Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@barca77 píše:
@moby ve všech třech porodnicích v Brně s tebou může být partner od začátku až do konce, takže žádnej strach. Nadstandard je nadstandardní jenom ve vybavení (WC, sprcha…), ale podmínky jsou stejný i na normálních pokojích/boxech
dovolím si oponovat. V Bohunicích mi pa poslala chlapa domů, dokud nebude stav mého rození aktuelní. Takže jel na cca 4 hodiny zpět se dospat, já bych ho tam stejně nepotřebovala (klystýr a jiné přípravy),dala mi povel ve chvíli, kdy už byla chvíle, kdy by měl přijet, přijel v tu pravou, odžil si se mnou to hlavní, ty poslední hodiny a porod. Myslím, za mě, že značka ideál. Nemusel v porodnici trávit chvíle, kde by si musel připadat zbytečný a trávit tu i zbytečně čas.
Bohunice doporučuji, byla jsem na normální boxu a přítel tam byl celou dobu semnou. Takže určitě to jde. Byla jsem moc spokojená a druhé miminko budu rodit určitě tam. ![]()
@berry4 no ale kdyby tam chtěl být, tak může, ne? Aspoň takový informace mám já, nemám vlastní zkušenost ještě, ale tohle nám všude říkali. Do Bohunic stejně nejdu, ale tohle by pro mě byla velká překážka, aby mi někdo nařizoval, kdy smí být manžel se mnou a kdy ne. Pak se něco pokazí, zasekne se v zácpě a o všechno přijde… nikam bych ho nepustila ![]()
Ahoj, já rodila v Bohunicích v březnu 2012, byla jsem v nemocnici den před porodem kvůli silnejm poslíčkům a úniku plodové vody, byla jsem na nějakém pokoji, kterej byl přidruženej k porodním boxům, říkaji tomu myslím porodnická JIP, ale není to JIP v pravém slova smyslu, jen jsi pod dohledem a dělaji ti často monitory, byla jsem tam s třema ženskejma co čekaly na CS, partner tam bejt nemohl, docela bylo nepřijemný, že já měla v noci bolesti a potřebovala jsem si chodit a ony chtěly spát, jsem měla pocit, že je ruším, tak jsem se kroutila v posteli, hodně blbý bylo, že tam byl slyšet ten řev z boxů, což nebylo moc povzbuzující
navíc ty ženský co tam byly se mnou, vždycky nadávaly ve smyslu: Ježiš, ta tam zase vyvádí…
jim se to kecalo… no ve dvě v noci už mě pustili na box, jsme chtěli nadstandard, ale nebyl volnej, no mě už to bylo fuk, jsem klidně lítala polonahá po chodbě…jinak od tý doby za mnou mohl přijet partner. První porodní asistentka byla starší pani, taková rázná, ale v pohodě, když se ráno vyměnily směny, taky přišla PA Blažková… hotovej anděl, s ní bych porodila i paterčata
jinak doktor Študent, taky takovej ráznější, bolelo mě šití, tak jsem se mu tam dost mrskala, tak brblal, ale sympaťák. Na šestinedělí jsem byla na standardním pokoji, ale byl jen pro dvě, měl vlastní WC a sprchu, tak mě to přišlo skoro jak nadstandard
jinak až na jednu sestřičku to bylo v pohodě
Jo a těsně po porodu nám nás přišel omrknout i samotnej Ventruba ![]()
Jinak Bohunice bych si asi vybrala znovu, kdyby to vypadalo že bude mít mimčo nějaký komplikace, tak bych si vybrala Obilňák kvůli novorozenecký JIP, Milosrdný ve mě nějak nevzbuzujou důvěru, ale kamarádka tam rodila a byla spokojená, je to tam prej nově zrekonstruovaný ![]()
Jinak v Bohunicích dělaji prohlídky porodních sálů, myslím jsme tam byli někdy v sobotu od 14:00, musí se objednat předem po telefonu, maji to na stránkách.
Jo a na nadstandardním boxu může bejt tatínek celou dobu, má tam i postel ![]()
@barca77
já myslím, že jo. My jsme z Brna, z Kr. Pole do Bohunic je to autem 12 min přes navaděče, PA jsou fundovaný ženský, myslím si, že ví, co dělají, ono sedět někde a čekat, až se mamina vys,,, omyje, oddejchá ty zbytečný kontrakce je jedna věc, druhá být nápomocen poslední hodiny před porodem, kdy už opravdu o něco jde je rozdíl. Ony mají přehled, co se děje, je jedno v které porodnici, jestli nejsi mimo Brno, nezmatkuj. Za ruku při těchhle věcech tě držet doufám nemusí ![]()
V Bohunicích se mnou mohl být manžel od začátku, kdy jsem vlezla na porodní pokoj.
