Porodné 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101648
9.11.11 17:24
Pigi2110 píše:
Ahojky opět se hlásím o radu, jak dlouho trvá přímo mateřská? Nemyslím rodičovskou, ale čistě jen mateřskou, kolega tvrdí 6 měsíců, na internetu na jednom servu jsem našla 5 měsíců a teď sem zase našla 28 týdnů což je 7 měsíců. Kdo se v tom má vyznat???
Prosím help.

28 týdnů v případě jednoho dítěte, 37 týdnů v případě dvojčat a vícerčat.
Jinak délka v měsících je něco mezi 6 a 7 měsíci… a těch 5 měsíců většinou vychází ta doba od porodu do konce mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
9.11.11 20:53

Ahoj holky, v březnu mám termín porodu prvního miminka a chci se zeptat jetli některá nevíte jak je to s porodným u svobodných matek?..Nejsem vdaná ale s přítelem žijem v pronájmu (trvalý bydliště máme každý jinde)..budu mít nárok na porodný nebo ne?..jde mi o to jestli se příjem otce počítá ikdyž nejste vzití?..pokud ne tak by se řešil jen můj příjem, který byl kolem 10.000 a to bych porodné dostala, nee?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
9.11.11 20:55

Příjem otce se počítá, pokud je uvedený v RL bez ohledu na to, kde má uvedené bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
9.11.11 21:01

j.a.n.i: Děkuji za odpověd :-) ..ale moc si mě nepotěšila! Chápu to teda dobře že když ho bude mít malej v rodným listě dostaneme prd :roll: ..stejně jdeme eště na matriku aby měl malej příjmení přítele takže to už je jedno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
9.11.11 21:06
weerunka píše:
j.a.n.i: Děkuji za odpověd :-) ..ale moc si mě nepotěšila! Chápu to teda dobře že když ho bude mít malej v rodným listě dostaneme prd :roll: ..stejně jdeme eště na matriku aby měl malej příjmení přítele takže to už je jedno..

Jojo, je to tak, ale zas kvůli penězům nepřipravíš malého o tátu, ne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
9.11.11 21:12

weerunko,takhle jako ty a tvuj partner to přeci má půlka republiky :lol: ty časy, kdy se to hodně zneužívalo. dokonce bylo i nemálo párů, které se kvůli penězům nebrali, aby mohli brát od sociálky víc peněz. Tak tyhle časy už jsou pryč.
Dnes tatínek at je to manžel matky dítěte, nebo její nesezdaný partner, je jedno a to samé. a pochopitelně je to naprosto správné. Z toho co píšeš nejsi pro posuzování dávek svobodná matka, ale jedna z milionu, která se prostě rozhodla nevdat se :)
Pokud jsi skutečně svobodná matka, bez partnera, který nebude přispívat na výživu, pak se to musí prokázat a takovým matkám sociální systém pomocí umí.

pa
har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1056
10.11.11 11:11

j.a.n.i1: Ježiš tak to je jasný!! Tátu nenahradí ani miliarda peněz :-)

harpyje: Já vím že to tak má spousta lidí ale já právě nevěděla jak to je s příspěvkama! Nejsem sama..s přítelem žijem v pronájmu ale prostě by se nám peníze navíc hodili (komu ne :wink: ) a proto sem se o to zajímala jak to vlastně je! Ted vím že nedostanem nic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3174
10.11.11 12:21
Pigi2110 píše:
Ahojky opět se hlásím o radu, jak dlouho trvá přímo mateřská? Nemyslím rodičovskou, ale čistě jen mateřskou, kolega tvrdí 6 měsíců, na internetu na jednom servu jsem našla 5 měsíců a teď sem zase našla 28 týdnů což je 7 měsíců. Kdo se v tom má vyznat???
Prosím help.

mateřská trvá 28 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bladelocki
22.11.11 12:23

nevite do kdy po porodu dostanu porodny

• Citovat
  • Upravit
101648
22.11.11 12:24
bladelocki píše:
nevite do kdy po porodu dostanu porodny

Většinou do měsíce od podání žádosti a doložení všech podkladů. A žádat můžeš do roka po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
23.11.11 12:02

Ahojda holky, čtu zde Vaší debatu a jsem jenom nasraná…To porodné by měli dát hlavně prvorodičkám bez ohledu na příjem.!! komu by to měli vzít jsou leda tak cikáni..!!!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :zed: :zed: :zed: :zed: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:
No, k věci. Chtěla jsem se zeptat jak to budu mít. V lednu 2012 mám rodit.Bydlíme s manželem o jeho rodičů…Manžel má příjem zhruba 15 tisíc…ale nevím, jak to je s jeho rodiči, tudíš jsem se chtěla zeptat jestli mám nárok na porodné..?? :roll: :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
23.11.11 12:14
Michaela0312 píše:
Ahojda holky, čtu zde Vaší debatu a jsem jenom nasraná…To porodné by měli dát hlavně prvorodičkám bez ohledu na příjem.!! komu by to měli vzít jsou leda tak cikáni..!!!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :zed: :zed: :zed: :zed: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:
No, k věci. Chtěla jsem se zeptat jak to budu mít. V lednu 2012 mám rodit.Bydlíme s manželem o jeho rodičů…Manžel má příjem zhruba 15 tisíc…ale nevím, jak to je s jeho rodiči, tudíš jsem se chtěla zeptat jestli mám nárok na porodné..?? :roll: :roll: :roll: :roll:

Pokud ty nemáš žádný příjem, tak byste nárok mít měli, rodiče se nepočítají, jen vy dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
23.11.11 12:23
j.a.n.i1 píše:
Michaela0312 píše:
No, k věci. Chtěla jsem se zeptat jak to budu mít. V lednu 2012 mám rodit.Bydlíme s manželem o jeho rodičů…Manžel má příjem zhruba 15 tisíc…ale nevím, jak to je s jeho rodiči, tudíš jsem se chtěla zeptat jestli mám nárok na porodné..?? :roll: :roll: :roll: :roll:
Pokud ty nemáš žádný příjem, tak byste nárok mít měli, rodiče se nepočítají, jen vy dva.
nene já bohužel žádný příjem nemám… no jestli to je tak, tak to by bylo skvělé, aspon koupím kočárek… :-O :,( :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pigi2110
25.11.11 14:47

Ahojky, můžu mít zase prosbičku, on to asi bude stupidní dotaz, ale jen abych to všechno měla v hlavě srovnaný.
Smlouvu mám nakonec prodlouženou do konce roku, takže lhůtu 180 dní nástupu na mateřskou stihnu perfektně.
Od prosince do dubna (začátek mateřské) budu na neschopence. CHápu to dobře, že jakmile mi skončí neschopenka, tak bych od 1 dne mateřské měla valit na pracák zaregistrovat se že?

• Citovat
  • Upravit
199
25.11.11 15:25
Pigi2110 píše:
Ahojky, můžu mít zase prosbičku, on to asi bude stupidní dotaz, ale jen abych to všechno měla v hlavě srovnaný.
Smlouvu mám nakonec prodlouženou do konce roku, takže lhůtu 180 dní nástupu na mateřskou stihnu perfektně.
Od prosince do dubna (začátek mateřské) budu na neschopence. CHápu to dobře, že jakmile mi skončí neschopenka, tak bych od 1 dne mateřské měla valit na pracák zaregistrovat se že?

to asi ne myslím, že budeš v takzvané ochrané lhůtě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí