Porodnice - Bohunice Brno - zkušenosti

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eskarin
20.11.12 22:48

Ahoj, dá se tam jídlo odmítnou? Spousta jídla co tam je, není vůbec vhodná pro kojící(teda aspoň na začátky)…stačily mi 3 dny na rizikovým…

• Citovat
  • Upravit
11750
21.11.12 09:47

@Eskarin taky jsem na rizikovym koukala co davaji tehotnym a rikala jsem si, ze to musi byt na sestinedeli jiny… no nebylo, ale jedla jsem to a dite zadny problemy nemelo. Podle me staci rict, ze o jidlo nemas zajem a hotovo a pokud i tak budou chtit splnit svoji povinnost, tak te nikdo nemuze nutit, abys to jedla - vyberes si z toho co uznas za vhodne a zbytek si odnesou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alina 27
14.12.12 12:54

No tak jsem na obavách, četla jsem diskuze o Miloších a spíš tam mamky psaly negat. Já tam rodila dvakrát první v roce 2006,to bylo super jako k prvorodičce se ke mě chovali naprosto super. Porod č.2 rok 2008 byl katastrofa!!! Nutili mne sedět a když už na mě bylo vidět, že bolesti v sedě nezvládám dali mi epi :-( což byla úleva, ale já chtěla přiroz. porod :( a v březnu budu rodit třetí, ale vůbec nevím kam mám jít, zda zase k Milošům a ryskovat o5 blbou směnu, nebo jít do neznáma do jiné porodnice… Nevím sama opravdu netuším, je to o tom jakou chytnete opravdu směnu lidí.
Moje mamka sama dělá zdr. sestru a říká: Na lhostejné lidi můžete narazit všude!

Tak přeji hodně štěstí :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3244
14.12.12 13:52

Kamarádka teď rodila u Milosrdných a byla spokojená, chovali se k nim hezky, neprotahovali propuštění - byla tam jen 3 noci. NO a u porodu to bylo přesně naopak, chtěla pak ke konci epidural a oni jí ho nedali, protože věděli, že už bude za chvíli tlačit. A udělali dobře, měla jen jeden steh, na prvodrodičku nádhera!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
15.12.12 09:40

Ono je to opravdu jako sázka do loterie, nakonec porod nedělá porodnice, ale PA a těch je v každé porodnici dav a záleží na štěstí. Já jsem měla loni obrovské štěstí na PA v Bohunicích a porod byl úžasný zážitek, nemám žádné trauma a samé úžasné vzpomínky - důkazem budiž, že v lednu rodím znova :mrgreen: Slyšela jsem teda na Milosrdný samou chválu, ale tak, jak můžeš narazit na blba v Bohunicích, tak se to může stát i tam :nevim: Ale zase musím přiznat, že spádově patřím do Vyškova a tam mám k té porodnici takovou nedůvěru, že o porodu tam jsem neuvažovala ani minule a ani teď - když z toho mám špatnej pocit už předem, tak je asi lepší hledat jiné místo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Alina 27
15.12.12 17:51

@novo123 :mavam: Taky patřím pod Vyškov :potlesk: a nikdy bych tam Nešla!!! :cert:. Ani náhodou :-) asi dám ty Miloše, snad budu mít štěstí a taky doufám, že když už to bude porod č.3 tak to snad bude fofr :-) klidně vydržím šílené bolesti, ale hlavně aby to trvalo jen chvilec a né jak u druhého 19.hodin :pankac: :-)

• Citovat
  • Upravit
5237
15.12.12 20:57

Taky jsem rodila v Bohunicích a měla jsem štěstí na super PA a doktorku i sestřičky. Udělaly pohodovou atmosféru, žádný stresy. Dostala jsem na výběr, jestli chci epidural, protože jsem měla otřesné křížové bolesti, ale PA mi poradila, že porod jde rychle, tak ať zkusím 15 minut vydržet a když nepostoupíme, tak ho píchneme. Jenže mi postoupili a to hodně rychle :D, takže jsem to měla rychle za sebou :lol:. Na šestinedělí a na dětským jsem taky chytla dobré směny. Jen jeden den byla na dětským taková divná MuDra, ale sestřičky mi i v noci na dětským v klidu poradily. Fakt záleží jak to člověk trefí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
16.12.12 10:28
@Alina 27 píše:
@novo123 :mavam: Taky patřím pod Vyškov :potlesk: a nikdy bych tam Nešla!!! :cert:. Ani náhodou :-) asi dám ty Miloše, snad budu mít štěstí a taky doufám, že když už to bude porod č.3 tak to snad bude fofr :-) klidně vydržím šílené bolesti, ale hlavně aby to trvalo jen chvilec a né jak u druhého 19.hodin :pankac: :-)

Já měla 19. hodin u prvního :palec: Tentokrát to bude asi císař - jedno z dvojčat není otočený hlavou dolů - ve Vyškově bych do sebe řezat nenechala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Alča27
20.12.12 09:12
@novo123 píše:
Já měla 19. hodin u prvního :palec: Tentokrát to bude asi císař - jedno z dvojčat není otočený hlavou dolů - ve Vyškově bych do sebe řezat nenechala :mrgreen:

Uáááu tak to je taky slušný :potlesk: s mužem sme se shodl, že dáme do třetice ty Miloše je to jistota a už to tam známe jak vlastní botky i ten režim si tak nějak pamatuju na šestinedělce :dance: Ale uvažujem na nads. pokoji, nemáte někdo skušenost, jaké to je bejt sama s mimi v porodnici? :roll: zase s maminama si člověk alespon pokecá na pokoju :lol:

• Citovat
  • Upravit
novo123
20.12.12 09:56
@Alča27 píše:
Uáááu tak to je taky slušný :potlesk: s mužem sme se shodl, že dáme do třetice ty Miloše je to jistota a už to tam známe jak vlastní botky i ten režim si tak nějak pamatuju na šestinedělce :dance: Ale uvažujem na nads. pokoji, nemáte někdo skušenost, jaké to je bejt sama s mimi v porodnici? :roll: zase s maminama si člověk alespon pokecá na pokoju :lol:

Já byla první noc na normálním pokoji (nebyl volnej nadstandard) a pak na nadstandartu. Přišlo mi lepší být sama(teda pak tam se mnou spal manžel a návštěvy nejsou omezený, takže jsem se nemusela ohlížet na to, jestli stihnu za dvě hodiny ukázat dítě všem :jazyk: ). Sice si maminy pokecají, to jo, ale zase máš na pokoji permanentně dalšího člověka + řvoucí dítě - mě to moje celkem stačilo :-) Navíc mamina, která byla se mnou měla jedno mimino v inkubátoru, takže mi tam ten den a noc furt brečela (což chápu a bylo mi jí líto, cítila jsem s ní, ale zase upřímně jsem měla, co dělat sama se sebou a neměla moc sil dělat podporu někomu dalšímu :nevim: ) - byla to taky prvorodička, takže poradit mi neměla co atd. Navíc mi strašně lezlo na nervy, že když se chci x-krát denně osprchovat, tak si pobalím věci a ve spěchu naběhnu do koupelny, umejt se a modlit se, aby se dítě nezvbudilo atd. Když jsem pak byla sama, tak jsem všechny věci měla přímo v koupelně, zamkla jsem dveře do pokoje, nechala otevřený dveře do koupelny a viděla ze sprcháče malýho, jak spí - celkově mi to přišlo takový klidnější a míň stresu :nevim: Ale je fakt, že třeba v Bohunicích je to vybavení super i na normálním pokoji a určitě se to dá. Peněz to stojí dost, takže je to na každým. Já se jenom modlím, aby byl nadstandard zase volnej - ctěla bych být s dvojčatama sama s manželem a aby za mnou občas přišli naši s prvorozeným, takže na normálním pokoji by to bylo jak Hujerovic :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
96
21.12.12 21:42