Jinak standard/nadstandard - nadstandard je pokoj, standard je papundeklový box, nadstandard má vlastní WC a koupelnu a ledničku.
@berry4 u nás taky tak, mě dali ve dvě v noci na box a já volala přítelovi někdy ve čtyři, jsem ani netoužila po tom, aby se mnou lítal na záchod
no dorazil až v pět (z Líšně), se na to musel vykoupat, oholit, nasnídat
no ještě i tak si tam užil ažaž ![]()
@berry4 my jsme taky z Brna, ale stejně ho tam chci hned. Každej to má jinak, já se těším, že se mnou bude u všeho (lítat na záchod samozřejmě ne:) ) a zkrátka že to prožijeme spolu od začátku do konce. On to stejný, doma by se z toho čekání zbláznil, jak ho tak znám. Ještě bych se bála, že se pak někde vybourá.
@barca77 já to v tu chvíli nějak nevnímala - samozřejmě, člověk si předem říká, přijeli jsme, budem tu spolu…Ale skutečnost je jiná. Čeká tě plno vyšetření, ultrazvuk -jeho sezení o samotě na chodbě. Ty na pokoje (teda pokud už je to k porodu),on je jako loutka, co se podvoluje tvému režimu.
Ty potřebuješ vykonat plno věcí, kterým on jako chlap nerozumí, nemůže se účastnit, je tam zbytečný. Zbytečných plno hodin. Já si bez chlapa na tom porodním pokoji po tom všem pustila rádio a tancovala jsem do rytmu kontrakcí.
Která by tohle dala před chlapem? Čekalo mě x hodin vyšetření, posunů dál, mých chvilek, kdy by mi asi chlap byl doslova k ničemu. jen by seděl a koukal se, jak se vlním.
PA mi zavelela k jeho příjezdu ve chvíli, kdy mi praskla vodu a situaci k porodu viděla na příští 3 hodiny.
Přijel za 30 minut, byl mi oporou a k ruce ve chvílích, kdy už jsem ho opravdu potřebovala, byl se mnou u zrození naší dcerky.
aporpos píšu o třetím porodu, s odstupem se zkušenostmi a s náhledem i ze strany chlapa.
Do chvíle, než by bylo třeba, by si i on sám tam připadal divně. ![]()
@berry4 jak říkám, každej to má jinak, já bych si klidně ‚zatancovala‘ i před ním
ale to fakt záleží na každým páru, na ženské i na tom chlapovi, jak se kdo cítí a jak se spolu domluví. Někdo třeba chlapa u porodu nechce vůbec.
Ten můj by zase nevydržel doma a je mi jasný, že i já bych byla na nervy, že je pryč.
@berry4 tak to si dovolím nesouhlasit, rodila jsem dvakrát, manžel byl se mnou celou dobu a divně jsme si nepřipadali ani jeden - každej to cítí jinak, ale ten tvůj popis se vůbec neslučuje s tím, jak to vnímám já ![]()
Já myslim, že ono asi záleží jak je ten porod rozjetej a jaký už má maminka bolesti, já zase chtěla překvapit přítele, tak jsem mu volala až když jsem byla otevřená na 5cm, byla noc, byla jsem tam už den, tak nebylo tak nutný aby tam se mnou byl, ale pak jsem samozřejmě byla ráda, že tam je, trvalo to dalších 6hodin
ale když tam někdo přijede a porod už běží, tak je jasný, že tam tatínek zůstane… ono to bude porod od porodu, člověk od člověka… ![]()
Souhlasím s předchozím příspěvkem, já byla přijata na 7 cm a porod pak trval ještě 6.5 hodiny, takže z toho důvodu zřejmě byl přítel semnou od začátku až do konce
, ale nejsem typ, který potřebuje držet za ruku, spíš trpím ráda tiše, takže by mi ani nevadilo, kdyby tam přítel nebyl a přišel až bude malý venku na bříšku
. Je teda pravda, že on je rád, že u toho mohl být a poznat, že porod není žádná sranda a o to více si toho zázraku cení ![]()
Já rodila v Bohunicích před třema rokama a znova bych tam nešla- protivný neochotný sestřičky, katastrofální hygiena! Musely jsme se doprošovat, aby nám donesli čisté povlečení, noční košile… - dovede si představit, jak to po porodu je (za ty tři dny, co jsem tam ležela jsem se nedočkala
)
někde jsem četla, že neradi vidí vlastní oblečení- noční košile, oblečení pro mimča…ještě, že jsem nedala na rady a zabalila jsem si vše se sebou
Možná jsem ale jen měla smůlu na personál nebo jsem moc náročná
švagrová byla spokojená ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.