Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
mijka tak to nevím, já dávala čestný prohlášení, že jsem student.. ![]()
Ahojky chtěla bych se zeptat jestli dostanu porodné jsem ještě studentka a nevím an co mám a nemám nárok
Tak jsem si byla pro papíry na porodné na sociálce.jsem od listopadu na nemocenský. já musim papíry vyplnit sama a přítel je má dát do účtárny v práci. a až porodim a budu mít rodný list malýho tak pak odevzdat na socialce a čekat jestli nám to daj nebo ne. tak uvidim. paní byla docela milá a prý mi pomůže s tim co nebudu vědět
řekla bych že to bude s celým papírem pač tomu vůbec nerozumim ![]()
Zdravím.Jak dlouho mají na to poslat to porodné?Děkuji za odpověď ![]()
Ahojky Holky.
Jsem OSVČ a manžel též. Náš příjem je minimální. Bydlíme ještě v domácnosti s mamkou, která je také OSVČ. Jak se bude počítat životní minimum v tomhle případě? Na netu je za každou jinou osobu ještě přičteno nějaké peníze, ale bude se brát příjem jen mě a manžela?
A také dotaz… chtěla bych teď přerušit živnost (abych aspoň na pár měsíců
Ahoj, nevím, jestli se to už v diskuzi neřešilo, ale přesto se zeptám. Když se žádá o porodné, tak se bere pouze příjem otce a matky? Nebo všech, kteří bydlí v jedné domácnodsti - myslím babičku, dědečka, tetu, sestru, bratra atd.
Děkuji, pokud někdo znáte odpověď a poradíte ![]()
tak mě dali papíry pro mě a přítele na nikoho jinýho se neptali tak nevim nejlepší je tam zajít a poptat se. a do kdy to posílaj taky bohužel neporadim.
zdravím holky, mám dotaz ohledně partnera.Narodila se nám dcera, Otce má uvedeného v rodném listě, ale nežijeme spolu.Mám ho v žádosti o porodné uvést nebo jak to je?Předem děkuji za odpovědi.
uvádí se jenom rodiče prcka, mě porodné přišlo hned následující měsíc po zažádání..
Ahoj holky
Já má za měsíc a půl termín a taky by mě zajímalo, jak to teď je s porodným. Oba s přítelem jsme studenti, takže bez příjmů. Nárok bychom tedy mít měli. Ale otázka je, co pro to tedy musím udělat? Kam mám jít - na pracák nebo na sociálku? A před porodem nebo až po něm? Jsem úplně mimo
![]()
@Makii Ahoj, mě říkali že se to u soudu nějak řeší jak se píše u mimča po kom se bud se jmenovat protože mi taky není 18 a žádá se o porodné až po porodu