Když ono je to těžký… byla jsem ted v srpnu v Bohunicích, jak psaly holky výše vždycky můžeš narazit na někoho ne uplně příjemnýho nebo, co hůř, na někoho ne zrovna profesionálního… mně se to tak stalo u porodu… pan doktor ze mě dělal hysterku, PA se na mě byla kouknout za těch 10 hodin asi tak 5×, že by s něčím poradila, to se teda říct nedá, ale byla milá, to ne že ne… a pak najednou z ničeho nic strašnej povyk a shon, volání dalšího doktora… ten na ně jen houkl, že prcek musí okamžitě ven a byl porod vexem jak víno… a to bylo jen tak v kostce, nechci nikoho děsit:)… naštěstí vše dopadlo dobře a za to děkuju panu doktorovi Vránovi, je vážně úžasnej, ale jinak no… korunu tomu nasadila PA, která mi těsně po tom vyděšeně říká, „víte, že před sto lety byste to nepřežily?“ no, budiž jí omluvou, že byla opravdu hodně mladá… protože i dál to stálo zato, porod teda děs, velká ztráta krve, dávky epiduralu, oxytocin, velký šití, atd. a slečna PA mě IHNED vyslala SAMOTNOU do sprchy, naštěstí s přítelem v patách, kde jsem sebou samozřejmě totálně sekla, že mě probudili až na pokoji… já chápu, že ta sprcha k tomu prostě patří, ale tak snad se rozhoduju i trochu rozumem, ne jen dle nějakého plánu… na šestinedělí už to bylo naopak fajn, sestry rozumné i hodné, nijak nic nehrotily, když jsem se na něco zeptala, tak poradily, na pokoji jsme byly dvě a jednu noc jsem tam byla i sama, tak príma:), jo a jídlo mi chutnalo, ale já jsem odchováná na jídelnách:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
1.1.13 18:39

Už jsem to psala do jedné diskuze tady před chvílí, že jsem rodila v Bohunicích minulý týden, ležela jsem tam pak kvůli žloutence 5dní a se VŠÍM jsem byla naprosto spokojená. Na porodním boxu jsme se na všem domluvili, PA Vacková byla skvělá a paní doktorka Sedláková taky. Vždycky vysvětlily co budou zrovna dělat, na prasknutí plodovky jsme se domluvily a poloh jsem si taky zkusila víc, byly trpělivé a hodné. Na pokoji šestinedělí úplná spokojenost, radily mi s kojením a tak… Já bych Bohunice určitě doporučila. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.1.13 14:28

Ahoj já mám ted čerstvou zkušenost s porodnicí v Bohuncích ( porod 27.12.2012) tak jsem si říkala, že napíšu, s porodnicí jsem byla spojená. na příjmu mě teda zarazila doktorka, která byla nepříjemná, a dívala se na mě jako na hysterku, která když jí píchne, tak hned běží k dokotorovi. měla jsem kontrakce po 5 min a to 4 hodiny v kuse, takže jsme s manželem usoudili, že radši pojedeme. No doktorka byla opravdu nepříjemná, ale nechali si mě tam. během hodiny se mě kontrakce rozjeli naplno. Na porodním sále mají moc pěkné vybavení, porodní asistenka byla naprosto užasná, po celou dobu mě podporovala, radila jak dýchat, jak se hýbat při kontrakci. po porodu mě hned dali mrnouse na bříško a pomohli mu se přisát. během těch dvou hodin co tam musíte ležet chodila a ptala se zda je vše ok. na šestinedelí jsem byla také velice spokojená. pokoje jsou po dvou, moderně, pěkně vybavené. Sestřičky ochotně radili s kojením, ale každá měla trochu jinou techniku, tak jsem ze začátku byla zmatená, jakou metodu použít. Ale ochotně a vstřícně se nám věnovali. návštěvy mohou na pokoj, takže to je také fajn. i přes tu nepříjemnou zkušenost s doktorkou na příjmu musím Bohunice pochválit a doporučit. při dalším porodu bych tam šla určitě zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
2.1.13 16:43

@karculka víš, co je zvláštní? Já jsem na příjmu měla taky doktorku nepříjemnou jak p*del a pak mě ta stejná rodila a byla prostě úžasná - asi to berou tak, že na příjmu ještě není třeba být příjemný :think:

• Citovat
  • Upravit
8
2.1.13 17:58

No já ji měla na příjmu a říkala jsem si to je v pohodě, než na mě přijde porod tak se vymění služba, ale rodila mě ta stejná. a když vešla do porodního boxu, tak jsem si pomyslela no to snad ne. Za celou dobu nepromluvila, jen u šití na mě párkrát něco řekla, ale už nebyla tak nepříjemná. Možná to taky bylo tím, že tam byl manžel,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková