Porodné 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Háánč
16.10.11 18:47

Ahoj nevíte nekdo kolik dostanu porodný??? a kolik budu dostávat mateřskou když jsem jěště do práce nechodila a otěhotněla jsem jěště v době střední škole, v dubnu 2012 mám porodit :-) a jsem zvědavá,jak to bude, kamarádka otěhotněla v 17ti- letech a porodný dostala 15 tisíc a mateřskou dostává 8 tisíc 100…tak ja jsem na tom stejně akorát mi bude v březnu 20 :-)

• Citovat
  • Upravit
Pigi2110
18.10.11 12:22

Ještě mám jednu prosbičku, taky v tom nejsem zrovna zběhlá, ale co když mám smlouvu jenom do konce listopadu, v případě že mi šéf smlouvu neprodlouží a já budu nucena jít od prosince na pracák, tak mateřská (příspěvek) se mi bude počítat za posledních 12 měsíců - pokud chápu dobře - tudíž část z práce a další část bude z pracáku? Nebo se mi to bude počítat jenom z práce? Mám v tom zmatek a nervy v kýblu, místo abych si to užívala, tak se stresuju co a jak s prací.

• Citovat
  • Upravit
101647
18.10.11 14:51
Pigi2110 píše:
Ještě mám jednu prosbičku, taky v tom nejsem zrovna zběhlá, ale co když mám smlouvu jenom do konce listopadu, v případě že mi šéf smlouvu neprodlouží a já budu nucena jít od prosince na pracák, tak mateřská (příspěvek) se mi bude počítat za posledních 12 měsíců - pokud chápu dobře - tudíž část z práce a další část bude z pracáku? Nebo se mi to bude počítat jenom z práce? Mám v tom zmatek a nervy v kýblu, místo abych si to užívala, tak se stresuju co a jak s prací.

Bude se to počítat pouze s práce, ale musíš na mateřskou nastoupit v ochranné lhůtě, která je 180 dní od ukončení zaměstnání, případně stejně dlouhá jako to poslední zaměstnání, pokud bylo kratší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pigi2110
19.10.11 08:36

Tak to nestihnu, mateřská začíná 6 týdnů před porodem a jelikož mám termín až v červnu tak to je rozhodně dýl než 180 dní :-( ale nevadí, nějak se to vyřeší :-(

• Citovat
  • Upravit
101647
19.10.11 10:34
Pigi2110 píše:
Tak to nestihnu, mateřská začíná 6 týdnů před porodem a jelikož mám termín až v červnu tak to je rozhodně dýl než 180 dní :-( ale nevadí, nějak se to vyřeší :-(

Počkej, to bys stihnout měla, končíš ke 30.11.? A napiš přesný TP a spočítáme to ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pigi2110
19.10.11 11:06

přesný termín porodu je 7.6.2011

• Citovat
  • Upravit
Pigi2110
19.10.11 11:13

to fakt stihnu :-) pokud nastoupím na mateřskou 6 týdnů před porodem což je polovina dubna plus mínus tak je to nějakých 136 dní, no to je skvělý :-) no jo ale co pokud opravdu skončím, tak co do té doby než na tu mateřskou nastoupím? Na pracák se mi moc jít nechce, napadla mě ještě do té doby neschopenka.

• Citovat
  • Upravit
45
19.10.11 14:23
to fakt stihnu :-) pokud nastoupím na mateřskou 6 týdnů před porodem což je polovina dubna plus mínus tak je to nějakých 136 dní, no to je skvělý :-) no jo ale co pokud opravdu skončím, tak co do té doby než na tu mateřskou nastoupím? Na pracák se mi moc jít nechce, napadla mě ještě do té doby neschopenka.
Pigi2110 píše:

Zdravím, připojím se ke konverzaci. Na mateřskou můžete nastoupit i 8týdnů před termínem porodu. 6týdnu je nejkratší doba.
No jinak s tou neschopenkou bych si zjistila, kde budete mít více, jestli z pracáku, nebo neschopenky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pigi2110
19.10.11 14:44

mohu stupidní dotaz, kde si to můžu zjistit? Nebo spíš jak si to můžu vypočítat?

• Citovat
  • Upravit
101647
19.10.11 21:14

Tak neschopenku ti spočítat umím, podporu z pracáku ne, tam se neorientuju. Ale v globále vychází lépe neschopenka, podpora jen v případě, že bys měla poslední kalendářní čtvrtletí výrazně vyšší plat než předtím.
Druhou otázkou je, zda ti ji doktor napíše a jak to budeš mít s vycházkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pigi2110
20.10.11 07:16

Děkuji za rady :-) pokud vychází líp neschopenka, jakože asi jo, protože plat mám už rok a půl pořád stejnej, tak je to vyřešeno. Já hodím starosti za hlavu a začnu si to konečně pořádně užívat :-)
Včera sem byla u doktorky, už mám konečně první fotečku a viděla jsem být srdíčko :-) to bylo něco tak neuvěřitelnýho :-)

• Citovat
  • Upravit
Johanna7
24.10.11 10:40
j.a.n.i1 píše:
lokofa píše:
Nebo když už, tak to měli nechat pro prvorodičky, bez omezení příjmem.
Prostě všem na první dítko
Jojo, s tímhle naprosto souhlasím, takhle to dostanou zas jen ti co nepracují, pracují načerno nebo dělají podvody s neuvedením otce.

Poprvadě, těm, které na porodné mají nárok, nijak nezávidím, lepší nespadat pod to minimum a mít lepší příjem (i kdyby jen díky manželovi/příteli), než jednorázový příspěvek, který těžko vyřeší pozdější finanční situaci. Asi tuším, na které nepracující narážíte (a souhlasím !), ale pro ty, které se snaží, nebo práci mají a přesto jen ubohý plat, to bude asi jen malá pomoc :-( Nás se to sice netýká, tak se mi to třeba mluví, ale otázkou je, jestli je dobré vyplácet peníze (i když třeba jen u 1.dítěte) těm, kteří mají slušné platy, když je to jakási pomoc v „nouzi“. Už tak je na tom náš stát mizerně a tyhle ušetřené peníze by se pak hodily třeba těm opavdu potřebným (matkám samoživitelkám atd.) Akorát nejsem naivní, tak je mi jasné, že by se zase někde „ztratily“ jako spousty dalších, které se údajně stát snažil ušetřit - je to prostě neprůhledné a my s tím nic nenaděláme :evil:

• Citovat
  • Upravit
Johanna7
24.10.11 10:44
Pigi2110 píše:
Děkuji za rady :-) pokud vychází líp neschopenka, jakože asi jo, protože plat mám už rok a půl pořád stejnej, tak je to vyřešeno. Já hodím starosti za hlavu a začnu si to konečně pořádně užívat :-)
Včera sem byla u doktorky, už mám konečně první fotečku a viděla jsem být srdíčko :-) to bylo něco tak neuvěřitelnýho :-)

Přesně tak, užívejte těhotenství, pokud je Vám dobře, je to krásný pocit :-) My jsme v 16.týdnu (takže byrokracii - kromě fronty na registraci k porodu, tu už mám za sebou - necháváme až na začátek příštího roku) a už se strašně těšíme na další UZ :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Jasmínaa
25.10.11 08:22

Informace o porodném elektronicky

Objevila jsem informace o porodném elektronicky, snad to někomu pomůže… http://www.digitalni-podpis.cz/porodne

• Citovat
  • Upravit
Pigi2110
9.11.11 17:19

Ahojky opět se hlásím o radu, jak dlouho trvá přímo mateřská? Nemyslím rodičovskou, ale čistě jen mateřskou, kolega tvrdí 6 měsíců, na internetu na jednom servu jsem našla 5 měsíců a teď sem zase našla 28 týdnů což je 7 měsíců. Kdo se v tom má vyznat???
Prosím help.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí