Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak já se na noční košili zeptala a hned jsem jí měla vyměněnou. Je fakt, že strašně záleží na koho narazíš, ale já byla v Bohunicích spokojená.
Taky mě přijímal Dr, Študent a chudáka jsem ho trochu ohodila plodovkou
.
S těma košilema a povlečením je to asi o tom, kdy jste tam rodili. 2011 nebyl nejmenší problém a všeho dost, 2013 problém dostat košili teda byl, bez vlastních bych se tam asi zbláznila, v 2011 jsem měla vlastní jako bonus, letos naprostá nutnost! Ale obávám se, že se tohle posunuje tímto směrem všude, to není o Bohunicích. Kamarádka rodila s odstupem pěti let a byla v šoku, že na děcka nedostala prakticky všechno
(myslím plínky, líh, vzorečky apod.)
@novo123 to souhlasím a už jsem to párkrát taky slyšela. Že jeden rok bylo všeho dost a dárečky ještě dotaly maminy a za nějakou dobu nic. A to nejen v Brně, hold to jde z kopce s českým zdravotnictvím.
Holky nestrašte mě..to si jako budu muset sbalit všechno s sebou z domu?? no dobře pro jistotu, ale to se mi do jedné tašky přeci nemůže vejít…no zeptám se sester pak na monitorech…třeba se něco dozvím..
@Nadyen tak noční košili bych si vzala určo, na první porod mi košile doslova nutili a vždycky byli náhradní normálně na pokoji, na nadstandartu byli i věci navíc oproti normálnímu pokoji (krém na mimčo, líh na pupík, tyčinky do oušek). Taky věci na mimčo jsem poprvé vezla a nepoužila, podruhé jsem vezla hodně věcí na mimina (chtěla jsem, aby byli ve svým) a ještě že tak, neměla jsem je poslední den do čeho oblíct (třetí den jsme šli domů), stejně tak mi poslední noc došla košile, měla jsem tři a malej mi poblil v noci tu poslední, musela jsem si pro novou na sesternu - sestra byla sice ok, ale bylo vidět se běžné už to není, že by je dávali. A mít dvě tašky je normální
já měla u obou porodů dvě + balík plínek bokem
Sbal si jednu s tím, co budeš potřebovat přímo na porod a dobu hned po ní (košili, pororodní kalhotky, vložky, doklady, vodu) a druhou, kterou necháš v autě a manžel ji donese, až budeš s miminem na pokoji (věci pro mimi, další balení vložek, prsní vložky, kojící podrsenku, plínky, krém na mimino, bepanthen atd.) poprvé jsem si rozmařile vezla hromadu věcí a nepotřebovala jsem je a na druhej pokus jsem koukala, že to všechno už mít mám ![]()
@novo123 Děkuji za rady, to se mi bude hodit..no tak to si musím dokoupit ještě ty poporodní vložky, mám jen jedno balení..ještě do podprsenky nemám vložky a jednorázový podložky pod mimi..no a nemám ani košili, takže aspon dvě koupím teda..jinak líh, krémy mám…ještě něco na mytí miminka a snad budu mít vše..akorát chtějí omyvatelnou obuv s sebou..můžu se zeptat co jsi měla? sestra měla krosky a klouzalo jí to v nich na mokro..
@Nadyen na koupání mimi si kup domů, tam koupou jen ve vodě a důležitě zdůrazňujou, že se to tak má i doma (nedráždi je
); navíc koupání ti ukážou jednou a budou koupat sami, tak se s tím nestresuj
Já měla nazouváky takový klasický, ale byla jsem na nadstardartu, tak jsem chodila bosky. Navíc teda je to hrozný, ale já jsem měla ty nazouváky na té nejvzdálenější přezce a stejně jsem měla problém do nich nacpat nohu, když jsem šla na sesternu nebo tak, měla jsem otřesný otoky, který mě pustily až dva týdny po porodu
S vložkama já sjem strašná blbka, koupila jsem tři balíky, s sebou vzala jeden a pak jsem posílala jak blb manžela do lékárny
![]()
@novo123 Takže říkáš, takových věcí raději více než méně joo???
tak asi bych taky nechtěla aby přítel lítal sem tam pořád mi něco nosil a já pak zjistila, že zase něco nemám
ted v týdnu zajedeme do dm-ka dokoupit zbytek věcí..
No mě otekly nohy asi před třemi týdny na tři dny, pak ještě jednou jedna noha a tak jsem je dala nahoru a ted i když je to vedro, tak neotíkají zatím, tak jsem ráda…
@Nadyen @novo123 Tak čtu trochu s údivem Vaše komentáře a nestačím zírat…chystám se v Bohunicích rodit podruhé a vůbec mě nenapadlo, dělat si takové zásoby. Rodila jsem tam v roce 2010 a dostala jsem takřka vše…od košil přes plínky a oblečení pro mimi až po vložky. To si opravdu mám brát i oblečení na mimčo?
A nechodíte čirou náhodou někdo už teď do Bohunic na monitory? Zajímalo by mě, jak je to tam s čekáním…zda je to stále otázka dvou a více hodin, nebo už se to zlepšilo…Díky:-)
@Solvejg No já začnu chodit na monitory čtyři nebo tři týdny před temínem a ted mám ještě šest týdnů do porodu, takže taky nevím jak to tam ted funguje…no to se dozvíme tam ![]()
@Nadyen Mě první monitor čeká asi příští týden…jenže tak nějak si nedokážu představit, že tam se mnou ty tři hodiny v čekárně bude trávit i starší dcera. Tak tajně a naivně doufám, že se ty čekací lhůty trochu zmenšily:-)
@Solvejg A tak snad jsou sestry normální a nenechají tě tam sedět s druhým dítětem no ne?? jsem taky zdravotní sestra a nikdy jsme nenechávali matky s dětmi dlouho čekat, vím jak je to pro děcka pak otravný…a pro zbytek pacientů taky ![]()
@Nadyen No popravdě se mi ještě nestalo, aby mě někde kvůli druhému dítěti vzali přednostně:-) Asi mám moc hodný a vychovaný dítě:-D Ale tři hodiny nevydrží, pořád je to jen dítě:-) Když jsem tam chodila před třemi lety, byla ta ambulabce fakt záležitost na půl dne. A pokud musel doktor odbíhat k porodu, tak to byla úplná katastrofa…
@Solvejg Takže říkáš, at si vezmu jídlo a pití na celý den, pro jistotu jo??ani ti nepomůže, když tam dorazíš už hodně brzo ráno??
@Nadyen Jo jo, pěkně sbalit batůžek na ceý den a hurá do Bohunic na monitor:-D Já tam půjdu asi ten příští týden, tak pokud se nám sem nikdo neozve, jak to tam aktuálně vypadá, dám vědět. Jinak ráno mi asi moc nepomůže…oni si tam objednávají na určitou hodinu, jak se jim to hodí, ale stejně jsem čekávala šíleně dlouho…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.