Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem,
já byla taky v Bohunicích a bála se jaký to bude, ale všechno moc super. Měsíc před termínem se začíná chodit na prohlídky přímo do nemocnice, každý týden. Jinak registrovat dopředu jsem se nemusela, i když tam nějaké těhulce říkali, že ale týden předtím měli plno a poslali by ju jinam, kdyby rodila, ale na tom by asi regisdtrace stejně nic nezměnila. Porodní boxy úžasný, soukromí, přítmí a klid, přítel tam byl se mnou, super porodní asistentka, protože všechno probíhalo v pohodě, doktorka se na mě byla jenom párkrát podívat, jinak porod s asistentkou. Byla moc příjemná, přesně mi říkala co bude dělat a co mám já dělat a povzbuzovala mě jak na zápase a chválila, což bylo takový srandovní ale nabudilo to. Jen sprchy měly trošku malý a přes celou chodbu, ale dalo se to. Páč bylo trošku plno, tak sem první noc byla na pokoji s paní na rizikovým, ale bylo to v poho a pak už na normálním šetinedělí. Akorát to měli na dvě patra a novorozenecký bylo to o patro níž, takže jsme s každou věcí musely chodit o patro níž. Ale byl tam výtah, takže taky dobrý. Na pokoji jsme byly tři, první noc jsem přemýšlela že bych si zaplatila dodatečně nadstandart, ale nakonec sem vydržela a byla ráda, protože jsem si navzájem pohlídaly dítka, když jsem chtěly jít do sprchy a navzájem si radily a bylo to moc fajn. Jen když se k nám nahrnuly návštěvy, tak tam bylo trochu těsno. Pokoj byl teda pro tři a měly jsme společnej záchod a koupelnu s dalším pokojem pro tři, ale žádná strkačka nebyla, krásně sme se domluvily. Sestřičky moc příjemný a ochotný, doktorky a doktoři taky, všichni usměvaví, jen měli většinou docela honičku, takže konkrétně u mě se žádný novomaminkovský vysvětlování co a jak s miminem moc nekonalo, na všechno sem se musela sama vyptat, zeptat, popř poradit se sousedkama. Ale zase maminkám co tam přišly později než já jedna sestřička udělala přdnášku co a jak a kde najdou a tak, takže je to asi zrovna o tom kdo má službu a čas. Jo a jídlo mi tam moc chutnalo:-))Takže Bohunice nezklamaly a šla bych znovu tam:-))
V Bohunicích jsem rodila dvakrát.Oba porody byly vyvolávané..dětem se ode mě nějak nechce
Poprvé jsem rodila 22 hodin..nakonec se narodila dcera pomocí vakuové extraxce.Tenkrát jsem si to kladla za vinu..říkala jsem si,že jsem rodička nanic.Podruhé jsem rodila letos v květnu.Dcera přes své uctyhodné míry(4400g) byla za 5hodin na světě.Z velké části za to vděčím skvěle vedenému porodu porodní asistentky Marie Lacinové,která byla velice příjemná a svým přístupem a schopnostmi vše směřovala ke zdárnému konci.Mít ji i při prvním porodu,tak to určitě mohlo dopadnout jinak i tenkrát.Jinak poporodní oddělení je pěkně opraveno,sestřičky a veškerý personál jsou příjemné a ochotné pomoci.Najdou se samozřejmě i vyjímky,ale těch je opravdu minimum.Jediné,co bych za ty tři roky nemocnici vytkla,je jídlo..jeho kvalita aspoň dle mého gusta šla rapidně dolů.Ale vcelku Bohunice doporučuji,kdybych zase někdy rodila,určitě nejdu jinam. ![]()
Ahoj, ja som rodila prve dieta u Milosrdných, poporode celkom ok, ale amotný porod otrasne, preto som sa rozhodla ze druhe dieta porodim inde. v Bohunicach prood krasa, bol to iny pristup, a vdaka tomu som po druhom porode plakala stastim a nie bolestou a rozcarovanim (pretoze u Milosrdnych som si predstavovala uplne iny pristup personalu, taky aky ho prezentovali na prehliadke porodnice pred porodom).Ked sa posatsti este nejake dieta urcite pojdem zas do Bohunic.a je to tam pekne, nove…na stravu kaslem, koli strave som tam rodit nesla ![]()
Ahoj mám dotaz jdu poprvé na monitory do porodnice Bohunice a nevím co mě čeká a ještě k tomu moje doktr. si vzala dovolenou
Petrasekk píše:
Ahoj, jak jste byli spokojení s porodem v Bohunicích?
Nemuzu si tam stezovat na nic! Bylo to tam uplne super. Co se tyka zenskych sester a doktoru, tak nemuzu rict ani jedno spatne slovo, starali se bajecne. Samotny porod (CS) taky v poho.
Akorat detske sestry toho maji nejak moc, takze je potreba durazne zazadat a rict: NEVIM JAK KOJIT, NEJDE MI TO, TED PUJDETE SE MNOU A TED MI POMUZETE… jinak bys mohla cekat do aleluja.. ale jinak super, davam jim 1 ![]()
AIDINA73 píše:
Ahoj mám dotaz jdu poprvé na monitory do porodnice Bohunice a nevím co mě čeká a ještě k tomu moje doktr. si vzala dovolenou
Ahoj, no nic zvlastniho, pokud jdes do Bohunek, tak si nekolik hodin posedis v cekarne
pak tam prijdes, daji ti na brisko takove prisavky, ty tam tak 20minutek posedis, oni natoci srdicko miminka, pak posedis zase v cekarne, pak na tebe mrkne mudr a jdes domu ![]()
tamichita píše:AIDINA73 píše:Ahoj, no nic zvlastniho, pokud jdes do Bohunek, tak si nekolik hodin posedis v cekarne
Ahoj mám dotaz jdu poprvé na monitory do porodnice Bohunice a nevím co mě čeká a ještě k tomu moje doktr. si vzala dovolenoupak tam prijdes, daji ti na brisko takove prisavky, ty tam tak 20minutek posedis, oni natoci srdicko miminka, pak posedis zase v cekarne, pak na tebe mrkne mudr a jdes domu
Ahoj a děkuji za odpověd no co se týče sester na šestinedělí tak každý r§zný názor no nevadí nějak to zvládnu nejsem prvorodička
a prý pouštějí hned třetí den po porodu když nejsou komplikace je to pravda?
AIDINA73 píše:tamichita píše:Ahoj a děkuji za odpověd no co se týče sester na šestinedělí tak každý r§zný názor no nevadí nějak to zvládnu nejsem prvorodičkaAIDINA73 píše:Ahoj, no nic zvlastniho, pokud jdes do Bohunek, tak si nekolik hodin posedis v cekarne
Ahoj mám dotaz jdu poprvé na monitory do porodnice Bohunice a nevím co mě čeká a ještě k tomu moje doktr. si vzala dovolenoupak tam prijdes, daji ti na brisko takove prisavky, ty tam tak 20minutek posedis, oni natoci srdicko miminka, pak posedis zase v cekarne, pak na tebe mrkne mudr a jdes domu
a prý pouštějí hned třetí den po porodu když nejsou komplikace je to pravda?
sestry na 6nedeli, no, co rict, maji toho hodne… takze pro me jako prvorodicku to bylo krusne… musela prijit kamaradka, abych se rozkojila…jelikoz jsem byla po cisari, tak se mi mleko udelalo pozdeji nez kdyz rodis normalne, ale to jsem nevedela, takze nejen, ze jsem nemela dceru u sebe, nemohla se pomalu hybat, neslo mi kojeni, sestry jen priletely malou mi hodily do naruce ( prvni dva dny po cisari se nemuzes skoro pohnout, natoz sednout ) a rekly nakojte si ji a odesly. To, ze drzim dite jen tak tak, protoze v jedne mam kapacku, na druhe tlakomer, v zadech jehlu s epiduralem, bolesti ti tecou slzy kdyz to dite drzis… a ted jak to dite nakojit, kdyz se nemuzes pohnout… toto se mi fakt nelibilo, ocekavala bych pomoc nemohoucim.. a to vydrzim fakt hodne. Byly jsme na JIP 3 po cisari a ani jedna jsme prakticky sve deti nedokazaly prilozit, diky bolestem a neochote sester
nechci je ale hazet vsechny do jednoho pytle, byly tam asi 2 a ty byly uplne super! Skoda, ze neznam jejich jmena, nebyly protivne, byly ochotne, ale zazila jsem je tam jen 2×…
Jinak ano, chodi se domu po 3 dnech, pokud nejsi po cisari a nebo pokud nemas komplikace. Porodnice je plne vytizena, takze pousti co nejdrive.
