Porodné 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1091
28.7.12 15:20

@Karolínaa Počkej, co se řeší u soudu? 8o O ničem nevím, že bychom museli na soud.. Proč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
28.7.12 17:13

Tam půjde tvůj přitel a ty a tví rodiče a tam se podepisují nějake papíry že dítě bude mít příjmení po otci jelikož mě ani tobě není 18 nemůžeme to vyplnit na matrice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
30.7.12 21:08

@Karolínaa A musí tam oba rodiče? 8o Nestačí jenom jeden?.. Tohle mi fakt chybělo :-( Ještě, že to vím, děkuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
31.7.12 12:44

@Makii Myslím že jenom jeden rodič a pak zase žádá o ten rodičák ještě na pracáku nebo tak nějak to bylo, a el to ti vše řeknou u toho soudu kaj se píšou ty papíry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
31.7.12 12:51

@Karolínaa No víš co, mě by se docela hodilo, kdyby tam mohl jít jenom táta. Máma je hrozně nepřizpůsobivá a vůbec nechce nikam chodit a něco podepisovat. Dneska jsem se o tom tak trochu zmínila, že tam možná bude muset jít a podepsat, že souhlasí s tím, aby se malý jmenoval o příteli a jen mi na to řekla, že s tím teda nesouhlasí :? Už takhle musela 2× na soud kvůli ukončení stavebního spoření a celou dobu mi hází klacky pod nohy, tak by bylo super, kdyby tam musel jenom táta. Ten by to pro mě udělal ještě rád :-) Takže myslíš, že by stačil jenom podpis od jednoho z rodičů? Já se ještě půjdu zeptat na matriku, tak snad mi to tam taky všechno řeknou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
31.7.12 12:56

@Makii Já myslím že určitě, semnou tam půjde taky jen babka moje protže bydlím u ní a můj přítel :) tam to podepíšeme a hurá domů :) a pak vyřídit ještě rodičák a porodné no to bude hrůza :D Jinak dostala jsem papír co s sebou do porodnice tak si nezapomente ty a přítel kopie rodných listů jelikož nejste manželé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
31.7.12 15:07

@Karolínaa Tak to je super, že tam půjdeš s babičkou a nemusí tam být oba rodiče. Hrozně jsem si oddychla! :D Tak doufám, že u nás to bude taky tak, ale snad by mělo :-).. No já mám nějaký seznam věcí do porodnice na těhu průkazce, ale nepochopila jsem to :mrgreen: Koukej: „.. oddací list, prohlášení o jménu dítěte, potvrzení z matriky o příjmení dítěte (pouze pokud nejsou rodiče oddáni a požadují příjmení po otci), rodný list matky, popř. rozsudek o rozvodu..“ Jako v tom aby se blbec vyznal :mrgreen: Nemůžou tam napsat pro svobodné tohle a pro vdané zase to :roll: :D Bože tohle kdybych věděla, tak se nechám ještě před porodem vdám a nechám zplnoletnit - pak bych si všechno mohla zařídit sama :potlesk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
31.7.12 15:50

@Makii Je to složitý. Já jsem teda plnoletá, ale byla jsem svobodná a taky jsem měla velký problémy. A vzhledem k tomu, že jsem měla velice rizikový těhotenství a poslední 2 měsíce jsem musela jen ležet, tak to bylo o to těžší, že jsem nemohla ani na tu matriku. Tak jsem tam šla až po porodu, změnit příjmení a všechno. Teď mám zase problémy s přechodem z MD na RD :D :D :D :zed:

• Citovat
  • Upravit
1091
31.7.12 23:31

@monca114 No je to vážně hrůza! Jakoby to nestačilo nahlásit v porodnici :roll: Já se na matriku chystám příští týden, tak doufám, že to rychle odbydeme a bude to hotové, protože vážně už nemám sílu lítat po úřadech, zvlášť v těhle vedrech. Chtěla jsem to příjmení vyřídit už mnohem dřív, ale příteli to přišlo zbytečné, tak teď asi bude běhat po úřadech on, protože já už na to nemám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí