Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V pondělí 28.10. jsem 40+4tt a vůbec ani jedna kontrakce nebo poslíček, vůbec pořád nemám představu jaké to je.
Je to ještě normální?
Hlenová zátka mi začala odcházet včera večer, během dneška stále odcházela po kouskách.
Mimčo se hýbe docela dost a silně.
Občas píchnutí v podbřišku (tam jak je děložní čípek).
Zítra dopoledne (v pondělí) jdu na monitor a kontrolu.
![]()
@zvědavá borůvka já už pak taky nic necítila a taky se hýbala včera šíleně moc a to píchámi jako u čípku jsem taky cítila. Teď zas pro změnu nemůžu spát a odpoledne vytuhnu. Držím ti palce na dnešní kontrolu ať se ti to dole aspoň chystá na porod.
Ahojky, no já dnes v noci měla takové poslíčky, že už jsem se bála že se něco děje. A to máme ještě času hodně..jsem 36tt
Na dnešní kontrole se nic nezměnilo. Řekli, že si mám donést ve středu tašku, že mi zavedou tabletku ne do čípku ale do pochvy a začne se asi vyvolávat.
Jaký je rozdíl mezi tabletkou do pochvy a do čípku?
S tím, že ve čtvrtek by se dítě už mohlo narodit.
Co od toho mám čekat? Co mě bude čekat? Jak to bude probíhat?
Mám si vzít nějaké časopisy na tu středu? Jídlo taky?
A co můj chlap? On tam půjde ve středu semnou, ale mám si ho tam nechat?
Není to zbytečné? Event. by tam mohl být semnou non stop až třeba do čtvrtka dokud neporodím?
![]()
A když by tam byl semnou celou středu i čtvrtek, tak za každý den bude platit pětikilo?
Nebo se to pětikilo týká jen porodního sálu?
Pustí ho zamnou i třeba ve středu večer i když se porod ještě nebude rozjíždět?
A co já, od středy už to bude za každý den stokoruna?
Rozhodla jsem se pro obyčejný porodní box i poporodní pokoj.
@zvědavá borůvka takze do pochvy predpokladam ze je na uzraní porodních cest. Casopis ja osobne jsem vůbec nepotrebovala protože jsem většinu casu byla bud na zachode nebo ve sprse pod tekouci teplou vodou
ja rodila dva dny a pak ve finále stejne cisar
ale každý to ma jinak. manzel tam se mnou byl ale poslala jsem ho domu chudak co by tam dělal nemohl nic jen koukat jak trpim pak byl na navsteve a uz mu rekli at zustane
petikilo se tyka opravdu jen porodního ne hekárny (tam ho stejne nenechaj)…pustí ho za tebou neboj.. jidlo dostanes tam a ves ze ti bude stacit… ja ho dokonce vracela…a ano u tebe se bude platit každý den stokoruna.
Jinak ja s nadstandardem byla nadmíru spokojena
protože tam za tebou kdykoli mohou dokonce manzel tam spal krom jednoho dne se mnou ![]()
Na hekárně chlapa nenechají to až na porodní box s tebou půjde. Kamarádka si vzala nějaké energetické tyčinky, jednu snědla, zbytek chlap
. Ono pak na to jídlo není moc pomyšlení. Tlačení a jezení nejde moc dohromady. Ale potom jsem měla celkem hlad. Takže na potom bych si něco možná pro sichr vzala. Já rodila ráno a hodná paní sanitárka mi donesla snídani
.
S hlenovou zátkou neporadím. Někomu odejde a porodí za týden. Já ani nepostřehla, že něco takovýho ze mě vyšlo
.
@zvědavá borůvka tak to jsem zvědavá co řeknou zítra mě. Jestli tam už zůstanu nebo jestli nastoupím taky ve středu. Fakt se tam uvidíme. Taky se bojím, že u vyvolání se mnou nebude moct být manžel. Tak snad to bude aspoň rychlé když už nic.
@nurse.007 kamarádce 2× vyvolávali a vždy se to rozjelo, tak že manžel nikam neodjížděl.
To je škoda, že na hekárně chlapa nenechají.
A co když na té hekárně budu celý den? Samotné mi tam bude smutno.
Myslím si, že se tam budu celou středu nudit, že se nic dít nebude, že možná porodím až někdy v pátek.
A dozvím se vůbec včas, že mě už chtějí převést na porodní sál? Můj chlap chce být u porodu, říkal, že by ho to mrzelo kdyby nebyl.
Chce si miminko podepsat, přestřihnout šňůru a tak…
@nurse.007 píše:
@zvědavá borůvka tak to jsem zvědavá co řeknou zítra mě. Jestli tam už zůstanu nebo jestli nastoupím taky ve středu. Fakt se tam uvidíme. Taky se bojím, že u vyvolání se mnou nebude moct být manžel. Tak snad to bude aspoň rychlé když už nic.
Jj, určitě se tam uvidíme ![]()
Já si spíš myslím, že budu rodit strašně dlouho, třeba až do pátku.
Ale byla bych fakt šťastná kdybych porodila ještě v tu středu.
@zvědavá borůvka třeba tam dlouho nebudeš a pokud ano, tak doporučuji nabírat síly nebo si něco vem na čtení. Jeden den snad bez chlapa vydržíš nebo pár hodin.
Byla jsem moc spokojená, personál velice příjemný a ochotný, na pokoji jsme byly jen dvě, takže super!
![]()
Mám s sebou sbalený Corny tyčinky a vezmu si nějaký časopis co koupím ten den cestou. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.