Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Stačí zadat do vyhledavače,diskusí je tady hrozně moc,nač zakládat další?
https://www.emimino.cz/…unice-36613/ http://www.seznam.cz/ https://www.emimino.cz/…tasky-53835/ https://www.emimino.cz/…trace-36362/ atd atd… V liště nahoře je „porodnice“,po rozkliknutí najdeš recenze na jednotlivé porodnice.
Já mám s Bohunicema dobré zkušenosti. Doktoři i sestry milí a ochotní, samo že se vždycky najde někdo ráznější, ale to je asi všude. Za chvíli se tam chystám opět.
Já mám pocit, že doktoři i PA vesměs dobří. Problém je oobčas na šestinedělí, že ty sestřičky bývají krávy…ale jedna řekne, že sestry z dětského, já zase zažila krávy ženské
![]()
Já rodila v listopadu 2008 s por. asistenkou Veverkovou, byla moc fain, masírovala mi hráz, podporovala mně. Na doktorku si nepamatuju, viděla jsem ji jen při příjmu a pak až na placentu, šitá jsem nebyla… Nicméně na šestinedělí jedna sestra hrůza a druhá pipka ostatní byly jak duchové. Sice si stěžují na hodně práce, ale po mně chtěly ať vzbudím pár hodin po porodu malou abych jí ukázala zda umím přebalovat - odmítla jsem. Pak po mně štěkala, že večer se pupečníky nestříhají, s jinou sestrou a doktorem jsem se domluvila a pak sestra pipi, když jsem malou přikládala tak mi chytla prso, silou zmáčkla, ohodila malé celý obličejík včetně nosu takže se zakuckala a mně to pochopitelně dost bolelo. Prý jen chtěla zkusit zda tam mám nějaké mlíko - stačilo se podívat do karty zda malá přibývá na váze a že není přikrmovaná. Jinak tím, že mám pusu vcelku prořízlou tak mně nechaly na pokoji.
Trochu mně tam štvalo to vážení na chodbě resp. ten rituál co po nás chtěly a já ho celkem ignorovala. Jinak samozřejmě až na jídlo dobrý a letos tam jdu rodit zas ![]()
LenkaN26 píše:no tak to doufam,ze tam nenarazim na takovou pipinu jak ty… Jak dlouho si v porodce byla?
Já rodila v listopadu 2008 s por. asistenkou Veverkovou, byla moc fain, masírovala mi hráz, podporovala mně. Na doktorku si nepamatuju, viděla jsem ji jen při příjmu a pak až na placentu, šitá jsem nebyla… Nicméně na šestinedělí jedna sestra hrůza a druhá pipka ostatní byly jak duchové. Sice si stěžují na hodně práce, ale po mně chtěly ať vzbudím pár hodin po porodu malou abych jí ukázala zda umím přebalovat - odmítla jsem. Pak po mně štěkala, že večer se pupečníky nestříhají, s jinou sestrou a doktorem jsem se domluvila a pak sestra pipi, když jsem malou přikládala tak mi chytla prso, silou zmáčkla, ohodila malé celý obličejík včetně nosu takže se zakuckala a mně to pochopitelně dost bolelo. Prý jen chtěla zkusit zda tam mám nějaké mlíko - stačilo se podívat do karty zda malá přibývá na váze a že není přikrmovaná. Jinak tím, že mám pusu vcelku prořízlou tak mně nechaly na pokoji.
Trochu mně tam štvalo to vážení na chodbě resp. ten rituál co po nás chtěly a já ho celkem ignorovala. Jinak samozřejmě až na jídlo dobrý a letos tam jdu rodit zas
terykt píše:LenkaN26 píše:no tak to doufam,ze tam nenarazim na takovou pipinu jak ty… Jak dlouho si v porodce byla?
Trochu mně tam štvalo to vážení na chodbě resp. ten rituál co po nás chtěly a já ho celkem ignorovala. Jinak samozřejmě až na jídlo dobrý a letos tam jdu rodit zas
ve středu 4:30 jsem porodila a v sobotu šla domů, ale jen díky tomu, že jsem si vydupala aby dceři věčer střihl mudrc pupečník. Jinak jsem tam byla do neděle… Teď pomalu uvažuju o ambulantním porodu…
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli Vás některou v Bohunicích rodila soukr. porodní asistnetka, případně jak se jmenovala (já vím totiž jen o jedné)? Nebo jestli jste si některá přivedla dulu (také bych uvítala jméno
), jak se na ni tvářil personál a jak na ni reagovali? Jestli dotyčnou znali a důvěřovali jí, nebo naopak. Díky ![]()
Ahoj holky,rodila jsem v Bohunicích září 2011,porodní asistentka EVA PEHALOVÁ naprosto užasná opravdu mužu doporučit
pan doktor došel až na porod a šití taky byl bezvadný MUDR.FELSINGER..bohužel to co už tady bylo několikrát psaný byl děs sestry z novorozeneckého -arogantní ,namyšlené ,bezcitné,myslím že takový by u maminek po porodu kdy jsou všechny citlivé a vystrašené neměli vubec pracovat,jinak chválím a doporučuji
![]()
Ahojte, v prosinci 2011 jsem rodila SC v Bohunicich, ohromne spokojena se vsim, predporodnim vysetrenim, peci na intenzivce po porodu, a pak vlastnim pobytem na poporodnim, sestry jak zenske tak detske vsechny velmi mile a ochotne. Myslim, ze je to pristupem kazdeho, jak se z lesa vola, tak se z nej i ozyva.:) Treba ty detske, i kdyz jsem za nimi sla ve 4 rano, ze mala ma problem se prisat, trpelive poradily, pomohly, atd. Uzasne. A zenske rovnez, mela jsem ohromny problem se zacpou, a vsechny byly velmi ochotne a napomocne, rovnez v kteroukoli denni ci nocni dobu. Takze za me, velmi spokojena.
Mimunko, nevim,zda sem prislovi o lese sedi. Jakozto vyjukana prvorodicka jsem mela sebevedomi na bodu mrazu, radsi se neptala ( a zjistovala jinde), zjevne problemy u me nebyly, tvarila jsem se mile. Presto se tam polovina sester opravdu chovaly jako arogantni kravy a to jen treba proto, ze obecne je hodne porodu a holt i vice prace (podle toho, co jsem od nich zaslechla).To, aby na mne detska doktorka jecela „jak si tu peci o dite predstavujete?!“, kdyz jsem syna polozila na svou (nicim neznecistenou) postel a jine perlicky..to si pamatuji velmi zive dodnesa nechapu…
Kazdy toho vetsinou miva v praci dost, ale vetsina lidi si jaksi nemuze dovolit to vylevat na zakazniky, kolegy. Proste se to nedela.
Muzu jen rict, ze jsi mela stesti na fajn sestry, ale podle toho, co se tu i jinde o Bohunicich pise, pochybuji, ze tam lezou neprijemne a drze maminy a nebohy personal jen dela, co muze… Ten problem tam opravdu muze zazit kdokoliv.
Mimochodem kamaradka ted rodila na Obilnaku, mela pak nadstandardni pokoj a zasla jsem nad rozdilem sluzeb. pry automaticky mela lepsi jidlo, monitor dechu pro maleho, toatak na WC apod. To v Bohunicich byl jen hezky pokoj a vic ani tuk :/
Loli:tak to jsme kápli asi na stejnou dětskou doktorku,ale když jsem tam byla já,tak ta jediná byla na odstřel.
Jinak souhlasím s Mimunkou. sestra kdykoliv a cokoliv poradili a pomohli. Jinak monitor dechu jsme měli na pokoji všechny a byla jsem na normálním.
rodila jsem 9/11 a po týdnu na rizikáči, kde jsem byla sice spokojená s personálem, ale nezapůsobil na mne dobře nafrněný primář…
jsem měla vyvolaný porod - a to jsem nepřenášela! prostě ráno v 5 mi praskla voda a v 7 tabletka, 10.45 malý na světě, za urputných bolestí…kdy na sále nebyla žádná PA
, ptž. vedle se rodila dvojčata a všichni byli tam
takže jsem měla obrovské šití a tři dny jsem nemohla vůbec chodit…třetí den ráno jsem si šla pro malého na odd. 6nedělí a po cestě jsem omdlela bolestí, přesto mě propustili, ptž. malý prospíval dobře a já jsem byla zdecimovaná ještě měsíc poté…
nedoporučuji!!!!jo, mimochodem hygiena, kdy za kontrakce musíte přejít přes chodbu na WC, kde není uklizeno po klystýru je naprosto nevhodná
příště jinde…jediná Dr. Kováčová a Dr. Gerychová tam za něco stojí..jinak bída
Tak já rodila v lednu 2012, porodní asistentka super, šití jsem neměla, takže doktorka jen zkoukla
Na poporodním taky skvělý, nenarazila jsem za celý čtyři dny na neochotnou sestřičku a že se jich tam teda vystřídalo.. všechny poradily v jakoukoliv denní či noční dobu, i pokoje parádní, první jsem rodila na obilňáku - porod v pořádku, ale to poporodní, jak sestry,tak prostředí, to byl naprostej očistec
, takže za mě Bohunice ![]()
Ahoj maminy co jste už rodili v bohunicich mám dotaz když jste chodili na předporodní prohlídky dělali vám zápisy do těhu průkazky, já jsem tam byla včera a strašně jsem se naštvala dr. co tam byla tak mě nadala že mě moje dr nedala žádanku o převzetí do péče, nenapsala mě ani čárku do průkazky, tlak mě nezměřili, a ještě jak mě kontrolovala čípek tak jsem z toho celou noc špinila… takže dotaz psali vám do průkazek nějaké informace???
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.