Porod doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7374
29.11.10 13:44

Holky, můžu se zeptat? Když jste rodily doma, rešily jste nějak křik u porodu kvůli sousedům? Já jsem si docela u porodu zařvala a říkala jsem si, že rodit takto v paneláku, tak by to bylo asi pro všechny dost nepříjemné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.11.10 14:06
Evelína píše:
Holky, můžu se zeptat? Když jste rodily doma, rešily jste nějak křik u porodu kvůli sousedům? Já jsem si docela u porodu zařvala a říkala jsem si, že rodit takto v paneláku, tak by to bylo asi pro všechny dost nepříjemné :think:

V závěru jsem řvala dost, ale trvalo to jen pár minut (a to jsem samozřejmě neřvala celou dobu v kuse, mezi kontrakcema jsem byla potichu :lol: ). Syn se narodil večer, tak rušení nočního klidu nehrozilo. Bydlíme v cihlové novostavbě s 5 byty, takže je to asi trochu lepší než panelák, ale třeba dupání nad náma je tu slyšet. Nevím, ptala jsem se sousedky, která obvykle třeba slyší, když v noci brečí Klárka, ale toho večera prý nic neslyšela :lol: Ono kdyby se chlap třískl kladivem do ruky, tak by řval taky, že. Furt lepší slyšet chvíli rodící ženskou, než pravidelně nějaký souložící pár :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
29.11.10 14:11

Evelíno, řvu hodně, ale nikdo si nestěžoval, ani v paneláku, ani v kamenném domě. Sousedi vůbec nezaregistrovali, že jsme rodili. Děti samy o sobě řvou taky dost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
29.11.10 14:16

Nemáte někdo tucha, kolik zvládne PA takových domaporodů za měsíc? Asi ne moc, aby jí nerodili dvě holky na ráz. Rodí ještě někde i v poridnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.11.10 14:47
Alpaka píše:
Nemáte někdo tucha, kolik zvládne PA takových domaporodů za měsíc? Asi ne moc, aby jí nerodili dvě holky na ráz. Rodí ještě někde i v poridnici?

Mě ta moje říkala, že podle TP se dá tak max. 1 žena na týden, tedy do měsíce 4. Ale samozřejmě, že se muže pak stát, že rodí dvě naráz, ale ta pravděpodobnost je dost malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
29.11.10 19:51

Žen, které chtějí rodit doma zas tolik není. Moje PA brala všechny, v exponovaných měsících měla třeba 5 na měsíc. S naším porodem to bylo tak, že rodila den před náma, pak v noci s náma a když si lehla, tak ji vzbudili k dalšímu porodu. Ale běžné vytížení to určitě nebylo, dělala i jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
29.11.10 22:33

Tiež som si zavrešťala v konečnej fázi pôrodu dosť (bola som i zachrípnutá následne :-)), ale nikto nič nepočul. Bývame v RD, nad hlavou mám tchýni, tá vôbec netušila, že rodíme :-)

Moja PA pracuje normálne v pôrodnici (povedala by som, že má minimálne 20 rokov praxe), domáce pôrody má ako „bočák“ :-)

• Citovat
  • Upravit
7374
29.11.10 23:46

Aha, takze jste rekly detem, ze ted muzou kricet a zacly jste rodit :lol:
Fakt zajimave. Rada si o domacich porodech ctu, fakt mate muj obdiv. Pro me osobne je to ale porad tak trochu sci-fi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
1.12.10 00:18
Evelína píše:
Aha, takze jste rekly detem, ze ted muzou kricet a zacly jste rodit :lol:
Fakt zajimave. Rada si o domacich porodech ctu, fakt mate muj obdiv. Pro me osobne je to ale porad tak trochu sci-fi :-D
:lol: Ty máš o domácom pôrode fakt divnú predstavu… :-)
Deti sme poslali ku tchýni už večer, keď mi začali kontrakcie. (býva na poschodí nášho RD) Mali sme s ňou dopredu dohodnuté, že sa postará o chlapcov, kým budem rodiť. Porodila som až ráno, chlapci u tchýni zostali ešte ďalších 5-6 dní, a k nám chodili „na návštevu“. :-)
  • Citovat
  • Upravit
7374
1.12.10 09:17

Gabiko, vzdyt rikam, ze je to pro me sci-fi :-)
Aha, ja jsem si prave myslela, ze zeny rodi doma i proto, aby mohly byt hned s rodinou a se svymi detmi. Ale asi je to jak u koho, ze? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
1.12.10 09:52
Evelína píše:
Aha, ja jsem si prave myslela, ze zeny rodi doma i proto, aby mohly byt hned s rodinou a se svymi detmi. Ale asi je to jak u koho, ze? :wink:

Tak třeba my jsme Klárku odvezli dopoledne k babičce (mojí, takže prababičce :lol: ), porodila jsem večer a ráno ji manžel zase dovezl. Přecejen jí v době porodu byl jen rok a půl, zaprvé by se mohla bát, proč se maminka tak divně chová a taky by si s ní manžel musel hrát a nemohl by tudíž asistovat mě. I když se nakonec ukázalo, že jsem asistenci potřebovala jen poslední dvě hodiny, ale to jsme předem nemohli vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
1.12.10 14:37
Evelína píše:
Aha, ja jsem si prave myslela, ze zeny rodi doma i proto, aby mohly byt hned s rodinou a se svymi detmi. Ale asi je to jak u koho, ze? :wink:

Hm, to ja nepotrebujem, aby pri pôrode okolo mňa behali deti… Mám rada kľud, a rovnako na zotavenie po pôrode si rada ten kľud užijem :-) Zároveň bolo príjemné, že boli deti blízko, a keď chceli, mohli na hoďku prísť „na návštevu“ domov sa zahrať, pozrieť na malú… A že bol manžel stále pri mne doma bolo obrovské plus!

• Citovat
  • Upravit
5883
1.12.10 18:47

Při prvním porodu spala dcera celou dobu ve vedlejší místnosti.
U druhého to vyšlo tak, že si moje máma děti zrovna vzala na noc k sobě. Nevěděla, že se chystám rodit. Když se dozvěděla, že jsem porodila, nabídla nám, že si děti nechá ještě jeden den. Souhlasila jsem, protože jsem první den jen ležela, ale trochu mě mrzelo, že s námi nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
1.12.10 20:59

Terem, jinak by jsi deti mela i na porod doma?

Me by i zajimalo, jak by ten porod vnimaly :think:

Gabiko, ted nevim, jestli jsi to uz psala, ale chci se zeptat, jestli jsi vsechny deti rodila doma?

Příspěvek upraven 01.12.10 v 21:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
1.12.10 21:05

Evelina ja treba rodila v porodnici a starsi, v ty dobe 16-ti mesicni, prisel za brachu za dve hodiny po narozeni. Je fakt, ze u samotnyho porodu bych ho nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí