Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosim jak na úzkost? Depky? Nevolností tím způsobené. Jsem rozhodnutá užívat AD ale jak pomoci mozku a vysvětlit mu že mi nic není že to dělá psychika? Jak s tím pracovat? Jak ze sebe přestat dělat hypochondra a neměřit tlak??…
Kolikrát jsem ti posílala odkazy na konkrétní knihy?
Kolikrát si slyšela že potřebuješ psychiatra a psychoterapeuta, kteří jsou doslova placení za to, co hledáš na emiminu?
Přestaň hysterčit, prostě si vezmi tu krabičku, natoč si vodu do sklenice, spolkni ten prášek a zítra udělej to samé.
Hned po té zavolej na nejbližší psychiatrii a domluv si termín.
tady -zhruba po milionté máš odkaz na ty svépomocné knihy které ingoruješ
https://www.albatrosmedia.cz/…cka-porucha/
https://obchod.portal.cz/…e-z-uzkosti/
Když ti bude hodně zle, volej na linku důvěry.
A buď té lásky, příště sem napiš až po té, co zvládneš ten strašně těžký úkol, vzít si jednu tabletku.
Úzkost se překnonává prostě tím, že uděláš to čeho se bojíš,
Ne že se vyhýbáš jakékoliv činnost co by reálně pomohla a neustále neživíš úzkost tím, že o ni přemýšlíš a tím ji živíš.
Čím větší pozornost ji věnuješ, tím je silnější. Cím častěji prostě děláš co je potřeba a překnáš obavy, tím slabší se úzksot stává.
Dokud to nezkusíš, tak to nezjistíš.
@Ou no to já ale se snažím dělat, mě spíš trápí ty fyzické projevy než myšlenky ty už umím korigovat
@ElissHook píše:
Já doma knizku mam
tak proč ty technyiky z té knížky nepoužíváš?
Pracuješ s dechem? Cvičíš pravidelně? Píšeš si deník?
Co konkrétněš za techniky které pomáhají zvládnou paniku a úzukost praktikuješ a jak se ti to daří dělat pravidelně?
Jak dlouho sem už píšeš? Měsíce, že? Kdyby si poslechla hned na začátku, tak teď už jsi dávno v daleko větší pohodě s vědomí, že si to zvládla.
Fyzické projevy nejsou nic jiného než úzksot, prostě ignoruj a ony přejdou,
Musíš začít dělat věci, ne o ni ch přemýšlet.
Příspěvek upraven 28.07.22 v 10:33
A teda hlavně až začneš věci dělat, tak musíš počítat s tím, že to nepřinese hned zázračnou úlevu, ale že potřebuješ vydržet a svůj rozbitý mozek přeprogramovat. Do současného zhroucení ses dostávala desítky let. Minimálně měsíce bude trvat, než budou věci citelně lepší.
Ale to není důvod, proč nezačít, protože když nezačneš, bude se to čím dál tím víc zhoršovat. To je naprosto jisté.
@ElissHook ahoj, AD bych zatím neužívala, vždy je lepší jít prvně za psychologem, zašla bych si k psychologovi tam ti poradí, myslím to vážně nenech to zajít tak daleko jak já, já jsem stres úzkosti neřešila a spoléhala jsem na to, že se toho nějak zbavím, no a kdybych zašla k psychologovi tak bych neskončila na antidepresivech. Vždy prvně k psychologovi, pomůže ti najít příčinu stresu úzkosti a pomůže ti se toho zbavit, někdy to nemusí být na AD, ale je potřeba to za včasu řešit
No hlavně jsem se dočetla v té knize že nikdo jiný než já sobe nepomůžu, já jsem svůj terapeut a já musím bojovat a nepodávat se tomu
Já u psychologa byla zrovna v těch nejhorsich chvílích a sám mi řekl že to není ještě tak hrozný dál mi domu papír se cvičením a to dělám…
Že mi to udělala mateřská a že nemám lidí okolo sebe kamarády… Pak člověk začne přemýšlet nad kravinami googlit každou kravinu až je z toho úzkost
Jedna návštěva psychologa není psychoterapie…
No a rozšířila sis okruh zájmů a lidí, nebo googliš každou volovinu a tím se zapikáváš do hlubší a hlubší úzkosti, která tě paralyzuje v tom, abys udělala byť sebemenší krok?
Vzala sis tu asentru?
@Ou nemám tady nikoho, nebo mám ale už si nemám s nima co říct… Je to složité, Asentru jsem si ještě nevzala přestěhovala jsem se, a mám ji ještě u mamky