Porcelánové versus jiné nádobí - rozdíl

839
8.11.10 15:39

porcelan ??? nevim ale potrebovala bych poradit :-)

Hezke odpoledne,

chci se zeptat jaky je zozdil v porcelánovém nádobí a jiným…

bude to znit asi směšně, ale chtěla bych nadobí na dýl…už mam jedno vybrany, ale nejak se mi prestalo libit… nevim kde najit lepši…

a pak bych měla ještě pár fakt pitomých dotazu…ale nevím jestli to sem můžu vůbec napsat…

Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8.11.10 15:48

to je jako joke? :lol:
porcelánové nádobí je vyrobeno z porcelánu, ty ostatní nejsou :mrgreen:
a co máš na mysli nádobí nadýl? pokud ho nebudeš rozbíjet, tak ti vydrží dlouho :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
8.11.10 15:51

Ja to blbe napsala :zed:
myslela jsem to tak ze bych ho za rok nerada menila… :D, a aby se na nej dalo koukat i za 5 let :D

rozbijet ho zatím neplánuji :D

jestli nekdo vi kde se da koupit…co jsem nasla tak se mi libili asi jenom 2 sady… a vic toho najit nemuzu :(

a jestli je tam i nejaky rozdil treba v udrzbe…jestli se barva osoupe…nevim porcelan moc nemusim ale nadobi bych chtela hezke…a nejlip celou sadu… to co jsem vybrala ma asi 80 ks

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
8.11.10 16:18

no teď nevím jestli náhodou nekecám, ale porcelán se vypaluje z kaolínu, takový lepší jíl. zatímco další nádobí co se prodává je z normálního vypalovanýho jílu, myslím, že tomu pak říkáme keramické nádobí. Ale jsem ze školy už pěknou řádku let, tak třeba kecám ((-:
nekupuj se zlatýma doplňkama, v mikrovlnce ti to oprýská. jinak si myslím, že správná porcelánová sada by měla mít i hodně kvalitní nátisky, nebo kvalitní malování, aby něco vydrželo.

já jediné co znám za značku z porcelánu je Míšeňský porcelán.

http://bydleni.idnes.cz/…/kuchyne.asp?…

tady jsem našla nějaký povídání ((-:
jinak ahoj a napiš ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
8.11.10 16:21

jo taky znam porcelan (slaby, bily) a keramiku (silnejsi, ruzne barevny, glazovany, hnedy prostredek)

porcelan je lepsi, pevnejsi ale taky jak ktera znacka, ted jsme koupili levny v mobelixu a uz je to prejskany … asi je to podobne jako se sklem, driv by me taky nenapadlo, ze lze udelat nekvalitni sklo - mycka oddeli zrno od plev:-))))))

znacky neznam, jen cibulak, misen - a to uz je vejvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.11.10 16:23

Liv, jestli se ti vybrané nádobí bude líbit i za 5 nebo více let, ti nikdo nezaručí - vkus se může změnit dost rychle ;)
Jinak já osobně bych do drahého porcelánu neinvestovala,a protože by mi bylo líto ho používat denně - určitě nebude vhodný do myčky nebo mikrovlnky :nevim: A vyskládat si ho do skleníku v obýváku - na to nemám ani místo, ani nervy z něj utírat prach :lol:

Jinak jíst a pít z porcelánu miluju - sama mám obrovskou porcelánovou sadu, kterou dostala moje prababička jako svatební dar. Je víc jak 100 let stará (ta sada - prababičku jsem nikdy nepoznala ;) )a jedlo se z ní u nás jen o posvícení a pak zas putovala do skříně v obýváku.

Tak pokud ti není porcelánu líto, tak ho kup a pečuj o něj, jak nejlíp umíš (žádná mikrovlnka, žádná myčka, žádné házení po manželovi :lol: ). Ale jestli se ti bude líbit i po letech, to ti NIKDO nezaručí.
Na takové to běžné denní používání bych koupila něco obyč :nevim:

Teď doufám, že jsem tě dobře pochopila a nereaguju blbě, ale co už… :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.11.10 16:27

Jo, a pozor!!!! Ta sada po prababičce je pořád jako nová a navíc!!!!! přestože je zlatá, dá se dát do mikrovlnky!!!!! Už před víc jak 100 lety (cca 113 odhadem ;) ) věděli, jak na to :lol: :palec:
Liv, pošli odkaz a my ti to tady zhodnotíme. Když už ne po praktické stránce, tak aspoň po estetické :lol: :lol: Potřebuju si spravit oko po všech těch Ikeách apod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.11.10 16:29

Nejvíc asi záleží, jestli budeš mýt v myčce, nebo v ruce. Porcelánové nádobí mi nejvíc zničila právě ta myčka, ale měja jsem pár talířů po babičkách styl každý pes jiná ves. Raději jsem si pořídila takové bílé jednoduché nádobí v Makru není to přímo porcelán, přijde mi to jako tvrzené sklo a to je držák, přežívá úspěšně i myčku i nešetrnou manipulaci :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
8.11.10 16:29

http://www.dumporcelanu.cz/…an_-378.html

tady je spoustu nabídek od renomovaných značek. něco je až nadpozemsky krásné ((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.11.10 16:30
Pudloslava píše:
znacky neznam, jen cibulak, misen - a to uz je vejvar.

Jo, jeden takový koupil manžel ve slevě v TESCU. Byl trošku do fialova a celá 24 dílná sada vyšla na 600Kč. No nekup to :zed: :zed: :zed:
Dneska se tomu už jen směju, ale tenkrát bych ho zabila, když ten hnus „fialovej“ dotáhl domů :mrgreen: (on je vůbec expert na podobné věci - třeba „křišťálový“ lustr za litr z Bauhausu a pod. :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
8.11.10 16:32

holky pozor v tom článku jsem se dočetla, že i porcelán se zlatem lze dát do myčky a mikrovlnky, ale cena je vyšší ((-: zlato se zalívá do glazury. a kvalitní porcelán je dneska dělán i do mikrovlnky a myčky, cena je zase vyšší, samozřejmě, že za kvalitu asi sotva dáme 40 korun za talíř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527

Švagrová prodávala jeden čas v luxusním porcelánu. Tam třeba polívková mísa Versace vyšla i na 30 000. To už bych fakt musela nevědět, co s penězi, abych to koupila. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700

šest talířů od cibuláku je v řádech 800,– a výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
8.11.10 16:34

http://shop.thun.cz/…rava-78.html
tohle je odkat na to nadobi…

jinak dekuji za info, prave ze nechci nic co bych musela balit a nebo vykladat do vytriny, chtela bych porcelan na denni uzivani…

jinak po manzelovi zatim hazet nemam v planu, ale kdo vi za 5 let :DDD

zkuste se na to podivat…uz si chci koupit hezkle nadobi asi 2 roky a furt jen koukam a nic…

Hledala jsem neco takoveho jak ma Karolina v Přešlapech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.11.10 16:35
Aty píše:
i porcelán se zlatem lze dát do myčky a mikrovlnky, ale cena je vyšší ((-: zlato se zalívá do glazury. a kvalitní porcelán je dneska dělán i do mikrovlnky a myčky, cena je zase vyšší, samozřejmě, že za kvalitu asi sotva dáme 40 korun za talíř.

No, tak tady je to potvrzené :palec: Jak říkám - ten po prababičce dám do mikrovlnky a nic nejiskří a nečerná :palec: ALe byl kupován praprababičkou před víc jak 100 lety - ten obchod už asi zavřeli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák