Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@jdukolem Ale takhle to taky funguje, tak proč něco měnit? Navíc, mám dalších 15 kilo hubnout necelá dva měsíce nebo půl roku či víc, abych měla zase svých 50? Tak to je jasný, že radši zůstanu ve svých zajetých kolejích, když to i tak funguje.
hele, však si tam zůstaň, ty vůbec nechceš nic slyšet, asi jsi tím prvním příspěvkem chtěla dosáhnout jenom poklon za to, jak super rychle jsi zhubla, vše ostatní od holek je evidentně házení hrachu na stěnu. Jestli tě to teda potěší, tak jóóóó, seš frajerka, něco jako dcera mé kamarádky, ale až měla 38 kg a měla perforaci střev a málem umřela, tak pak se z toho všeho dostávala několik let.
@jdukolem Od porodu jsem nabrala nejvíc a to je teď rok, ale už před těhotenství jsem měla něco navíc.
Děvče, přestaň blbnout
to je fakt cesta do pekel…
zaregistruj se na kaloricketabulky.cz, zadej si tam váhu, výšku, míry apod. - spočítá ti to bazální metabolismus (tj. energii, kterou tvoje tělo potřebuje na své fungování)… a zkus to prostě každý den „ujíst“ nebo se k tomu aspoň přiblížit… když nebudeš tělu dávat dost na základní fungování, tak ve chvíli, kdy dosáhneš vysněné váhy a začneš znovu jíst normálně, tak okamžitě začne ukládat naprosto všechno, aby mělo zásoby - a nabereš mnohem víc, než jsi svým hladověním zhubla…
kaloricketabulky.cz mají i aplikaci do chytrého telefonu, dokonce stačí třeba naskenovat čárový kód potraviny a rovnou ti to spočítá přijatou energii atd.
abys rozumně hubla, tak by výdej energie měl cca o 2000 kJ převyšovat příjem (teda aspoň podle toho, co jsem si hledala), pak bys měla zhubnout cca 2-3 kila za měsíc ![]()
já si tam teď asi týden láduju všechno, co sním - a do bazálního metabolismu se s 6 rozumnými jídly denně v pohodě vejdu (i s kafem a sušenkou nebou kouskem čokolády), nemám pocit hladu a cítím se dobře ![]()
navíc tělo potřebuje i bílkoviny a ty teda z broskve a z kedlubny fakt nedostaneš, je potřeba jíst taky třeba kvalitní maso, luštěniny, mléčné výrobky atd.
když si uděláš např. zelný salát s cibulkou a mrkví, tak ho můžeš dát do lednice a po kouskách ujídat, kalorií to má málo, vitamínů spoustu, pokud už nechceš večer vyloženě jíst, můžeš si třeba rozmixovat jogurt se slunečnicovými semínky (nebo jinými semínky) a trochou ovoce (např. borůvky jsou v tom výborné) nebo lžičkou domácího džemu - je v tom spousta bílkovin, zasytí to, dá se to i trochu naředit mlékem a vypít…
dávej si večer aspoň něco takového nebo to dopadne špatně, věř mi…
Najdi si na netu phdr. Zdenka Sladeckova nebo phdr.Iva Malkova obe jsou skvele odbornice na hubnuti. Preposli jedne z nich svuj prispevek a kdyz budes uprimne chtit, tak Ti pomuzou.
@kočička Evička Poklonu za to, že jsem se dopracovala do toho, že teď vypadám naprosto příšerně? Poklonu za to, že jsem zhubla něco, co na mě nemá vůbec být? Ne, díky. Já o poklony nestojim. Nemám je totiž za co sbírat, tak nejprve mysli nad tím, co píšeš.
@Anonymní píše:
@jdukolem Od porodu jsem nabrala nejvíc a to je teď rok, ale už před těhotenství jsem měla něco navíc.
pak bys měla stejný čas jako nabírání věnovat ubírání - kvůli srdci.. víš jaká zátěž to pro něj je?
