Pořídit si druhé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3352
9.7.12 11:35
@Anonymní píše:
Právě, že dcera je poklad :srdce: je hodná, samostatná, neznám co to je když dítě někdo nosí celé dny na rukou nebo si s nimi stále musí hrát. Maličké vysypu hračky na koberec a můžu klidně celé dopoledne vařit, uklízet a jen jí kontroluji aby si neublížila, takže jí nijak nerozmazluji si myslím ;)

No když je takto hodná, samostatná, tak by se toho druhého nebála. A věř tomu, že druhé dítě bude jiné. :mrgreen: Alenka 3,5 roku, je stejná jako tvoje dcerka, ale Klárka ta je lezec, všechno chce všude vleze a hračky jí nebaví, neposedí, nepostojí, nepoleží, být na jednom místě jí nebaví, ale dá se to i tak. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.12 11:36
@Gladys píše:
ad spaní, starší byl taky spavec, když začal spát 1× denně, tak prospal odpoledne klidně 4-5h :lol: A pak třeba od půl osmé do 6 ráno a pak ještě 2h po mlíku :mrgreen:
Takže cokoliv jiného mohlo být jen horší, pokud by se mi nenarodilo dítě v komatu :jazyk:
Mladší není tak spavý, ale ono to zas tolik nevadí, protože nároky staršího na spánek se samozřejmě zmenšili a přijde mi, že tímhle stylem jsme schopní spolu koexistovat snadněji :nevim:
Jako maličké miminko se teda tvářil, že bude trochu uřvanej, ale povedlo se nám to zkrotit, zejména díky panu Karpovi a jeho knížce Nejšťastnější miminko v okolí. Se starším jsme tedy třeba obědvali za zvuku běžícího luxu :lol: Ale tak pořád lepší než za zvuků ječení mimina 8)
:mrgreen: :mrgreen: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
3352
9.7.12 11:40
@Anonymní píše:
Takhle to zní taky idylicky :potlesk: Kéž bych jednou takhle mluvila já :think: Moc ti to přeji :kytka:

První měsíc byl zlomový, to jsem hledala vhodný režim pro všechno, bylo to docela náročný, ale pak už to bylo dobrý. A teď si myslím, že docela v pohodě. Starší půjde v září do školky, a kdo to nezvládne dobře budu já, protože mi bude doma chybět, když je u babičky, tak je mi moc smutno, přece jenom dvě děti jsou nějak lepší než jedno doma. Moc klid byl. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.7.12 11:41

Jo ještě jsem ti zapomněla napsat, že já o sobě vím, že bych dvě malé blízko sebe nezvládla. Máme děti od sebe cca 4,5 roku a bylo to naprosto super. První jsem si mohla vychutnat a když přišlo druhé, mohla jsem se mu věnovat naprosto stejně jako tomu prvnímu, přičemž to provní už chodilo do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.12 11:42
@Anonymní píše:
tak to jsme na tom opravdu hodně podobně 8o ;)

Akorát naše malá je šídlo, od mala si sama nevyhraje, musím být pořád u ní…ani teď, když lítá jak drak se nezabaví, nestíhám doma něco dělat a zabavovat ji, proto si nějak nedovedu představit ty děti dvě :think: ale zase když přijde kamarádka s miminkem ke mě a naše malá přiběhne, hned jí dává napít a hladí ji, pusinku jí dává, tak skoro brečíma říkám si sakra, dyť možná právě tohle potřebuje. A když přijde starší dítě, tak spolu divočí a piští, hraje si, ani o ní nevím. Asi by jí sourozenec prospěl, co??? :think:

• Citovat
  • Upravit
31594
9.7.12 11:46
@Anonymní píše:
Právě, že dcera je poklad :srdce: je hodná, samostatná, neznám co to je když dítě někdo nosí celé dny na rukou nebo si s nimi stále musí hrát. Maličké vysypu hračky na koberec a můžu klidně celé dopoledne vařit, uklízet a jen jí kontroluji aby si neublížila, takže jí nijak nerozmazluji si myslím ;)

tak držím palce, ať taková vydrží. Starší byl v roce taky takový, sám si zalezl do ohrádky a tam si hrál, případně ještě líp, se zavřel v pokojíčku a hrál si tam s lehátkem, co hraje písničky :lol:
Ale v 1,5r už byl pěkná vzteklina a teprve sourozenec odhalil, že vlastně není ochoten se dělit o hračky, ani když si s nimi zrovna nehraje, teprve v těhotenství jsem si uvědomila, že kolem něj úplně automaticky skáču a pak s miminem, že není schopen počkat ani minutu, než třeba dokrmím mladšího…
Teď je mladšímu rok a občas se stane, že bráchovi sám donese autíčko, běží mu dát dudlíček do postýlky, když se ráno vzbudí.
Konkrétně z toho mýho by asi vyrostl pěknej sobeček, kdyby se nenarodil mladší :nevim: Čímž netvrdím, že je to mustr na chování. Ale v roce ještě nejde soudit, že je dítě hodné a samostatné, protože ono se to ještě může xkrát změnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.7.12 11:57
@Anonymní píše:@KPKristy právě z toho mám strach, i z toho, že další miminko by bylo ukřičené, jelikož dcerka od narození prospala i 20hodin denně a každý mi říká, že na dalším si to vyberu, že nikdy nebývají obě děti hodné :roll: :nevim:

Ale prd! Lidi toho namelou :cert:
Náš první byl hodný jako beránek, neplakal, prospíval, spal krásně. A druhý? Neuvěříte, ale je ještě hodnější ;). A to jsem si myslela, že to víc nejde. Ovšem aby nedošlo k mýlce, mluvím o miminku :mrgreen:. Dneska je Ondrovi 2,5 a je to prostě kluk. Raubíř se vším všudy :D. Ale tím, že je Matěj zlatý, je to pohoda :palec:

Podle mě jsou důležitější věci, proč „plánovat“ další děti, než to,aby bylo hodné, abys ho měla ráda a tak. Jako pokud nejsou finance, neměli byste kde bydlet, to jsou důvody, proč další dítě nemít. Ale tohle? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
9.7.12 12:17

Tak u nás to je přesně obráceně :lol: :lol: :lol: malé je rok a půl a já nesmírně toužím po druhém a přítel se zase zdráhá ze stejných důvodů co ty. Abychom se malé řádně věnovali a takdáleatakdále. Já mám svoje argumenty co třeba malá dětská tajemství, které si mohou sourozenci mezi sebou povídat / známá jedináček je svěřovala jen plyšákovi - jak smutné/, co kamarád na hraní samotné dítě se špatně zaměstnává, a finální argument až mi tady jednou nebudeme tak tady malou přece nenechám samotnou, takhle tu budou alespoň dva :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.12 12:24

Holky moc Vám děkuji za názory, jsem Vám všem moc vděčná :kytka:

@KPKristy je pravda, že problémy ať s penězi či bydlením nemáme, tak jsem doma stejně celé dny sama s malou, přítel pracuje 6dní v týdnu 12-14hod denně. S miminkem si ještě asi počkáme. Někdo na to stavěný je, někdo ne. Určitě bych to zvládla, jelikož by mi nic jiného nezbylo, ale přeci jen je maličké teprv rok a času na další miminko ještě máme ;)

Ale díky Vám a vašim radám jak to máte s vícerčaty se toho už tolik nebojím :kytka:

• Citovat
  • Upravit
46669
9.7.12 12:27
@Anonymní píše:
Holky moc Vám děkuji za názory, jsem Vám všem moc vděčná :kytka:

@KPKristy je pravda, že problémy ať s penězi či bydlením nemáme, tak jsem doma stejně celé dny sama s malou, přítel pracuje 6dní v týdnu 12-14hod denně. S miminkem si ještě asi počkáme. Někdo na to stavěný je, někdo ne. Určitě bych to zvládla, jelikož by mi nic jiného nezbylo, ale přeci jen je maličké teprv rok a času na další miminko ještě máme ;)

Ale díky Vám a vašim radám jak to máte s vícerčaty se toho už tolik nebojím :kytka:

Když to tak cítíš a chceš počkat, je to dobře. Horší by byla varianta, kdy bys mimčo chtěla a přítel třeba ne nebo by to nešlo a tak dále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.12 12:28
@žampion píše:
Tak u nás to je přesně obráceně :lol: :lol: :lol: malé je rok a půl a já nesmírně toužím po druhém a přítel se zase zdráhá ze stejných důvodů co ty. Abychom se malé řádně věnovali a takdáleatakdále. Já mám svoje argumenty co třeba malá dětská tajemství, které si mohou sourozenci mezi sebou povídat / známá jedináček je svěřovala jen plyšákovi - jak smutné/, co kamarád na hraní samotné dítě se špatně zaměstnává, a finální argument až mi tady jednou nebudeme tak tady malou přece nenechám samotnou, takhle tu budou alespoň dva :srdce: :srdce:

Vídíš tohle mě ani nenapadlo :think:
Hlavně proto, že bydlíme na samotě a děti okolo nejsou žádné jsem hned od začátku říkala, že chci dvě děti… no a teď :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4697
9.7.12 12:44
@Anonymní píše:
Vídíš tohle mě ani nenapadlo :think:
Hlavně proto, že bydlíme na samotě a děti okolo nejsou žádné jsem hned od začátku říkala, že chci dvě děti… no a teď :think: :nevim:

Musíš to sama cítit jak to má být nikdo tě donutit nemůže a pokud nemáš jistotu tak počkej tak snad neni konec světa abys musela něco hrotit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová