Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nápodobně
a máš nějaký „náhradní plán“? já mám toho Apolináře, ale tam mají v tu dobu zrovna malovat, tak mají omezenou kapacitu, tak se může stát, že budou mít stopstav i u Apolináře
a jak ti je? já dnes vstávala 3:24 - malej měl škytavku tak jsem nemohla usnout a když zabral on, já byla natolik probuzená, že jsem si šla radši číst, abych nebudila manžela
čekám, až přijdekrize a pujdu dospávat ![]()
No hele kdyz to neklapne, tak Kladno…nadsena z toho nejsem a proste doufam, ze klapnou Horovice… Fakt me to tam uchvatilo.:))) Jeee, to mam skoro stejne..mala je vrtocha a nenecha me vyspat, tak si rikam, ze budu mit trenink ve vstavani.:))
Mno úplně nadšená z toho nejsem, ale jsem ranní ptáče, takže mi to zas tolik nevadí. je pravda, že normálně vstávám tak kolem 7, ale pořád trpím míň, než někdo, kdo je zvyklej vyspávat do 10
jaký máte jméno? my budem mít Lumíra (v rodině se tohle jméno dědí, bude už 4.generace)
Rodila jsem v Hořovicích dvakrát, jeli jsme z Prahy. Prvně s Pohořelskou (2010) a nemůžu si jí vynachválit. Porod byl pomalý a dlouhý, ale ona nijak nestresovala, nic nepopoháněla, prostě jsme to nechaly plynout a vyplatilo se. Strašně milá a empatická doktorka.
Letos jsem natrefila na Ševíta. Pokud neodporuješ, tak je milý, ale jinak je dost autoritativní a neuznává, že rodička prostě má nárok na to být třeba hysterka nebo třeba chtít postupovat nějak jinak. Potrpí si na to, aby vše běželo tak, jak je zvyklý. Naštěstí byl porod hodně rychlý, málem jsme to nestihli na sál.
Stejně je alfou a omegou porodní asistnetka a na tu jsem štěstí teda neměla. Přístup, že každá nakonec porodí, tak co s tím dělat štráchy. Stará se o přístroje a postup porodu, pohoda rodičky jí nezajímá (neporadí, jak dýchat, když jsem na to v panice nebyla schopná myslet, změna polohy na monitoru nepadá v úvahu, prostě to musíte vydržet. Přitom by se nic nestalo, přečíst monitor by měla být schopná i při změnách poloh a mě by se ulevilo. Prostě to dělá tak, jak je to jí pohodlné, že to je nepohodlné rodišce jí nezajímá, prostě to vydrží, jako každá.
). Naštěstí jsme to nebylo na dlouho.
Ale zase si nemůžu stěžovat na šestinedělí. Skvělé zázemí (neumím si představit nemít na pokoji k dispozici sprchu a wc), sestry příjemné a ochotné, zejm. při učení kojení, u druhého dítka jsem zas měla svatý klid, nic moc neřešily, pokud jsem si sama neřekla. Takže HOřovice ok, ač s výhradami.
P28,jj Pohořelská je super Dr. Rodila mě v únoru a ve srandě jsem jí říkala, že jestli budu ještě někdy rodit tak už ode dveří budu volat její jméno ![]()
Tak já na pana primáře Klána dobré vzpomínky nemám, naštěstí mě rodila mudr. Pelikánová a super, asi záleží na náladě daného doktora ![]()
Tak já myslím, že na nepříjemného doktora člověk narazí všude…nebo může mít doktor blbý den…Tomu se člověk nevyvaruje asi nikde… Hlavně, ať je porod, maminka a miminko v pohodě a zbytek se nějak vydrží… ![]()
Ja rodila nedavno v Horovicich a nemuzu si to tam vynachvalit…jedine tam!:-)
Prijela jsem tam na kontrolu kvuli prenaseni, doktorka mi udelala Hemiltna a pak me poslala na natoceni…tam se porod rozbehl tak uz sme tam rovnou zustali…sla jsem si pro tasku a zvonila na por.sale…tam mi dali kosili, znovu me natocili, vyplnili jsme papiry a s tatinkem nas odvedli na por. pokoj.
sestricka mi prinesla caj, po 15 minutach me a miminko chodia kontrolovat(ctg),je tam spoustu veci na ulevu (masazni vana, mice, sprcha, lana…) porad se porodni cesty neotevirali tak mi pichnuli vodu ale ono porad nic…lekarka doporucila epidural na rozevreni p.cest v tu chvilku vznikl trochu problem ptz nemohli sehnat anesteziologa ktery prisel pri nejhorsich bolestech a musel me napichnout(to sem se opravdu bala)…vysvetlili mi kdy a jak mam tlacit, byly tam dve sestricky a doktorka…protoze jsem mela zkazenou plodovou vodu okamzite mi dali infuzi antibiotik..kdyz uz sel porod do finale prisli dalsi asi 3-4lidi(pediatr, det. sestra,..)doktorka udelala opich, nastrih a mala byla tady…prohledli ji a oblekli, polozili na vyhrivane luzko a prisunuli ke me:-)doktorka me zasila atd, pak malou prilozili k prsu a po 2Hod. nas odvezli na pokoj…vsichni ochotny, hodny, prijemny
na sestinedeli byl stop stav tak me dali na pekny pokoj(2luzka) pred porodni saly-super, poradili, pomohli, vse ukazali a zbytecne neotravovali…ve stredu jsem rodila a v sobotu jsme byly doma.
Diky za podeleni se o zkusenost..jdu tam zitra do poradny, tak jsem zvedava..ale ja budu rodit cisarem…
Ahojky holky, tak 18.10. nastupuji do Hořovic a 19.10. sekce, tak jsem na to zvědavá! Ale už se těším na miminko! ![]()
Holky, jak je to v případě císaře v Hořovicích s manželem? Kam smí? Porod, JIP?? Díky
@Sisinka04 Ahojky. Precetla jsem tvuj prispevek…jakym zpusobem jsi docilila cisare? Ja jsem po operaci delohy ani ne rok a zatim to vypada, ze rodit budu normalne. Moc se mi do toho nechce, mam strach, aby jizva nerupla.
Mam cukrovku, prcka koncem panevnim a nozickama napred a k tomu uzkou panev…pan primar mi rovnou rekl, ze cisar…
Ahoj všem, chci vás poprosit o názory: Termín mám sice až v lednu, ale řeším velké dilema, a to jestli rodit v Motole nebo Hořovicích. Obojí mám zhruba stejně daleko. Registraci mám v Motole, kde jsem absolvovala IUI, genetiku - amniocentézu apod., takže si říkám, že když tam o mě vědí skoro všechno, bylo by to lepší. Na druhou stranu mám obavu z velikosti nemocnice a neosobního přístupu. V tomto směru se přikláním spíše k Hořovicích. Negativní ohlasy jsem zaznamenala na obě porodnice. Pomozte mi se rozhodnout. Budu moc ráda za všechny postřehy.
Díky
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.