Porodné 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21848
11.4.12 11:51
@bellezza píše:
zkopirovano: „Zachování porodnéhoPorodné bude proti původním plánům ministrů za TOP 09 dál vypláceno. Porodné nyní činí 13 000 korun, u dvojčat či vícerčat je to 19 500 Kč. Nárok na ně má žena při narození pouze prvního potomka a navíc jen tehdy, pokud její příjem či příjem její rodiny nepřesahuje 2,4násobek životního minima.“

To je šílený!! Do 16 tis./měsíčně za OBA rodiče?? To je zákon zas jen pro ty tamty, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
11.4.12 19:43

ahojky. chci se zeptat… pokud žiji s manželem(osvč) a matkou, která je také osvč. všichni pracujeme, ale máme malý příjem. Počítá se já a manžel nebo i mamka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
11.4.12 20:06

TuLin jenom ty a manžel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
terina 07
13.4.12 13:54

porodne

ahbjky maminky chci se zeptat,jak je to s porodnym s pritelem bydlime v podnajmu,ale trvale bydliste mame napsany u rodicu.jsem 7 mesic na necshopence.nemocenska mi chodi tech 9 500 kc a pritel ma zhruba tech 13 000 kc k vyplate mam narok na porodne?asi zrejme nee co dekuji

• Citovat
  • Upravit
101744
13.4.12 14:11

Nene, to mít nárok nebudete, protože limit příjmu překračujete… pouze kdybys čekala dvojčata, tak se vejdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
29.4.12 15:24

Holky, nemáte někdo přehled jak to je s porodným? Já mám nějakých 9 tisíc, přítel je na pracáká od ledna 2012 a má jen kolem 3,5 tisíc..
Ale bydlíme ještě s tátou, který je OSVČ.. Odkud se počítá porodné?
Jinak to je komplikované ještě tím, že já mám trvalé bydliště u babičky a ta má důchod 13 tisíc.. a přítel má trvalý pobyt zase u svého otce… takže pokud by se počítal přitel a já - tak na porodné dosáhneme ale jiné varianty už nehrozí…
Jo a kam musím abych to podala.. byla jsem se ptát na pracáku na Praze 4 pro informace a tam mě vyhodili, že oni to nedělají a žádné informace mi nedají, protože nic nevědí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
29.4.12 16:10

myslim že na socialce by ti to měli říct. ta ochota na pracáku je dobrá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
29.4.12 16:19

Na sociálku jsem volala, a tam mě řekli, že mám jít na prácák.. a tam nic netuší.. no naše státní správa je dokonalá :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
29.4.12 17:58

Řeknou ti to na sociálce. Nás se ptali jen na příjem, ale mám takovej pocit, že tam hraje i roli to trvalý bydliště :think: :nevim: Každopádně my na něj nárok nemáme, takže jsem po tom dál už nepátrala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
29.4.12 18:22

vyřizuje se to na sociálce a budou chtít jen příjem tvůj a přítele, trvalé bydliště nehraje roli.. a příjem se dokládá za poslední čtvrtletí, takže když se ti mimčo narodí třeba v květnu, budou chtít za leden, únor, březen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
29.4.12 18:31
A proč mi teda po telefonu na sociálce řekli, že oni s tím už nemají nic společného… to je fakt bordel..
Tak já si tam zkusím zítra znovu zavolat a uvidím.. jinak za přítele to už mám ohledně příjmů, moje jsem tam dávala před 14 dny kvůli mateřské.. tak uvidíme, zda to budu muset mít nově..
A díky moc
@Tamtama píše:
vyřizuje se to na sociálce a budou chtít jen příjem tvůj a přítele, trvalé bydliště nehraje roli.. a příjem se dokládá za poslední čtvrtletí, takže když se ti mimčo narodí třeba v květnu, budou chtít za leden, únor, březen..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12867
29.4.12 18:35

Vyřizuje to Úřad práce, odbor státní sociální podpory, příjem se počítá touze tvůj a otce dítěte.

http://www.statnisprava.cz/….nsf/i/10403

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
29.4.12 18:44
Jsi poklad… moc děkuji… tady se konečně člověk dozví vše..
Akorát si ty papíry vyplním až na úřadě
@mag píše:
Vyřizuje to Úřad práce, odbor státní sociální podpory, příjem se počítá touze tvůj a otce dítěte.http://www.statnisprava.cz/….nsf/i/10403
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
30.4.12 14:19

uředníci jsou líný a člověk aby pátral a pátral… alespon že si maminy vypomůžou :potlesk: tak at ti to dobře dopadne. taky budu žádat tak uvidím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
30.4.12 14:21

@Tamtama mam dotaz a kde vezmu ta potvrzení za poslední měsíce jsem na nemocenský. to mi daj v práci? nebo vyzvednu nějaký lejstra na uřadě a pak to s přítelem necháme potvrdit v práci?děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí