Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neboj, on to zvladne. Kdyz se pocura, tak ho prevlecou, nahradni obleceni jsi mu tam dala ne? Syn se taky obcas pocura, hra je pro nej ted dulezitejsi nez se jit vycurat. Me synek jeste ted kolikrat rekne, kdyz si ho vyzvedavam, maminko, ty jsi me utekla, ja jsem te hledal /vetsinou teda rekne my jsme te hledali
). Ale na to, jak je celkem mamanek, to to syn zvladl dobre a ve skolce se mu libi. Verim, ze to tak bude i u vas ![]()
tak už ho mám doma a vše v pořádku
ráno prý jen ze začátku plakal a chtěl mámu ale pak si začal hrát s dětma a paráda
tak snad mu to vydrží,zítra jdeme zase ![]()
Nechci strasit, ale radej se priprav, ze zitrek bude horsi. Uz vi, co ho tam ceka
. Ale treba se mu tam nakonec libi strasne moc, takze to bude pohoda. U nas byl nejhorsi asi az 3. den.
jupííííí, jsme bez slziček
teda sice druhy den, ale jsme bez, a hlavne chodi domu tak ve ctyri po spinkani a rano naprosto bez problemu…ja se asi uraduju ![]()
tak u nás to dnes bylo se slzičkama (šli jsme podruhý) cestou do školky v pohodě,ale když sem ho začla v šatně převlékat,tak to začlo,brek a pořád se mě držel.takže dnes si ho učitelka přebírala se slzičkama,ale když zavřela dveře tak sem chvilku čekala co se bude dít,a nák po 2 minutách už sem žádný brek neslyšela,lákala ho tam na nějakou stavebnici..
po obědě si pro něj zase jdu.
Mamina87 píše:
tak u nás to dnes bylo se slzičkama (šli jsme podruhý) cestou do školky v pohodě,ale když sem ho začla v šatně převlékat,tak to začlo,brek a pořád se mě držel.takže dnes si ho učitelka přebírala se slzičkama,ale když zavřela dveře tak sem chvilku čekala co se bude dít,a nák po 2 minutách už sem žádný brek neslyšela,lákala ho tam na nějakou stavebnici..po obědě si pro něj zase jdu.
Hlavne ze to zvladas ty
Ja to tak uplne nezvladala, bylo mi ho strasne lito. Ale bude lip ![]()
Ahoj holky, musím sem napsat protože je mi do breku a napadají mě různý myšlenky. Malej šel včera poprvé do školky, nemohl ani dospat, jak se těšil. Odvedla jsem ho tam a on, že tam bude spinkat… no nic jiného by mu nezbylo musím do práce
rozloučil se a z vesela šel. Odpoledne když jsem pro něj v půl třetí přišla byl uplakanej, rozespalej…
je zvyklý spát 2-3 hodinky po obědě a tdy ho vzbudili po hodince, tak proto ale nejvíc mi ho bylo líto, když mi se slzičkama říkal, že si nenašel žádného kamaráda
tak jsem ho uklidňovala, že to zítra bude lepší a že si určitě nějakého najde. Jenže dneska ráno byl úplný opak, vstávat nechtěl, že do školky nejde
že bude doma. Tak jsem ho oblékla a jelo se. Cestou jsem mu vysvětlila, žeto tam dneska očíhne a kamaráda si určitě během té doby, co tam bude chodit najde. Jo všechno bylo OK než jsem vlezly do šatny a začaly se obouvat bačkůrky. Malej začal plakat, že tam nechce, že se mu tam nelíbí… pokoušela jsem se ho ještě zklidnit, pak vyšla paní učitelka bafla malýho do náruče a se slovy promiňte, nashledanou vtáhla malýho dovnitř. Chápu, že to asi jinak nejde a učitelky mají své zkušenousti ale v tu chvíli mi bylo STARŠNĚ. I teď je mi do breku, když to píšu. Jak to měli vaše děti a zlepšilo se to časem??? přemýšlím, že ho tam snad zítra nedám ale zase mě napadlo, k že když mu to teď přeruším a pak ho tam příští týden zase dám, tak tím nic nevyřeším ![]()
Neboj se, to se poddá. Je to pro něj velká změna a chce to čas.
