Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Solvejg No tak to je super teda…už ted jsem nadšená jak nikdy
nemám celý den čas na sezení ![]()
Určitě budu ráda, když napíšeš jak to vypadalo, jsem zvědavá..
Na monitory jsem chodila v lednu a nemám pocit, že by se od 2011 nějak posunulo, ale vždycky jsem čekala ani ne hodinu, je to náhoda, ale celej den jsem tam fakt nikdy neztvrdla a navíc jsem byla i ráno i odpo a v pohodě. Přednost matek s dětma asi zrovna tady moc nefunguje, matka s dítětem je každá druhá
Tak nechci vás strašit s těma věcma a tak, prostě jsem udělala takovou zkušenost, v 2011 sami oblečení na děcka pro ženskou nabízeli na vizitě a přímo na pokoji něco bylo a teď nic ani nabízení ani zásoba na pokoji, ale asi když je člověk odrzlej a jde si říct, tak mu něco dají ![]()
@Solvejg plínky pro mimi jsem dostala 2011 a to asi tři a letos nic
vložky taky asi pět minulej porod, teď nic, akorát na porodním sále během akce, na pokoji nic a to jsem měla nadstandart, oblečení na mimi, těžko říct, jestli by ti dávali, kdyby sis pro to chodila k nim, ale sami nedávali nic. Původně jsem si brala svoje věci, že jsem chtěla, aby byli kluci ve stejným a v bodýčkách, co jsem jim koupila, ale ve skutečnosti jsem počítala, že většinu času budou v erárním, erární dostali po porodu a hotovo
A pokud jde o zavinovačku (taky jsem vezla svoje), tak mi hned při předání dětí zdůraznili, že ji mám obskládat takovejma těma papírkama, aby ji nemuseli vyměnovat, kdyby se kluci poblili. Na tohle to šetření si ale stěžovala i porodní asistentka při předporodním kurzu, že mají zakázáno dávat i náhradní podložku u porodu a tak a to bylo v tom 2011, takže nic novýho pod sluncem. Tentokrát jsem si i na porodní sál brala náhradní podložku (to samý, co máte na přebalování pro mimino). Sice to vypadá, že si stěžuju, ale není to tak, myslím si, že to k tomu patří a jo, bylo by lepší, kdyby nám všechno dali, ale problém s tím si to vzít, nemám. Akorát jak už bylo zmíněno, táhnete s sebou jak trapky půlku baráku narvanou ve dvou taškách, to je stresující ![]()
Na nadstandardu pleny byly - tak na den či dva, trocha náhradního oblečení také, líh na pupík. Nebyl problém s novým oblečením pro dítě, když se ušpinilo, nebyl problém ani s nočními košilemi s jedinou vyjímkou - o víkendu, což se o Bohunicích ví - stačí pohledat
. Na to jsem připravená byla. Zkušenost z konce roku 2012.
@Poison Ivy tak to jsem měla si špatnej nadstandart
Na tom víkendu, ale asi něco bude, rodila jsem čtvrtek ráno ![]()
@Solvejg píše:
@Nadyen @novo123 Tak čtu trochu s údivem Vaše komentáře a nestačím zírat…chystám se v Bohunicích rodit podruhé a vůbec mě nenapadlo, dělat si takové zásoby. Rodila jsem tam v roce 2010 a dostala jsem takřka vše…od košil přes plínky a oblečení pro mimi až po vložky. To si opravdu mám brát i oblečení na mimčo?A nechodíte čirou náhodou někdo už teď do Bohunic na monitory? Zajímalo by mě, jak je to tam s čekáním…zda je to stále otázka dvou a více hodin, nebo už se to zlepšilo…Díky:-)
Ahoj, já jsem začala minulý pátek chodit na monitory. Byla jsem objednaná na 11.00 a v 11.10 jsem se dostala na řadu. I s kontrolou u Dr. jsem tam byla do půl jedné. Takže si zatím nemůžu stěžovat. Tento pátek tam jdu zase, tak snad to bude zase takový.
Tak moje zkušenost z března 2012: čekání na monitory asi 20 minut, ale moje známá dva dny přede mnou čekala dvě hodiny, takže pro jistotu sváču a knížku s sebou. A na pokoji bylo v nočním stolku 5 plen, 10 porodnických vložek a jedna přebalovací podložka. Do skříňky dala sestra každý ráno 2 čistý košile (byla jsem na dvoulůžáku) a na mimča dávali takový ty jejich košilky, když si jí poblilo, tak se pro další chodilo na neonatologii, sestry dávaly bez keců. Ale mě do toho malá nešla moc zamotat
, tak to měla jen asi jeden den a potom už vlastní
jinak jsme dostali ještě takovej porodnickem balíček, kde byly nějaký časopisy a vzorky kosmetiky pro mimčo, ale to já nepoužívala, jinak na pokoji byl líh.
@Dasha01 Ahojky, tak to jsou skvělé zprávy, já jdu 27.6. na kontrolu ke gyn a bude mě na monitory posílat, takže jsem zvědavá jak to bude..když bude moc pacientek, tak se s čekáním počítá…aspon si počtu, když už nic jiného ![]()
Holky, můžu se zeptat, kdy v Bohunicích odstraňují takový ten zbytek pupečníku. Píšete, že jste už v porodnici čistily pupík lihem. 1.dítě jsem rodila u Milosrdných a tam to malé odstranili až 3.den a do 4.dne, kdy jsem šla domů, to měla zalepený.
Já jsem rodila v Bohunicích teď v 1. polovině května a s čistými košilemi nebyl problém. A to tam zrovna byl nával a v den, kdy jsem porodila, se tam dle slov jedné sestry narodilo celkem 19 dětí. Kromě Bepanthenu jsem al nedostala žádnou dětskou kosmetiku, takže doporučuju vzít s sebou olivový nebo slunečnicový olejíček na promazávání olupující se kůžičky. Na monitorech jsem byla se vším hotova 2× za 1 -1,5 hodiny, potřetí za 3 hodiny a počtvrté si mě tam rovnou nechali, při vyšetření odtekla plodovka.
Tak ja byla na monitorech pred rokem v Bohunicích dvakrát, jednou jsem tam strávila 3 hodiny, podruhé dve. Strašný, kdyz na konci těhotenství uz člověk neví jak se posadit, kor na tech pohodlnych dřevěných lavicich tam
Nakonec jsem i kvůli tomu přesídlila na Obilnak, tam jsem byla vždy za pul hodiny hotova.
@iriass Tak já si vše nabalím pro jistotu a uvidí se..kdykoliv to přítel odveze…lepší než aby mi vozil věci na etapu
tak jsem zvědavá jaký budu mít já monitory ![]()
@Dasha01 nechci kecat, ale mám dojem, že to odstranění pahýlu a přelepení v obou případech bylo ráno, kdy jsme odcházeli, takže třetí den po porodu - ale on se potíral lihem ten pahýl ještě před ustřihnutím, ne? To je neuvěřitelný, jak rychle to člověk zapomene ![]()
@novo123 píše:
@Dasha01 nechci kecat, ale mám dojem, že to odstranění pahýlu a přelepení v obou případech bylo ráno, kdy jsme odcházeli, takže třetí den po porodu - ale on se potíral lihem ten pahýl ještě před ustřihnutím, ne? To je neuvěřitelný, jak rychle to člověk zapomene
Tak to jsme u Miloušů nenatírali. V každé porodnici to je jinak. Tak jsem zvědavá co mě všechno čeká
. Mám obavy, že budu rodit císařem, tak i porod bude úplně jiný.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.