Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Haničko - a co kokretne te na tom překvapilo?
Od té doby, kdy je porodné jen pro prvorodičky, tak zaroven platí že jen pro nemajetné… žádná změna se tam nestala…
nebo tě zarazila ta konrkétní částka?
a nejde o tvuj NEBO partneruv příjem ale váš společný příjem dohromady - tj. třeba on 10 000 a ty 6000 - pak byste se do toho vešli.
Já si dřív naivně myslela že ta hranice bude trošku výš. Jen pro prvorodičky, dobře. Je to na kočárek, ale ta hranice je velmi nízká. Bohužel. Dle mě to měli dát rodinám do Více tisíc. Stejně zase akorát setřely všechny ostatní…
Chápu že mysleli aby se to nevyhazovalo za hlouposti, ale kdo na to má? I rodina s příjmem cca 25tis má výdaje většinou za hypotéku a ostatní. Hodilo by se jí to stejně…
Jo ale když chtěli dát nějaké omezení tak průměrnému příjmu rodiny a ne jen některým skupinám…
Ahojky, rodím v únoru 2012 a taky jsem už koukala na nesmyslný zákon o porodném… nicméně pokud vím, jediné co se ohledně těhotenství a následného mateřství změnilo na rok 2012 je čerpání rodičovské dovolené. Od 1.1.2012 je možné si s délkou (a tudíž i částkou) rodičovské „dovolené“ hýbat i v jejím průběhu. Je dán všeobecný limit na částku cca 220tis korun a je jen na rodičích(mamince) za jak dlouho si ho vybere. Můžete nahlásit, že budete doma dva roky a budete pobírat těch cca 11tis a něco a za půl roku nebo za rok se rozhodnete, že chcete zůstat déle doma a tak si to změníte. Dopočítá se vám kolik z těch 220tis vám ještě zbývá dovybrat a rozpočítá se to na zbylou délku rodičáku který jste si zvolila… a hýbat s tím jde i obráceně…
což není až tak úplně od věci…
ale s tím porodným je to fakt pech… samotnou by mě zajímalo, jak to bude u nás… S manželem sice máme více než daný limit, ale nemáme společné trvalé bydliště, tudíž já žiji s mamkou a studující sestrou… jsme sice manželé, ale to přece neznamená, že musíme mít všechny finance dohromady a nebo že nemůžeme co se financí týče jet každý sám na sebe… jestli mě chápete… ![]()
Pokud jste manželé, tak se prostě počítáte dohromady, bez ohledu na to kde bydlíte a jak si řešíte finance, to nikoho nezajímá.
to jsem si myslela
rozčilovat se nad tím nemá smysl, tudíž může člověk jen smutně pokývat hlavou ![]()
Hanicka11111 píše:
ahojky byla jsm se ptat na informace o porodnem.Pac v mam v lednu rodit.A dost me prekvapilo,kdyz mi rekly ze ano jako prvorodicka mam narok na porodne ale pod podminkou ze ja nebo pritelovo cisty vydelek za posledni trictvrteleti neprevisilo 17000KC
Ne tvůj nebo jeho, ale váš, pokud máte společnou domácnost, žijete spolu. Takže dohromady nesmí váš společný příjem přesáhnout 2,4 násobek životního minima, které v roce 2011 činí pro narozené dítě + 2 dospělé osoby 7080 Kč. /krát 2,4 = 16992 Kč/.
je to hruza nikoho nezajima co vse musi clovek platit a jeste mu seberou porodne a hlavne ze vse jen pro rodinu no kdybych se nabarvila tak by to bylo pro rodinu jinak sou to jen keci
![]()
Nemít s partnerem ani těch zmiňovaných 17tis, tak si to dítě ani nepřídím. Nejsem sebevrah..z čeho bychom proboha žili???!!! Jsou to idioti
Myslím, že když pomineme že to hlavně dostanou naše tmavší spoluobčanky, tak se této finanční „pomoci“ dostane hlavně mamčám, které s miminkem zůstávají samotné… a dámy, i když bychom ty prašule potřebovaly asi všechny, tak ruku na srdce, být matka samoživitelka už od narození (včetně těhu) není žádná legrace… těmto maminkám přeji, aby to porodné dostaly bez sebemenších problémů… ![]()
yuasa píše:
Myslím, že když pomineme že to hlavně dostanou naše tmavší spoluobčanky, tak se této finanční „pomoci“ dostane hlavně mamčám, které s miminkem zůstávají samotné… a dámy, i když bychom ty prašule potřebovaly asi všechny, tak ruku na srdce, být matka samoživitelka už od narození (včetně těhu) není žádná legrace… těmto maminkám přeji, aby to porodné dostaly bez sebemenších problémů…
Máš naprostou pravdu. Nám je ve 2 přeci jen lépe, než jim když jsou na vše samy ![]()
Ahoj, chci se zeptat jak to je, když nejsme svoji a máme jiné trvalé bydliště? Můžu uvést že žiji s matkou když to není pravda?
Ahojky, tohle by mě taky zajímalo. Mamka se na to ptala známé, která přímo pracuje na tom odboru kde se žádá.. a prý i když nejsme svoji a nebydlíme spolu, tak už se počítáme jako rodina.. i když se to bere za 3měsíce před porodem, tak je to postavené na hlavu. Jedině, kdybych byla samoživitelka, otec nebyl v RL, nebo bych dokázala, že spolu nežijeme.. Tu žádost si dám, ale s porodným nepočítám ![]()
Jen se chci zeptat, jak je to s porodným, když přítel je registrován na Úřadě práce a já nepracuji (zatím). ![]()