Za takovou učitelku buď ráda. Mě jednou jedna nechala dcerku asi půl hodiny přemlouvat, celou dobu malá brečela, že chce jít se mnou domů a já si říkala, že přece nemohu vyměknout. Je to sice kruté, ale věř mi, že pro prcka je nejlepší, když ho hned bafnou, odnesou a zabaví. Na to spaní si bude asi muset chvíli zvykat, ale uvidíš, že to bude dobré ![]()
Ono nejspíš každé dítě má takové „bránící“ období. Někdo to má hned ze začátku, moje holky to měly jedna po 14ti dnech bezproblémového chození, jedna dokonce po půl roce. Přejde to.
@pavlats díky moc za podporu
já doufám, že si tam zvykne. Bude tam chodit ještě do 21.7 pak mají dovolenou a nastupuje se až 23.8. asi ho tam zítra dám, chtěla jsem ho nechat doma, když jsem ho viděla ale to bych asi udělala hloupost. NO uvidíme, jak to bude vypadat odpoledne až tam pro něj pojedu ![]()
@Alčák1 buď ráda, že se tomu brání od začátku. Zní to blbě, ale věř mi, že když ti dítě chodí 14 dní do školky v pohodě a pak se sekne, tak to trvá déle, než se zase srovná (náš druhý případ). Syn se sekal první týden a pak už dobrý. Buď ráda za ten rychlý únos dítěte. Přemlouvání a vysvětlování akorát prodlužuje trápení vám oběma. Já vím, je ti hrozně, mě bylo taky. Ale když pak učitelky říkali, že 10 minut byla uražená a pak už si na mě ani nevzpomněla do doby, než jsem přišla ![]()
Na spaní si zvykne. Bude teď unavenější…přeci jen, vstávat bude asi o něco dřív než obvykle, zkrácené spaní…na druhou stranu ti pak bude dobře usínat večer
Hlavně ho tam dávej pravidelně..on i víkend ze začátku dělá problém (zajásá, že už se nemusí a pak zase…)
Přesvědčování a zklidňování je nanic.
Nauč se nějakou „formulku“ - Chvíli si budeš hrát ve školce, já musím do práce, po spinkání pro tebe přijedu. Měj se hezky, ahoj! - pusu, odejít.
Víc nemá cenu…
Počkej, jak to bude v šatně vypadat v září, až dojde víc nových dětí ![]()
Horší bude to buzení po obědě, než si zvykne, bobek.
Ale bude to dobré, neboj. Majda fňukala ráno snad celý první rok. Přitom se do školky těšila, chodila tam ráda, nechtěla domů
, jen nedokázala strávit to ranní loučení.
@Alčák1 dcerka začala chodit kolem 2,5 let na dvě dopoledne. Hodně se těšila ale také jsme měli občas scény. Syn začal chodit v 15 měsících do jesliček (já do práce) a ranní brekot byl cca 2 měsíce. Ale chodil střídavě - po, st, pá. Po dvou měsích už neplakal a po půl roce už měl svůj rituál - přišli jsme k brance a on si zazvonil. Nyní po roce a kousek jsme měli opět období, kdy začal brečet, ale až když si sedl na židličku a začal se zouvat. Nyní už zase dobré. Teta mi vždy řekla, že po mém odchodu už byl jak sluníčko, že mě jen zkouší, zda vytrvám. Zeptej se učitelky, jak to zvládá přes den apod. Jinak s tím spaním u nás problém nebyl, dcera v té době už nespala a syn spí cca tu hodinu. Ale jsou to malé jesličky, tak ho nechávají spát, jak potřebuje, spíš já žádám, aby budili.
Jo asi máte pravdu, šoupnu ho zítra tam, třeba už to bude lepší, já si myslí, že je to asi taky tím, že nastoupil až v červnu a dětičky už tam mají asi nějaký kolektiv a on se cítí sám. No nevím, zeptám se dneska paní učitelky. Včera mi paní učitelka říkala, že malej trochu pobrekával na procházce a pak že nechtěl spinkat ale nakonec usnul a že si i včera hrál a bylo to celkem dobrý na první den.
@Alčák1 rve to srdce asi každé matce, věř že se to uklidní. Mně taky prostě kolikrát učitelka odtrhla děcko od nohy a zavlekla řvoucího do třídy. Teď se učitelka změnila, je tam malý klučík, učitelka nechává babičku, ať jej dokola přemlouvá, jsou to děsné scény. Buď ráda za přístup učitelky.