Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@novo123 V každé nemocnici jsou zažité jiné postupy a prostředky, asi se spíš nechat překvapit s čím přijdou ![]()
@Nadyen základ je, vzít si věci nebo mít někoho, kdo ti pak ty věci sežene a zbytek děj se vůle boží ![]()
Urcite bych si vzala kosile na kazdy den jednu a body pro mimca taky tak. Dcera se po porudu nalokala plodovky a 5 x za noc mi zvracela. Byla jsem za sestrickama, ze bych potrebovala alespon cisty obleceni pro mimco, kdyz mi nedaji kosili a rekly mi, ze zadny nemaji…
to nejmin poblinkane tricko jsem podlozila kapesnikem, aby ji to nestudilo a zacala jsem v noci prat, bylo leto tak to bylo za chvilku suchy a rano jsem volala manzelovi, aby mi veskere obleceni dovezl…
A jeste jsem zapomnela, jidlo mi chutnalo
hlavne bila kava, ta byla luxusni ![]()
Munitor dechu jsme nedostavaly, mela jsem vlstni…
plin jsem dostala 6
vlozek taky tak, ale pouzivala jsem vlastni, ty nemocnicni mi moc nevyhovovaly ![]()
lih, bepanthen, vlhceny ubrousky jseme taky nedostavaly. Uz si to moc nepamutuju, ale myslim, ze jsme lihovaly az doma ![]()
@Nadyen Ahoj, ozývám se, jak jsem slíbila:-) Dnes jsem byla poprvé na monitoru v Bohunicích a byla jsem mile překvapená..strávila jsem tam lehce přes hodinu včetně registrace, prohlídky a monitorů…z toho jsem vyloženě čekala max deset minut. Nevím, zda to byla náhoda, ale doufám, že ne…Žádné info o věcech do porodnice jsem nedostala. Alespoň prozatím…
@Solvejg Ahojky, v kolik jsi tam byla? já tam došla o čtvrt na 12 a odcházela v jednu…páč jsem seděla v druhém patře u porodních sálů a sestra mě po půl hodině poslala do třetího patra vyřídit papíry a tam mi dělali i monitory a pak na prohlídku k doktorce zase do druhého patra a mám jít zase na monitory za týden v pátek o půl dvanácté ![]()
@Nadyen Jejda, tak ty jsi mě nakonec předběhla:-D Jak to, že ses tam propašovala už v 37tt?:-) Jinak jsme se musely těsně minout. Já byla objednaná na jednu hodinu, ale obezřetně (po zkušenostech před třemi lety) jsem se šla nejprve zaregistrovat do třetího a do druhého jsem došla chvíli po jedné:-) A odcházela jsem kolem čtvrt na tři, tipuji. Objednaná jsem příští pátek opět na 13.00…A jak to u tebe vypadá? Už se to chystá?
@Solvejg tak to jsme se opravdu minuli…tak já musela, páč mě sledují u nich na KICH - infekční, kvůli žloutence chronické..já tam byla prvně, tak jsem to nevěděla a seděla ve druhým než mi to řekla asistentka..ale bylo to fajn i tak…neměla jsem pocit, že bych dlouho čekala, spíš procedury jsou na dýl mno ![]()
A víš co čekáš? nebo se necháš překvapit? nevím zda jsem se už neptala
a termín máš kdy?
@Nadyen Také mě to čekání příjemně překvapilo…je fakt, že monitory jsou skoro na půl hodiny, ale pořád lepší sedět na monitoru, než trčet v čekárně
Čekáme na stopro holčičku (odběr plodovky) a termín mám 17.7. Ale příští pátek mě doktorka slíbila Hamiltona, tak to třeba všechno bude dřív…
Bereš si sebou nějaké to oblečení pro mimi? Já mám nachystané nějaké košilky a body, plínky pod hlavičku a přemýšlím o zavinovačce…ale zase tam nechci tahat loďák:-)
@Solvejg Tak to jo, Hamiltona už příští týden? No je fakt, že bych to taky brala dřív, jsem už moc těžká a nemotorná…a když jsem včera řekla doktorce, že jsem přibrala třicet kilo, byla mi hamba jak se na mě blbě podívala…
Ale tak ted už to vydržím…Já přemýšlím, že bych asi mohla něco vzít, aspon ty body páč dle diskuzí jednou dostaneš vše erární a jindy musíš mít své..tak nevím…se poptám asistentek příští pátek…třeba mi něco řeknou..taky nechci brát obr tašku s sebou..a věci na odjezd domů pro mimi doveze přítel..
@Nadyen píše:
@Solvejg Tak to jo, Hamiltona už příští týden? No je fakt, že bych to taky brala dřív, jsem už moc těžká a nemotorná…a když jsem včera řekla doktorce, že jsem přibrala třicet kilo, byla mi hamba jak se na mě blbě podívala…Ale tak ted už to vydržím…Já přemýšlím, že bych asi mohla něco vzít, aspon ty body páč dle diskuzí jednou dostaneš vše erární a jindy musíš mít své..tak nevím…se poptám asistentek příští pátek…třeba mi něco řeknou..taky nechci brát obr tašku s sebou..a věci na odjezd domů pro mimi doveze přítel..
Pár bodýček si klidně vem, vždyť to zabere nula nula nic místa. Občas jsem malému dala také něco vlastního - jak tam tomu říkala staniční sestra - byl v civilu ![]()
@Poison Ivy je to lepší, že? přítel to může kdykoliv odvézt no ne? Mohla by jsi nám poradit, co by se nám tam hodilo, co si přibalit? něco co se ti dle zkušeností hodilo?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.