Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mne tam psali pokazde i kdyz jsem tam jeste nebyla oficialne predana… normalne zapisek jak od gynekolozky.
Aha no tak to je dobrý mě dr. nenapsala nic… takže sem asi měla fakt smůlu na dr.
Tak já tam tedy stihla jít před porodem jen jednou na monitor + prohlídku. Žádanku jsem žádnou neměla a do průkazky mi taky nic nepsali.
Mě tam taky nic nepsali. Ptala jsem se na to a prý po převzetí péče porodnice už to do průkazky nepíšou, jen do své karty. Ale že ti dr. vynadala že nemáš žádanku, na to se dá říct asi jen že se špatně vyspala. Jak se jmenovala?
@Marselka píše:
Ahoj maminy co jste už rodili v bohunicich mám dotaz když jste chodili na předporodní prohlídky dělali vám zápisy do těhu průkazky, já jsem tam byla včera a strašně jsem se naštvala dr. co tam byla tak mě nadala že mě moje dr nedala žádanku o převzetí do péče, nenapsala mě ani čárku do průkazky, tlak mě nezměřili, a ještě jak mě kontrolovala čípek tak jsem z toho celou noc špinila… takže dotaz psali vám do průkazek nějaké informace???
Mně do průkazky myslim nic nepsali, moje doktorka mi teda žádanku dala, ale byly tam asi dvě věty o tom, kolik jsem vážila na poslední kontrole, jakej byl tlak, jaká poloha mimča a jaký mám CS, prostě tam byl shrnut poslední zápis z kontroly… jinak nic víc…v Bohunicích mi dali jen malej papírek, kde bylo napsáno, kdy mám další kontrolu…ale tam už jsem nedorazila, protože jsem porodila
. Jinak oni ti nemocniční doktoři nejsou tak jemní při tom vyšetřování no…tak ta kontrola čípku celkem i bolí…
jinak že ti nezměřili tlak je teda celkem chyba
co tam bylo za dr.?
Nj mě to docela rozčiluje pač ještě ke všemu čekám dvojčata a dr se mě zeptá ikdyž má před sebou otevřenou průkazku jestli jsou hlavama dolů a má to tam jasně napsaný že jsou a jak já mám vědět jestli se neotočili zas nahoru???
Tak to mela ta doktorka fakt blbej den, kdyz se te pta i na takovy veci, ktery vidi na papire a ty vedet ani nemuzes… boze boze :-/ preji vice stesti na lidi pri dalsich navstevach
@Marselka píše:
Nj mě to docela rozčiluje pač ještě ke všemu čekám dvojčata a dr se mě zeptá ikdyž má před sebou otevřenou průkazku jestli jsou hlavama dolů a má to tam jasně napsaný že jsou a jak já mám vědět jestli se neotočili zas nahoru???
Hmm, mně se taky vyptávali na všechno co bylo v průkazce, asi lenost nebo co… a dělali ti utz, aby zjistili v jaký jsou teďka dvojčátka poloze? A v kolikátym jsi týdnu? A na kontrolu jdeš za další týden? A ten tlak bych si možná bejt tebou došla někam přeměřit… páč ke konci těhotenství už by to mohlo bejt nebezpečný, tak pokud má někdo v okolí měřič tlaku, nebo ke svojí obvodní dr, nebo na svojí gyndu, nebo v některých lékárnách maji měřiče…
Bohužel nevím jak se jmenovala měla hnedý vlasy a hnědý oči, normální štíhlá postava. No já jsem teď 36+4tt a ještě si ani neuměla podle menstruace vypočítat kolik jsem, jako když má v průkazce z min týdnu od mojí dr 35+4tt a včera mě řekla že jsem 35+6tt tak je trošku mimo ne?? už jen podle průkazky si může ten týden přičíst… Jako dělala mě utz a tvrdila mi že mimina mají max 2kg a přitom dr. vlašín na veveří mi řekl před 7tt že mají asi 1400g a že by za 7tt přibrali jen 600g to by asi bylo něco v nepořádku ne??? podle mě je pořádně nepřeměřila pač Vlašín je měřil na 3× pač se dost mleli…
NO a samozřejmě že jdu až za týden na kontrolu, jako uvažuju že se nechám přehodit na obilňák
@Marselka píše:
Bohužel nevím jak se jmenovala měla hnedý vlasy a hnědý oči, normální štíhlá postava. No já jsem teď 36+4tt a ještě si ani neuměla podle menstruace vypočítat kolik jsem, jako když má v průkazce z min týdnu od mojí dr 35+4tt a včera mě řekla že jsem 35+6tt tak je trošku mimo ne?? už jen podle průkazky si může ten týden přičíst… Jako dělala mě utz a tvrdila mi že mimina mají max 2kg a přitom dr. vlašín na veveří mi řekl před 7tt že mají asi 1400g a že by za 7tt přibrali jen 600g to by asi bylo něco v nepořádku ne??? podle mě je pořádně nepřeměřila pač Vlašín je měřil na 3× pač se dost mleli…
NO a samozřejmě že jdu až za týden na kontrolu, jako uvažuju že se nechám přehodit na obilňák
Jo ono si moc s Obilňákem nepomůžeš, protože ty doktoři si myslim střídaji směny, někdy jsou na Obilňáku a někdy v Bohunicích
aspoň nám to takhle říkali…ještě týden počkej, třeba příště to už bude kontrola lepší
jsou tam i lepší doktoři
jinak s tim porodnim odhadem, bych na ně tolik nesázela, protože mně dělala porodní odhad moje doktorka v 32+0 a odhad byl 3150g, potom mi dělali v Bohunicích 4 dny před porodem, s tim že má malá 3600g, tak jsem šla domu celkem v šoku… nakonec měla 3090g
a narodila se 3 dny před termínem, takže moje doktorka to odhadla 8 týdnu předem skoro přesně a v Bohunicích byli o půl kila jinde ![]()
Ahoj, ja myslím, že nic nezapisovali. Kdo ví, jestli datum a čas další návštěvy ![]()
@Marselka Ne, nepsali mi do průkazky nic. Jen vždycky natočili monitor, vyšetřili a objednali na příště.
Jj taky už jsem zjistila, že z porodnice už nic nepíšou do průkazky. A teď už je to jedno protože miminka už jsou na světě. Jak jsem se bála pobytu v bohunicich protože recenze na dr a sestry jsou příšerný tak to bylo úplně v pohodě. Porod nám trval skoro deset hodin a musel být ukončen císařem protože klukům se nějak nechtělo jít dolů, porodní asistentka byla moc hodná a snažila se pomoct. Na oddělení šestinedělí byli sestry moc hodný, jak ty pro děti tak ty pro maminky, akorát co je teda katastrofa tak je jídlo. Ze snídaně a večeře se většinou dalo něco málo vybrat, ale ty obědy - maso většinou nedovařený, brambory tvrdý, ale polívky ty byli poživatelný. Pokud by se někdo rozhodoval zda bohunice ano nebo ne - tak za mě doporučuju. Jo a když člověk se sestrama jedná klidně a není nevrlej tak jsou ochotný s ledasčím poradit.
Holky, muzu se zeptat jestli je v bohunicke nemocnici WIFI? da se tam nejak pripojit k internetu? zitra mam jit do nemocnice lezet, tak jestli ma vubec smysl si brat notas, diky
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.