za tlustou mámu a muž ženu.
15 kilo za měsíc a kousek? ![]()
poškodíš si zdraví…
seš na nejlepší cestě vypěstovat si poruchu příjmu potravy -
tvé věty typu :
„Vážím se každé ráno a když vidím, že je tam vždy menší a menší číslo, tak mám ze sebe radost. Je to jediná věc, kterou jsem kdy zvládla a jsem za to ráda. Jenže furt nejsem na mé vysněné váze.“ a nebo „Na to, abych pravidelně něco delšího cvičila nebo jedla vyváženě nemám výdrž. To radši nebudu jíst a k tomu si zacvičím jen ty sedy lehy.“ svědčí o tom že se nezadržitelně řítíš do průšvihu…
věty o kontrole váhy jsou typické pro anorektičky a vety o tom - nebudu raději jíst taky..
Mimochodem cíl být krásná a atraktivní není vše..jde o způsob jakým ho chceš dosánout..
zhubnout za měsíc a kus 15 kilo není ani zdravé a nemůže být ani estetické - musíš být celá povolená nevytvarovaná ![]()
Příspěvek upraven 06.06.14 v 16:01
@ivašot. píše:
@martina.se
Nejhorší je to, že těch 15 kg dole za měsíc zní tak lákavě, že holt je asi tězký odolat. Ale je to cesta do pekel.
15 kg měsíčně je šílený, bude z toho mít jen problémy. Normální hubnutí max 3-4 kg měsíčně a to už je hodně.
Chceš být jak píšeš krásná pro muže a syna a co byt radši zdravá. Vzpamatuje se a začni žít zdravě pak půjdou kila dolů taky a bez hrozby poškození zdraví.
Dělej věci hlavně pro sebe, ne pro okolí, ale pro sebe. Děláš to snad pro sebe ne?
Jinak sport, je jediná cesta k vysněné postavě.
Promiň, ale mě se zdá, že jsi na nejlepší cestě k anorexii. A pokud máš už dítě, tak bych čekala nějaké dospělejší řešení než tohle. Dlouhodobě jídelníček nedodržíš, ale hladovění jo? Snídat máš pořádně, pak si máš dát svačinu - dopoledne o něco větší než odpoledne, protože tělo lépe spaluje, potom oběd a opět svačinu - stačí něco malého a pak večeři - tady už něco lehce stravitelného. Nebo pokračuj v tom co děláš, znič si totálně tělo a až s toho všeho budeš vysílená, tak začneš jíst o malinko více a všechno to hodně rychle přibereš zpátky a jako bonus polovinu navíc. Vím o čem mluvím taky jsem takhle blbla, byla jsem na dobré cestě do blázince a až když jsem omdlela a vzala to hlavou o skříň, jak jsem byla slabá, tak se mi rozsvítilo. Ale mě bylo 15! U dospělé maminy tuhle naivitu a nezodpovědnost nechápu!
@MambaJ píše:
Dělej věci hlavně pro sebe, ne pro okolí, ale pro sebe. Děláš to snad pro sebe ne?
ve spojení s „normálním jídlem“ ![]()
@MambaJ píše:
no bavila jsem se s jedním trenérem kulturistiky a fitness a ten mi tvrdil pravý opak - 80% jídlo - dieta (ale správná) a 20% cvičení říkal že můžeš cvičit jak vzteklá ale bez jídla to vytvarovat nejde..
netvrdím že má pravdu, jen to píšu pro zajímavost
@jdukolem píše:
no bavila jsem se s jedním trenérem kulturistiky a fitness a ten mi tvrdil pravý opak - 80% jídlo - dieta (ale správná) a 20% cvičení říkal že můžeš cvičit jak vzteklá ale bez jídla to vytvarovat nejde..
netvrdím že má pravdu, jen to píšu pro zajímavost
je to tak.. když budeš makat a pak si dáš k obědu řízek s hranolkama, tatarkou, zaleješ to litrem coly, tak je Ti cvičení kulové platné ![]()
@martina.se píše:
je to tak.. když budeš makat a pak si dáš k obědu řízek s hranolkama, tatarkou, zaleješ to litrem coly, tak je Ti cvičení kulové platné
tak vzhledem k tomu že je to chlap co trénoval svého času Jablonického( v té kulturistice docela jméno) tak mu to i věřím že tu pravdu měl…
![]()
@jdukolem Anorektičky? Né, to vážně nejsem a navíc, kdykoliv s tím můžu přestat, nejsem nemocná…
Já jsem to nikdy dřív, takhle neřešila. Sice jsem jako modelka nikdy nevypadala, ale nebyla to hrůza jako teď. Už mě nebaví poslouchat od ostatních jak jsem tlustá a podobné řeči. Chci to prostě dokázat.
@Anonymní píše:
@jdukolem Anorektičky? Né, to vážně nejsem a navíc, kdykoliv s tím můžu přestat, nejsem nemocná…Já jsem to nikdy dřív, takhle neřešila. Sice jsem jako modelka nikdy nevypadala, ale nebyla to hrůza jako teď. Už mě nebaví poslouchat od ostatních jak jsem tlustá a podobné řeči. Chci to prostě dokázat.
@Anonymní píše:
@jdukolem Anorektičky? Né, to vážně nejsem a navíc, kdykoliv s tím můžu přestat, nejsem nemocná…Já jsem to nikdy dřív, takhle neřešila. Sice jsem jako modelka nikdy nevypadala, ale nebyla to hrůza jako teď. Už mě nebaví poslouchat od ostatních jak jsem tlustá a podobné řeči. Chci to prostě dokázat.
anorexie není jen že seš vychrtlá - je to celá cesta kterou ty holky projdou.. je to o způsobu myšlení a vnímání těla a jídla.. proto se to jmenuje MENTÁLNÍ anorexie..je to o hlavě tělo vyhubne až jako součást průšvihu víš
Můžeš s tím kdykoliv přestat? Kecáš!
TRak přestaň ted a hned..sedni ke stolu sepiš si vyvážený jídelníček o 5 porcích denně a začni hned ted - odpolední svačinou a večeří. Udělej
to - když v tom nelítáš tak to zvládneš hned bez výmluv že chceš cosi dokázat..
Zhubnout je prima cíl pokud je nadváha..to ti neberu..zhubni do normy ale jinak- zdravě..toto tě může stát zdraví… nevěříš ale je to tak..
nemluvě o jojo efektu..
@Anonymní píše:
@martina.se Ježiš já nejsem žádnej feťák ani anorektička!
jasně. Proto nejíš, hubneš 15 kg za měsíc. Hele, mi je to fuk, dojedeš na to Ty. Ostatně anorexie neznamená mít 30 kg i s postelí - je to psychická nemoc. Máš všechny známky toho, že jsi na nejlepší cestě se k tomu propracovat. Už jen proto, že se takhle rozčiluješ
měla by ses najíst.