Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Michaela0312 píše:
co schválili s porodném..??
Ten loňský zákon museli schválit znovu, opozice napadla u ústavního soudu to, že loni prošel ve stavu legislativní nouze, tj. ve zkráceném procesu schvalování.
for jani1: ty se tomu nějak aktivně věnuješ, že vždy poradíš a máš takový přehled?
Pigi2110 píše:
for jani1: ty se tomu nějak aktivně věnuješ, že vždy poradíš a máš takový přehled?
Věnuju, ale spíš ze zájmu ![]()
Nevíte někdo jestli mám nárok na porodné, když uvedu otce dítěte, který má vyšší příjem než je maximum pro zíkání porodného?
Paaaaja píše:
Nevíte někdo jestli mám nárok na porodné, když uvedu otce dítěte, který má vyšší příjem než je maximum pro zíkání porodného?
Logicky ne.
Ahoj, ráda bych znala Váš názor na nárok na porodné, zda-li „myslím“
správně.
Jsem t.č.na PN,PPM od 1.1.a termín porodu mám začátek února, tzn. posl. čtvrtletí:10.,11.,12.měsíc, ze kterých se to počítá. Partner je OSVČ, sezonní práce, naposledy fakturoval v září, od října je tedy bez příjmů a jediný příjem je má nemocenská - cca 11.300 Kč/měsíc. Tudíž bych měla mít nárok na porodné, ne? Nebo u OSVČ je to jinak? Jinak není vedený na ÚP /nevím, zda to taky rozhoduje/. Předem děkuju za Vaše reakce. ![]()
Nárok mít nebudeš, protože u OSVČ se bere příjem buď podle DP za minulý rok, nebo cca 11000,– pokud podle DP vychází méně, za předpokladu, že má ŽL jako hlavní činnost, což z popisovaného předpokládám.
K 31.10. živnost nechal pozastavit, což teda jestli správně chápu je stejně jedno, pokud se bere u OSVČ a tedy DP-příjem za celý rok.. Proč to nemůže být za posl. čtvrtletí jako u mě? Ach jo.. Já myslela, že to nebude tak jednoduchý
Mockrát děkuju za odpověď ![]()
Jo, tak to by možná nárok vyšel, nevím jak se to bude počítat, možná se mu započítá jen 1 měsíc těch 11000,– a pak nic, ale jistě to nevím, výpočet u OSVČ mi přijde jako dost mlha.
a jak je to se společnou domácností? Bydlím s mamkou, jsem studentka (= žádný příjem) a expřítele do RL uvádět nebudu.. jestli se počítá mamky příjem nebo ne?
Moc děkuju.. Já jsem z toho úplně jelen a to jsem to hledala snad všude.. Uvidíme, co na to v únoru řekne pracovní úřad.. žádost podám, za to nic nedám.. Ještě jednou díky za tvé odpovědi.. ![]()
ahojky byla jsm se ptat na informace o porodnem.Pac v mam v lednu rodit.A dost me prekvapilo,kdyz mi rekly ze ano jako prvorodicka mam narok na porodne ale pod podminkou ze ja nebo pritelovo cisty vydelek za posledni trictvrteleti neprevisilo 17000KC