Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lakyno a male se nediv, ma taky pravo mit Te pro sebe, neco z tebe vymamit
. A nezkousela jsi nejakou skolku obvolat, jestli se jim tam treba neuvolnilo misto? To se obcas stava. Ja bych to zkusila za to nic nedas.
Joo, už vím:)). Stačila první indície. Tam jsem s nikým jiným nebyla:D. Jéé, to jsem ráda, že jsi tu. Jak se daří? Malé je už tolik? To letí:).
Ale v Pohádce jsme spolu snad nikdy nebyly..
Jen my tam chodili taky asi, že?:)
Kla píše:
Lakyno a male se nediv, ma taky pravo mit Te pro sebe, neco z tebe vymamit. A nezkousela jsi nejakou skolku obvolat, jestli se jim tam treba neuvolnilo misto? To se obcas stava. Ja bych to zkusila za to nic nedas.
Ona mě chce právě furt:D. Jojo, to jsem zkoušela. Vždycky se mi ředitelka vysmála
. Ale hlavně, aby vzali obě děti, až půjdu do práce. Teď zkusím dát Toma do školičky do DDM alespoň pondělky. Je to přípravka do MŠ
Lakynko bingo
. Ja uz nikam na „hovorici servery“ nechodim, obcas hledam nejake informace ohledne veci kolem deti (jako autosedacky atd :-ú, tak jsem tu zaregistrovana. Ale jinak nic vic, aby jsi si nemyslela, ze trpim stihomamem
. Ale toto tema me zaujalo, protoze stejnymi pocity trpim taky
. Na cviceni jsme se mijely
.
Male budou v lednu dva roky
, je „hodnoucka“. Zato muj drahy chlapecek to je dabel
. Chodi do skolky, jsem za to rada, meli jsme stesti, u male ted u zapisu takove stesti mit asi nebudu
a obavam se, ze to budu muset resit jinou cestou. Ale to je zivot
. Mne prijde, ze cim vetsi je dite individualita tim vic zarli
. Malej je hodne silna osobnost a uzivame si vsichni
.
Lakynko ono je problem, ze ty skolicky jsou hodne drahe co? Mozna zkusit to i jinde. My tu nasi nemam taky moc blizko. Do te co mame kousek tady nas nevzali, tak chodime jinam. Budu Ti drzet palce. Sobe taky
.
Mám to stejné…s tím, že „prudí“ zatím jen ta starší, syn mě vyčerpává, když řve půl dne, nespí, blije jídlo (má reflux), já nedělám nic jiného, než peru, převlíkám, drhnu podlahu, do toho právě dcera, která pořád něco CHCE, nudí se, kňourá…naštěstí mi jí vzali do školky, takže se všechno obrátilo o 180°!!! Dcerka je teď více hodná, je ze školky vydováděná, nemá problém s prosím mohla bych, nebo děkuji, počkat, když nemůžu hned, většinou stačí počítat do 3…ale jsou i dny, kdy je nemocná, kdy má školka ředitelské volno a my jsme doma třeba týden…tak to pak začíná zase na novo. Připadám si totálně vyfluslá, unavená, protivná, zlá, neschopná, nic mě nebaví, pořád pak řvu místo normálního klidného mluvení, všechno mě vytočí…máma mě už několikrát vyhrožovala známou psycholožkou, že mi napíše prášky… ![]()
Ale určitě, ptala jsi se, jestli to přejde, tak přejde, uvidíš, jak nastoupí oba do školky, bude všechno růžovější! Tak držím palce, ať do té doby nezešedivýš!!!!
Kla: mě se to tu líbí o 100% víc, než rodinka:). Takže tu diskutuju, přijde mi, že jsou tu mnohem lepší i lidi..
Malý byl vždycky ďáblík, co si pamatuju
.
Já věřím, že se to tou školkou o dost zlepší.. On Tom není zlý.. Ale je tu to, aby se dostal. Tak snad jako předškolák se už dostane. A u Veru taky vyjde.
Jsem ráda, že je nás tolik řvoucích. Já když jdu venku a jsem na děti přísná nebo už rozčílená, tak mi přijde, že mě všichni pozorují. Jako by si říkali: ježiši to je megera:D
Petorka píše:
Mám to stejné…s tím, že „prudí“ zatím jen ta starší, syn mě vyčerpává, když řve půl dne, nespí, blije jídlo (má reflux), já nedělám nic jiného, než peru, převlíkám, drhnu podlahu, do toho právě dcera, která pořád něco CHCE, nudí se, kňourá…naštěstí mi jí vzali do školky, takže se všechno obrátilo o 180°!!! Dcerka je teď více hodná, je ze školky vydováděná, nemá problém s prosím mohla bych, nebo děkuji, počkat, když nemůžu hned, většinou stačí počítat do 3…ale jsou i dny, kdy je nemocná, kdy má školka ředitelské volno a my jsme doma třeba týden…tak to pak začíná zase na novo. Připadám si totálně vyfluslá, unavená, protivná, zlá, neschopná, nic mě nebaví, pořád pak řvu místo normálního klidného mluvení, všechno mě vytočí…máma mě už několikrát vyhrožovala známou psycholožkou, že mi napíše prášky…Ale určitě, ptala jsi se, jestli to přejde, tak přejde, uvidíš, jak nastoupí oba do školky, bude všechno růžovější! Tak držím palce, ať do té doby nezešedivýš!!!!
Petorko, ona mala byla asi to „hodnejsi“ dite z tech dvou vid
. U nas to je opacne, resp. ja uz jsem zvykla na cokoliv, takze by me blici a rvouci a nespaci dite uz asi nerozhazelo
. Muj syn blil do roka
, dokud nesedel
a na prdiky trpi doted
. Tvoje mala se na sebou snazi proste upoutat pozornost a zaroven ji braska asi leze pekne krkem tim jak jeci
. U nas se to skolkou jakoby nejak extra nezlepsilo, akorat nejedu v tak silenem tempu, jako kdyz je maly doma nemocny
. Ale ja mam fakt hodne temperamentniho syna
.
Dokud ti to mladsi dite nekam neleze, nenici, nepacha sebevrazdy
, tak je to porad dobry. Nejhorsi obdobi u nas nastalo az od cca 18 mesicu. Moje ml. dite se pred mesicem samo pres den odplinovalo a starsi dite se mi uz mesic pocurava. Takze je to opravdu vesele. Mam pocit, ze nedelam nic jineho nez utiram louzicky a peru a peru
.
Lakynko podle mě pořád lepší řvát než mlátit. Jako člověk máš právo ze sebe vybít negativní energii, než to v sobě dusit. Děti musí vědět, že i ty máš právo se zlobit nejenom oni. Taky si občas přijdu jako mimozemšťan, stačí mi, když přijdu pro malého do školky a odmítá se převlíkat. Všechny děti v klidu sedí, převlíkají se a já tam jako blbec stojím a buzeruju vlastní dítě, že by se mělo snažit. Ale oni jsou tam už všichni zvyklý
. Podle mě je to prostě tím, že je člověk s těma dětma pořád a je to na budku.
Jinak na rodinku už taky nechodím, přišlo mi to tam, že tam chodí samé dokonalé ženy, které zvládají studovat, pracovat, starat se o děti a ještě být na MD, děti mají tisíc kroužků a jsou dokonalé. Na to fakt nemám náladu
.
Kla: s tím čůráním je to taky fakt. To na nervech nepřidává. Tom se taky občas počůrá nebo připočůrá- to hodně často.. Bojujeme s tím dlouho, ale co se dá dělat, než jen to vydržet. Jsem zvědavá, jak to zvládne ve školce
. On si prostě nechce najít na to čůrání čas.
Kla: i to tu není vyjímkou, neboj:D. ale to jsou spíš střípky žen..
Nooo, jenže když vidím pak ty jejich výrazy, jak jsou stáhnutí a očividně nechápou, proč tak šíleně ječím a nevím, možná se v té chvíli i bojí.. Tak to mě vždycky mrzí.
Ale zase naopak oni dělají přesně to, co nemají a moooc dobře vědí, že nesmí, pak se nemůžou divit, jakou mám reakci. Například když ubližují kočičce, to bych ![]()
Laky copak přes den, asi jako každý kluk, ale začal v noci… prostě zničehonic. Už jsme byli u dr., pokud se něco nestane, budeme muset na vyšetření. Je hrozně těžké z něho něco dostat, jestli se mu něco nestalo nebo tak. V lednu jdeme k psycholožce kvůli jiným problémům. S dětma je to prostě boj.
:lol to znám také.Přísná jsem snad vždy,když jsme venku a v létě na hřišti-to bylo taky to samé.Nemám ráda,když si děti dělají co chtějí a házej dětem písek do vlasů a podobně-kolikrát když vidím některé mamči co sedí na lavičce a apsolutně dítě nevnímaj,něvadž se vykecávaj-nebo nedej bože kouřej-tím pádem dítě za nic neokřiknou ![]()
To já se snažím hodně hlídat své děti a také je bohužel komanduji- co můžou a co né.Asi to také není dobré,protože,pak jsou neprůbojné a nezačlení se mezi dítka co mají volnější výchovu