Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@zvědavá borůvka tak asi na hekárnu nepůjdeš a půjdeš rovnou na box, když má jít s tebou, jinak hekárna (tak se tam tomu neříká) vypadá jako klasickej nemocniční pokoj, má myslím 4 posele, je tam jídelní stůl, patří k tomu WC a sprcha, je tam myslím i míč na hopsání, přinesou ti normál jídlo, určitě si tam můžeš vybalit co chceš, ale je dost možný, že při vyvolávání půjdeš rovnou na box a todle tě mine ![]()
@zvědavá borůvka píše:
Když na hekárnu nesmí, tak proč mi řekli, že si ho mám vzít s sebou?
To bude jako celou dobu čekat v té čekárně?
Budu se tam ráno muset poptat co a jak.
A jak vlastně vypadá hekárna? Je tam postel? Nebo stoleček, nebo co tam je?
Mám si tam vybalit nějaké osobní věci (papuče, časopis, pití,..) nebo jak?
Půjdeš asi na box. Jinak popsána už „hekárna“ byla ![]()
Ok holky,
jdu chrnět a jak se vrátíme domů tak napíšu jak to dopadlo.
![]()
@zvědavá borůvka píše:
Ok holky,
jdu chrnět a jak se vrátíme domů tak napíšu jak to dopadlo.
Hlavně nevyšiluj, kdyby všechno neprobíhalo dle tvých představ na sto procent. Ono už to v určitý moment není vůbec o tobě a tvých představách, ale dítěti ![]()
@zvědavá borůvka to zvládneš neboj. Taky jsem to vydržela. Ten poklad za to fakt stojí. Třeba se tu ještě potkáme mě ještě nepustili domů kvůli výsledkům krve mojí trombofilie, ale snad zítra už půjdeme domů.
Je tu ale fakt šíleně narváno. To jsem fakt nečekala. Tak snad i díky tomu pojedeme brzy domů.
Tak jsme už od pátku doma ![]()
Porod byl tedy vyvolávaný, přenášela jsem 12 dní.
Hanička se narodila 5.11. odpoledne a měla skoro tři a půl kila.
Ke konci měla špatný monitor, tak mě nastřihli a ani nečekali až začne působit injekce, a hlavičku jí museli vytáhnout zvonem, měla šňůru kolem krku.
Jinak apgar skore 9-9-9 takže dobrý ![]()
Netušila jsem, že jsou kontrakce tak bolestivý ![]()
Ale nejhorší byl ten nástřih a šití, vevnitř jsem se natrhla a venku mě nastřihli.
Jsem vděčná svému chlapovi, že tam byl celou dobu semnou, byla to neskutečná opora a bez něj bych si to nedovedla představit.
Naši dcerušku neskutečně miluji a jsem na ni moc a moc hrdá, je prostě kouzelná
![]()
@zvědavá borůvka píše:
Tak jsme už od pátku doma
Porod byl tedy vyvolávaný, přenášela jsem 12 dní.
Hanička se narodila 5.11. odpoledne a měla skoro tři a půl kila.
Ke konci měla špatný monitor, tak mě nastřihli a ani nečekali až začne působit injekce, a hlavičku jí museli vytáhnout zvonem, měla šňůru kolem krku.
Jinak apgar skore 9-9-9 takže dobrý
Netušila jsem, že jsou kontrakce tak bolestivý
Ale nejhorší byl ten nástřih a šití, vevnitř jsem se natrhla a venku mě nastřihli.
Jsem vděčná svému chlapovi, že tam byl celou dobu semnou, byla to neskutečná opora a bez něj bych si to nedovedla představit.Naši dcerušku neskutečně miluji a jsem na ni moc a moc hrdá, je prostě kouzelná![]()
![]()
Jůůůů, hurá, moc gratuluju, je to velká úleva, co? ![]()
@zvědavá borůvka moc moc gratuluji. To sis taky s malou užila. A jaké jste měli porodní míry? Já jsem doma taky od pátku měla jsem komplikace po porodu no a bez manžela bych to tam taky nedala. Jsem na něj hrdá, že to tam se mnou zvládl.
@nurse.007 píše:
@zvědavá borůvka moc moc gratuluji. To sis taky s malou užila. A jaké jste měli porodní míry? Já jsem doma taky od pátku měla jsem komplikace po porodu no a bez manžela bych to tam taky nedala. Jsem na něj hrdá, že to tam se mnou zvládl.
Vážila 3 430 gramů a měřila 50 cm ![]()
To mě mrzí ty poporodní komplikace, hlavně že je to už za tebou a teď jste doma ![]()
Btw. nezdálo se ti, že tam měli v pátek nějaké zmatky? Dlouho jsme čekali na propouštěcí papíry pro mimino, dále vizita pro nás maminky k nám na pokoj vůbec nepřišla, takže mě nikdo neprohmátl břicho ani se nepodíval na jizvy ![]()
@zvědavá borůvka no ne jen v pátek tam byly zmatky, ale podle řečí to tam mají fakt narvané. To jste proti nám drobečci
. Krásné míry. Já jsem se divila, že při propuštění nedělají vůbec nějak prohlídky třeba ultrazvuk jak to vypadá v děloze zda tam nezůstalo něco co by mohlo zlobit. Tak snad vědí co dělají no.
@nurse.007 no kdyz jsem tam byla v cervenci rodilo se o na ambulanci :/ a ja cekala den na hekarne.. jen kontrakce a bohuzel jsem se neotvirala…
no nic proste je asi baby boom
Holky, mně dělali vaginální vyšetření a vnitřní ultrazvuk týden po porodu a to si fakt nepřejte, měla jsem nějaký komplikace, ale byla to fakt sada jak to bolelo…jinak v porodnici klasicky jen koukli zdálky, by mě zajímalo co tam tak můžou vidět ![]()
@Tarinka píše:
Holky, mně dělali vaginální vyšetření a vnitřní ultrazvuk týden po porodu a to si fakt nepřejte, měla jsem nějaký komplikace, ale byla to fakt sada jak to bolelo…jinak v porodnici klasicky jen koukli zdálky, by mě zajímalo co tam tak můžou vidět
Já byla včera v porodnici na pohotovosti, měla strach jestli nemám zánět dělohy, protože mi včera zapáchaly očistky.
Tak mi taky dělali vaginální vyšetření a vnitřní ultrazvuk, bolelo to.
Ale dnes mě už skoro nic nebolí, můžu normálně chodit a docela i dobře sedět ![]()
Nakonec mi teda nic nebylo, že ten zápach byl normální. Že si mám dělat oplachy Betadinem (hlavně, že v příbaláku píšou, že ho nemají používat kojící maminky
) a jizvu mazat Hemagelem (byla jsem vevnitř natržena a venku nastřižená
).
A za týden si mám osobně dojít pro výsledky.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.