Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Karolínaa Počkej, co se řeší u soudu?
O ničem nevím, že bychom museli na soud.. Proč? ![]()
Tam půjde tvůj přitel a ty a tví rodiče a tam se podepisují nějake papíry že dítě bude mít příjmení po otci jelikož mě ani tobě není 18 nemůžeme to vyplnit na matrice.
@Karolínaa A musí tam oba rodiče?
Nestačí jenom jeden?.. Tohle mi fakt chybělo
Ještě, že to vím, děkuju ![]()
@Makii Myslím že jenom jeden rodič a pak zase žádá o ten rodičák ještě na pracáku nebo tak nějak to bylo, a el to ti vše řeknou u toho soudu kaj se píšou ty papíry
@Karolínaa No víš co, mě by se docela hodilo, kdyby tam mohl jít jenom táta. Máma je hrozně nepřizpůsobivá a vůbec nechce nikam chodit a něco podepisovat. Dneska jsem se o tom tak trochu zmínila, že tam možná bude muset jít a podepsat, že souhlasí s tím, aby se malý jmenoval o příteli a jen mi na to řekla, že s tím teda nesouhlasí
Už takhle musela 2× na soud kvůli ukončení stavebního spoření a celou dobu mi hází klacky pod nohy, tak by bylo super, kdyby tam musel jenom táta. Ten by to pro mě udělal ještě rád
Takže myslíš, že by stačil jenom podpis od jednoho z rodičů? Já se ještě půjdu zeptat na matriku, tak snad mi to tam taky všechno řeknou ![]()
@Makii Já myslím že určitě, semnou tam půjde taky jen babka moje protže bydlím u ní a můj přítel
tam to podepíšeme a hurá domů
a pak vyřídit ještě rodičák a porodné no to bude hrůza
Jinak dostala jsem papír co s sebou do porodnice tak si nezapomente ty a přítel kopie rodných listů jelikož nejste manželé.
@Karolínaa Tak to je super, že tam půjdeš s babičkou a nemusí tam být oba rodiče. Hrozně jsem si oddychla!
Tak doufám, že u nás to bude taky tak, ale snad by mělo
.. No já mám nějaký seznam věcí do porodnice na těhu průkazce, ale nepochopila jsem to
Koukej: „.. oddací list, prohlášení o jménu dítěte, potvrzení z matriky o příjmení dítěte (pouze pokud nejsou rodiče oddáni a požadují příjmení po otci), rodný list matky, popř. rozsudek o rozvodu..“ Jako v tom aby se blbec vyznal
Nemůžou tam napsat pro svobodné tohle a pro vdané zase to
Bože tohle kdybych věděla, tak se nechám ještě před porodem vdám a nechám zplnoletnit - pak bych si všechno mohla zařídit sama
![]()
@Makii Je to složitý. Já jsem teda plnoletá, ale byla jsem svobodná a taky jsem měla velký problémy. A vzhledem k tomu, že jsem měla velice rizikový těhotenství a poslední 2 měsíce jsem musela jen ležet, tak to bylo o to těžší, že jsem nemohla ani na tu matriku. Tak jsem tam šla až po porodu, změnit příjmení a všechno. Teď mám zase problémy s přechodem z MD na RD
![]()
@monca114 No je to vážně hrůza! Jakoby to nestačilo nahlásit v porodnici
Já se na matriku chystám příští týden, tak doufám, že to rychle odbydeme a bude to hotové, protože vážně už nemám sílu lítat po úřadech, zvlášť v těhle vedrech. Chtěla jsem to příjmení vyřídit už mnohem dřív, ale příteli to přišlo zbytečné, tak teď asi bude běhat po úřadech on, protože já už na to nemám ![]()