tamichita no já na císař nakonec nepůjdu jen se ještě musí projednat s pediatrem jestli mohu kojit beru prášky na oční nerv a tam píšou že se nesmí kojit ale to mi řeknou až se to narodí ![]()
Adi a kdo je tvuj lekar v Bohunkach? Tak o tom slysim poprve - s tim kojenim. Ale oni jsou pani doktori chytri a urcite ti dobre poradi! Kdy, ze mas termin?
ahujky no já chodila ke svý tady ve Vyškově a pak jsem přešla do porodnice do Brna na ty monitory mám totiž vzácnou vadu s okem a nejdřív se zjištovalo jestli nebudu rodit císařem jestli při normálním porodu se mi ještě nezhorší vidění víc beru na to kortikoidy a to se správně nemá kojit ikdyž je zajímaví že je beru i v těhotenství takže císaře mě dělat nebudou ale pediatr rozhodne jestli kojit nebo ne jestli to malému neuškodí mám totíž roztroušenou sklerozu a ta mi může kdykoliv napadnout oční nerv a museli by se zvýšit dávky těch kortikoidů
termín mám 16.8 a doktor říkal že do šestnáctého nevydržím že bude to dřív což pomalu pozoruji malej dost tlačí dole a poslíček jeden za druhým a o tvrdnutí břicha ani nemluvím
AIDINA73 píše:
termín mám 16.8 a doktor říkal že do šestnáctého nevydržím že bude to dřív což pomalu pozoruji malej dost tlačí dole a poslíček jeden za druhým a o tvrdnutí břicha ani nemluvím
ty jo, tak to ti moc drzim palce at ti to s ocima i s porodem dobre dopadne! Ale neboj, jsou to profici a vedi co delaji a ver, ze vymysli pro tebe i pro prcka to nejlepsi reseni! Akorat s tim kojenim.. to je skoda, ale kdyby to slo ho kojit aspon mesic, tak by to bylo fajn, ale pokud beres kortikoidy…
A jmeno lekare, ktery te vysetroval v Bohunkach nevis? Mam tam pribuzneho, tak se ptam, vis ![]()
ahujky jej tak to fakt nevím to jméno.Vím že tam jsou profíci tak proto tam jdu vím,že si smou nemocí poradí a bude všechno fajn no já jsem slyšela že někteří i stím kojí prý ráno nakojí a hned si dají ten prášek a po třech hodinách můžou opět kojit tak bych se právě chtěla tady na tom domluvit jestli bych malímu tím neublížila,ale už se fakt na toho mího špuntíka těším prakticky jsem si ho vymodlila mám sice 16letou dceru ale ted je to uplně jiný a má dcera se na něj taky mooc těší no už abych ho měla u sebe mrňoska malího ![]()
Co se týče samotného porodu a v mém případě dvoudenní hospitalizace před ním jsem byla maximálně spokojená. Personál ochotný, empatický.
Rodila mě porodní asistentka Ilona Rašovská a na závěr MUDr. Vrána skrz polohu KP. Oba byli výborní
!!!!!! Na MUDr. Vránu jsem ze všech stran slyšela jen samou chválu, je vždy usměvavý a profesionální
Na porod vzpomínám jen v dobrém a už teď se těším na další
.
Co se týče šestinedělí, tak to už je horší
. Jak už tu někdo psal, tak každá sestra radila něco jinýho, chování sester(teda až na pár vyjímek) nic moc-na to, že je žena po porodu tak citlivá a hormony s ní třískají. Neměla jsem daleko k slzám a měla chuť utéct. Možná to bylo tím, že jsem byla prvorodička a podruhé už to pro mě nebude tak těžký.
Ale i přes to všechno bych šla opět tam. Podle mě na blbca může člověk narazit všude.
Všem rodičkám přeji co nejmíň bolestivý porod a krásná a zdravá miminka.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.