Stále něco v nepořádku

30.6.10 22:16

pomoc prosím :-(

Dobrý večer, předem upozorňuji, že jsem muž, ale nejsem nějaký úchyl, jsem pouze zoufalý, však se dočtete proč. Jsme mladý pár(já 21 ona 18) s miminkem, přítelkyni i malého moc miluji, chtěli jsme miminko, po pěti měsících snažení se nám podařilo otěhotnění, teď je malému šest neděl, vím, je to zdoluhavé, ale musím popsat naši situaci co nejvěrněji, aby jste vše pochopily a snad i poradily. Bydlíme za městem, kde máme velmi výhodný podnájem, nemáme auto, já vydělávám pouhých 14 tisíc(není to na pořád, jsem v nové praáci dva měsíce, a můžu si zatím pomoct přesčasy) ona bere mateřskou, a další příspěvky cca 12 tisíc… nájem s dluhy nám komplet dělá 7 tisíc, s penězi na tom nejsme úplně zas tak špatně… jde o to, že ač doma pomáhám co si řekne, k malému vstávám v noci, když je potřeba, utrhnu jí kytičku(ano to se ještě dělá…) sem tam zajdeme na večeři, malého konejším miluju je oba dva, za nic bych je nevyměnil, doma myju nádobí, když je potřeba tak pověsím prádlo, vyluxuju, co si řekne to udělám, obstarávám nákupy, když je třeba, mazlím se s ní dávám jí náklonost všemi možnými prostředky najevo, denně jí říkám, jak moc jí miluji(vše dělám protože to chci a cítím to tak, ne abych si jí udežel, láska se těžko popisuje…) Ale prostě od narození malého je něco v nepořádku sám nevím co ještě tak s malým neumím a přítelkyne se domnívá že se to ani nenaučím, ona má takový ten ženský reflex jde jí to samo, já se jen učím přebalím nakrmím připravím mliko a tak dal, jeden den mi řekne že se jim nevěnuji že jsem pořád v práci - někdy dělám soboty 2× za měsíc.. , z práce ale jdu rovnou domů, protože chci, jsem celý den s nimi, druhý den si myslí že ji nemiluju, třetí den udělám nechtěně kiks s malým - nechal jsem ho dlouho v počůrané plíně a tak, a takhle je to pořád, bojím se že o ní přijdu, protože nejsem pracháč jsem chudý jak kostelní myš, chodím pár kusech oblečení, nejsem hezkej, občas jsem naladovej, vylejvám si vztek, v hádce jsem paličák, nemám ani auto - už jsme ho neutáhli jak se narodil malej, prostě jsem jen chudák co miluje svou holku a dítě, snaží se ale všechno je proti němu… co můžu udělat aby se se mnou cítili lépe? beru jakékoliv rady i kraviny, co vás napadne.. nechci slyšet odpovedi typu to nemá cenu, zahazuje se s tebou, já se jich nevzdám budu bojovat do poslední chvilky jestli mi uteče s jiným tak ho snad zabiju protože on je nebude nikdy milovat tak jako já… :-( :-( :-( :-( :-( P.S.: Ano nepletete se Ta slečna sem chodí, já tohle píšu potají, nemusíte jí dávat avízo, jak moc už jsem zoufalý. Vy ženy jste prostě z Venuše a chlap nemá šanci vás úplně pochopit, jen vy máte stejné pocity tak víte kde jí může bota tlačit… Děkuju moc za každý postřeh… ani nevíte jak moc mi to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6651
30.6.10 22:30

Karle, a jak staré miminko máte?
Já jestli můžu za sebe- tak když jsme si vezli domů první dítě, tak jsem z toho byla tak nervózní, že mi taky přišlo, že manžel dělá všechno špatně :wink: Časem se to srovnalo… Třeba neděláš špatně nic, dej tomu čas, ono se to usadí…
A jeden postřeh- na chlapech je atraktivní i sebevědomí /ne nějaký sebezbožňování, to ne/…tak se tolik nepodceňuj- vždyť to, že v 21 letech zvládáš zabezpečit manželku a dítě, to je důvod k pochvale!!
Držím aplce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
30.6.10 22:32

Karel Knihomol-ahojky…tady píšeš,že je malému šest neděl…možná,že se Ti něco jenom zdá…žena měla šestinedělí…což ne každá zvládá levou zadní :roll: …taky si musí zvyknout na malého človíčka,který vyžaduje její stálou pozornost…možná,že přílišná starostlivost ji vadí…vydrž a ono se to zlepší…co ji často objímat a říkat,že jsi šťastný,že je máš…ale to dokazuješ tím jak ji pomáháš a staráš se…vypadá to na úžasně fungující a milujíci rodinku :palec: držím palečky ať to jsou jenom zbytečné starosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
30.6.10 22:33

Vždyť malému je jen šest týdnů, právě jí skončilo šestinedělí a to je psychicky fakt náročné. Na mimčo si musíte zvyknout oba. Ona možná vypadá jako profík, že jí všechno jde, ale neboj, ona to taky neumí a učí se.
To se srovná, je to strašně krátká doba a veliká změna.
Držím palce a vydrž,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.6.10 22:34

Myslím, že si tě neváží. Zkus jí NEŘÍKAT každý den, že ji miluješ, zkus si zajít někdy s chlapama na pivo. Má tě jistýho a nás ženy tolik ta jistota nerajcuje. Mít jistotu a důvěru, to ano, ale muset maličko o toho druhého bojovat a získávat si drobnostma jeho přízeň. Nesmíš skákat, jak ona píská. Pomáhat určitě jo, ale někdy si taky udělej chvilku pro sebe :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
30.6.10 22:35

Klíííd, to je šestinedělí, že je třeba náladová. Určitě se to za dalších pár týdnů srovná. Jaký jste měli vztah předtím? Radila bych přestat rozpitvávat každou situaci. A jestli tě trápí, že vyjíždíš a jseš paličatej, tak super, víš o tom a můžeš na tom makat. :-)
My jsme taky neměli auto, máme ho teprve 5 měsíců a mrkni na metříky. O autě a penězích to není. Bylo to tedy někdy na palici, ale dalo se.
Musím říct, že my tři a posléze čtyři jsme se sžívali trochu dýl, ale tak posledního půl roku, kdy malá odrostla z miminčího věku, je to super. Manžel taky asi moc neuměl (nebo nechtěl umět) s miminkama, řešila jsem to možná až moc, a měla jsem počkat. Teď je pohlídá, večer uloží, všechno.
Byla jsem taky náladová, vyjížděla jsem apod. Toho posledního půl roku to nedělám a manžel je jak vyměněný, nic pro něho není problém. Když jsem byla hnusná, byl i on.
Asi bych počkala, jak se to vyvrbí. Ona ta péče o malé mimi je fakt soda (tedy u nás u obou dětí byla) a přítelkyně je třeba „jen“ unavená. Já jsem se třeba ani nestíhala najíst (u prvního). Tak tomu nech čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.6.10 22:36

Aha, mi uniklo šestinedělí. Tak to je zase jiná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
30.6.10 22:37

Já bych tě chtěla domu i jako chudého.Nedáme to dohromady?Já mám peněz dost ale takového chlapa co by tohle dělal jsem ještě nepotkala :oops: :palec:

Myslim že to co ona dělá je jen proto že je prostě nervozní.On ten první rok s mimčem je opravdu hodně náročnej po psychické straně a na malého nebude řvát,nikam extra asi nechodí tak to prostě odneseš ty.Myslim že se to srovná a pokud tě nechá proto že jsi chudej což musela vědět i na začátku vztahu tak je hloupá a nestojí ti za to,ale držim palce at se vše urovná.

Ještě se zeptám jak dlouho spolu jste?Řekl jsi jí co tě trápí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
30.6.10 22:39

A měl jsi vidět mě v šestinedělí(já ho teda měla asi opravdu až do 1roku dítěte:-)) ale já manžela seřvala jenom se na mě podíval :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
30.6.10 22:41

Jestli je malému 6 neděl, tak je to normální reakce, alespoň jak to bylo u nás. Manžel mi vadil úplně ve všem, byl velký, nemotorný, hlučný, no prostě jsem v tu chvíli byla tak zaměstnaná láskou k tomu svému škvrněti, že manžel byl jaksi navíc. Musím ho pochválit, že to období, které nebylo nikterak krátké!, přestál na výbornou a nenechal se odradit. Vařil, uklízel, staral se o malou světově. Jo,a navíc, s malým dítětem maminky většinou po jiných chlapech moc nekoukají, všichni chlapi jim spíš můžou být ukradení - vždyť mámy mají své miminko! Co může být víc. Takže radím držet a vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
30.6.10 22:41

Tak v první řadě se uklidni. Jestli má miminko teprve 6 týdnů, tak je to pro vás oba zcela nová situace, na kterou si musíte zvyknout.

Přítelkyně může být klidně náladová, nervózní, to je po porodu běžné. Na roli maminky si musí každá z nás nejprve zvyknout a kolikrát to dá pořádně zabrat. Miminko je zpočátku dost velké omezení a i trochu stereotyp. Pokud jste byli zvyklí neustále něco podnikat, tak si tvá přítelkyně může připadat „uvázaná“ doma.

Snaž se jí tedy dál pomáhat, co nejvíc můžeš. Nech jí pořádně vyspat. Vem si malého na procházku a jí nechej odpočívat. Prostě o ní pečuj a uvidíš, že se to časem srovná a budete si oba dva užívat péči o miminko i ten nový rodinný život.

Jinak v tvém příspěvku nevidím žádný závažnější problém. Vlastně jo, málo si věříš. Peníze nejsou to nejdůležitější. Důležité je, že je máš rád a dokážeš se o ně postarat. To není málo, tak si věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
30.6.10 22:42

Nenapsal jsi jestli to tvé přítelkyni vadí - tedy ta vaše finanční situace.Třeba si to jen namlouváš. A jak si přišel na to že by mohla utýct s majetnějšim ? To ti řekla nebo spekuluješ ? Vy chlapi děláte často chybu že se přímo nezeptáte a nekomunikujete napřímo. Místo toho si raději odpovíte rovnou sami. Možná byste se divili . Taky myslim že byste nám měli víc věřit. :mrgreen: Tobě radim abyste si sedli a pořádně probrali vaše rodinné věci .Pak se tomu možná zasmějete. Jo ještě v šestinedělí jsem měla záchvaty breku a vůbec jsem byla dost na nervy tak to tolik neřeš to je běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
30.6.10 22:51

Teda fakt jsi DOBREJ :palec:
Vydrž prd´ka,vydrž,ono se to srovná,je to pro vás oba něco nového,ale pravda je,že jestli děláš všechno jak říkáš tak teda klobouk dolů,ale taky si udělej čas pro sebe.Nic se nemá přehánět :cert:
Aby se z tebe nakonec nestala hospodynka na plný ůvazek.
Ale taky bych tě brala i když ten můj taky není špatný cha :dance:
Držím palečky a malému zdravíčko :mavam: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
30.6.10 23:05

Také si myslím,že si málo věříš peníze nejsou všechno lavně se nepodceńuj jak jsi psal chudý,ošklivý apod… měl by jsi si víc věřit,kdyby jsi byl tak ošklivý jak píšeš asi by jsi neměl přítelkyni s kerou máš dítě.A jí dej čas šestinedělí je opravdu záhul pro ženu já jsem pořád brečela :oops: ale taky bych tě brala jak jsi všímavý a pozorný k přítelkyni.
Manžel mi taky pomáhá,ale není to tak jako ty.Měla by si uvědomit koho doma vůbec má.To jen tak někdo nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
30.6.10 23:21

OT - aspon vidime, jak se muze „po porodu“ citit chlap, ze ma pocit, ze at dela, co dela, je to spatne a malo :-? (a nekdy nejen po porodu).
Jinak k prispevku, myslim si, ze by sis mel vic verit, trochu se pochlapit :wink: uvidis, ze zas bude dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí