Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@bellezza píše:
zkopirovano: „Zachování porodnéhoPorodné bude proti původním plánům ministrů za TOP 09 dál vypláceno. Porodné nyní činí 13 000 korun, u dvojčat či vícerčat je to 19 500 Kč. Nárok na ně má žena při narození pouze prvního potomka a navíc jen tehdy, pokud její příjem či příjem její rodiny nepřesahuje 2,4násobek životního minima.“
To je šílený!! Do 16 tis./měsíčně za OBA rodiče?? To je zákon zas jen pro ty tamty, ne?
ahojky. chci se zeptat… pokud žiji s manželem(osvč) a matkou, která je také osvč. všichni pracujeme, ale máme malý příjem. Počítá se já a manžel nebo i mamka?
ahbjky maminky chci se zeptat,jak je to s porodnym s pritelem bydlime v podnajmu,ale trvale bydliste mame napsany u rodicu.jsem 7 mesic na necshopence.nemocenska mi chodi tech 9 500 kc a pritel ma zhruba tech 13 000 kc k vyplate mam narok na porodne?asi zrejme nee co dekuji
Nene, to mít nárok nebudete, protože limit příjmu překračujete… pouze kdybys čekala dvojčata, tak se vejdete.
Holky, nemáte někdo přehled jak to je s porodným? Já mám nějakých 9 tisíc, přítel je na pracáká od ledna 2012 a má jen kolem 3,5 tisíc..
Ale bydlíme ještě s tátou, který je OSVČ.. Odkud se počítá porodné?
Jinak to je komplikované ještě tím, že já mám trvalé bydliště u babičky a ta má důchod 13 tisíc.. a přítel má trvalý pobyt zase u svého otce… takže pokud by se počítal přitel a já - tak na porodné dosáhneme ale jiné varianty už nehrozí…
Jo a kam musím abych to podala.. byla jsem se ptát na pracáku na Praze 4 pro informace a tam mě vyhodili, že oni to nedělají a žádné informace mi nedají, protože nic nevědí..
myslim že na socialce by ti to měli říct. ta ochota na pracáku je dobrá ![]()
Na sociálku jsem volala, a tam mě řekli, že mám jít na prácák.. a tam nic netuší.. no naše státní správa je dokonalá ![]()
Řeknou ti to na sociálce. Nás se ptali jen na příjem, ale mám takovej pocit, že tam hraje i roli to trvalý bydliště
Každopádně my na něj nárok nemáme, takže jsem po tom dál už nepátrala ![]()
vyřizuje se to na sociálce a budou chtít jen příjem tvůj a přítele, trvalé bydliště nehraje roli.. a příjem se dokládá za poslední čtvrtletí, takže když se ti mimčo narodí třeba v květnu, budou chtít za leden, únor, březen..
@Tamtama píše:
vyřizuje se to na sociálce a budou chtít jen příjem tvůj a přítele, trvalé bydliště nehraje roli.. a příjem se dokládá za poslední čtvrtletí, takže když se ti mimčo narodí třeba v květnu, budou chtít za leden, únor, březen..
Vyřizuje to Úřad práce, odbor státní sociální podpory, příjem se počítá touze tvůj a otce dítěte.
@mag píše:
Vyřizuje to Úřad práce, odbor státní sociální podpory, příjem se počítá touze tvůj a otce dítěte.http://www.statnisprava.cz/….nsf/i/10403
uředníci jsou líný a člověk aby pátral a pátral… alespon že si maminy vypomůžou
tak at ti to dobře dopadne. taky budu žádat tak uvidím ![]()
@Tamtama mam dotaz a kde vezmu ta potvrzení za poslední měsíce jsem na nemocenský. to mi daj v práci? nebo vyzvednu nějaký lejstra na uřadě a pak to s přítelem necháme potvrdit v práci?děkuji