@Anonymní píše:
@kočička Evička Poklonu za to, že jsem se dopracovala do toho, že teď vypadám naprosto příšerně? Poklonu za to, že jsem zhubla něco, co na mě nemá vůbec být? Ne, díky. Já o poklony nestojim. Nemám je totiž za co sbírat, tak nejprve mysli nad tím, co píšeš.
ale stojíš..o obdiv okolí že seš štíhlá..o to aby lidi nemohli říkat že seš ta tlustá..je to tvé vše..
přečti si žes to sama napsala ![]()
@Anonymní píše:
tobě už to hubnutí leze na mozek, tys vůbec nepochopila, že to bylo myšleno obráceně, něco jako - když to chceš slyšet, tak ti udělám dobře a řeknu ti co chceš slyšet, protože vše ostatní co tady holky píšou slyšet nechceš. Jsi tím, co jsi napsala úplně posedlá, máš 65 kg a jsi strááááááášně tlustá ![]()
@Lady4 píše:
Najdi si na netu phdr. Zdenka Sladeckova nebo phdr.Iva Malkova obe jsou skvele odbornice na hubnuti. Preposli jedne z nich svuj prispevek a kdyz budes uprimne chtit, tak Ti pomuzou.
ona nechce..řekly by jí to co my tady..a toho se bojí.. když jí to vymlouváme my - blbky z netu tak furt má v ruce argument - mě to funguje a co vy víte..ale když se obrátí na odborníka s titulem a praxí..co jí zbude než připustit pravdu a přiznat že na to jde blbě?? a co jí pak zbude? čím bude žít když ne kontrolou a nejezením??? ona to neudělá… nemá proč ![]()
@jdukolem Ano, psala jsem, že chci, aby se za mě rodina nemusela stydět a to je rozdíl. O poklony, že jsem něco zhubla nestojim.
@kočička Evička píše:
ty to nechápeš, že je to všechno zbytečný?
zkusila jsem to… stejně jako to neustále zkouším s jednou blízkou příbuznou, která je zapřísáhlá dietářka, pořád hubne, nejí, drží diety typu bezsacharidová, 90denní atd., zhubne, přibere, zhubne, přibere, zkouším jí to vysvětlit pořád dokola, je to VŠ vzdělaná ženská, která to teoreticky má perfektně zmáknuté, ale prakticky si říct nedá
a stejně to zkouším, třeba se to jednou povede ![]()
@Anonymní píše:
@jdukolem Ano, psala jsem, že chci, aby se za mě rodina nemusela stydět a to je rozdíl. O poklony, že jsem něco zhubla nestojim.
však jo, až zhubneš dalších 15 kg za další měsíc a půl a skončíš v blázinci, to se ta tvá rodina určitě za tebe stydět nebude, sice budeš štíhlá, ale na hlavu ![]()
@Anonymní píše:
@jdukolem Svému dítěti bych to samozřejmě nedovolila, ale já nejsem dítě. Upřímně, děsí mě představa, že do sebe láduju jídlo 5-6× za den. To je prostě strašně moc.
jak napíšeš toto, nezbývá, než napsat-vítej ve světě anorexie. Stihlas to extra rychle. Strach z jídla je jedním z projevů.
@Anonymní píše:
@jdukolem Ale takhle to taky funguje, tak proč něco měnit? Navíc, mám dalších 15 kilo hubnout necelá dva měsíce nebo půl roku či víc, abych měla zase svých 50? Tak to je jasný, že radši zůstanu ve svých zajetých kolejích, když to i tak funguje.
neuvědomuješ si jednu věc - když to shodíš za 2 měsíce, tak to do půlroka máš zpět, když to sundáš za půl roku a více, je pravděpodobné, že to tak aji zůstane..
@Anonymní píše:
není v tom rozdíl.. jen to nevidíš.. každé zhubnutí sebou nese pozornost okolí..ta je táák dobrá - zhubla… jen si to nepřiznáš jako spoustu věcí.. pojedeš svou lajnu dokud ti necvakne v hlavě…