Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak mám za sebou svou první prohlídku v Bohunicích, monitor mi dělali hodinu, doktorka (strašně mladá) mě hodně bolestivě a necitlivě vnitřně vyšetřila. Bylo to šílené, tohle jsem ještě nezažila.
A řekli mi, že mimino nyní váží 3 200g a další kontrola bude za týden (dva dny před termínem).
A že porodní cesty jsou uzavřené, že mám chlastat víno a souložit. Že nechávají přenášet max. dva týdny - nešlo by je nějak poprosit aby nenechávali přenášet tak dlouho?
@zvědavá borůvka joo a nebyl ta mlada doktorka co te vysetrovala takova melirovana nebo blondynka? stihlesi?? protoze ja tam prave to samy zazila.. pak ale nastesti jsem sla na rizikovy
ale tam sem ji hned pomluvila!!
@Kytkaa píše:
@zvědavá borůvka joo a nebyl ta mlada doktorka co te vysetrovala takova melirovana nebo blondynka? stihlesi?? protoze ja tam prave to samy zazila.. pak ale nastesti jsem sla na rizikovyale tam sem ji hned pomluvila!!
Jo, byla štíhlá, blond vlasy v ležérním culíku a brýle měla.
No, doufám, že příště tam bude jiná? ![]()
Už mě kvůli tomu jejímu bolestivému vyšetření napadlo, že než to, tak se na ty kontroly radši vykašlu a dojdu tam, až začnu rodit… ![]()
Btw. by mě zajímalo co při tom vnitřním vyšetření dělá? Strká prst/y přímo do čípku? A proč tak surově? Tohle přece není normální ne? ![]()
Podle mě by měla opatrně jen zjistit stav čípku, event. otevřenost a ne násilím rvát prst/y do čípku.
Fakt to bolelo, jsem tam nahlas vzlykala a křečovitě se svíjela a pak, že se mám uvolnit ![]()
A že prý, porod bude víc bolestivější a bla bla bla ![]()
Já to vidím tak, že když to není nutné, tak proč někomu způsobovat bolest navíc?
@zvědavá borůvka jo ja bych ji taky kopla tou nohou :/// a to jsem mela na karte napsane vip… dylina ja si na ni stezovala tak muzes taky.. jic moc nevysvetli spis odbyde a jeste je to od ni neprijemny :/ pomalu jako na jatkqch
kdypak to mas? ![]()
@nurse.007 Hrozně moc záleží na člověku, kterýho potkáš…já narazila na krávy, co mi neporadili ani když viděli, že to potřebuju, z toho zase přišel někdo fajn, co mi ukázal co a jak…
Ale při porodu jsem měla takovou ráznější porodní asistentku, pak studentku - za tu jsem byla vděčná, měla na mě víc času, říkala mi, co a jak, chodila mě kontrolovat. Rodil nás dr. Frank a ten mi taky pomohl, sice byl takový jakoby odměřený, ale zase profesionální…říkal, co má a měl se mnou jako prvorodičkou trpělivost.
Měla jsem i epidurál a anesteziolog taky super, svatá trpělivost se mnou
!!!
@Kwaczka a epidurál byl v pohodě? Z toho mám taky dost strach, ale na druhou stranu nechci tu bolest. No říká se, že bohunice jsou továrna tak se na to psychicky připravuju. A prý se všude chovají jinak když je u tebe partner.
@zvědavá borůvka taky jí tam vždycky kňourám bolestí a říká já vím že jsem oškliva, ale musíte to chvilku vydržet. A taky pokud se na něco nezeptám tak mi nic neřekne. Jdu zase v pondělí tak tam asi bude zase ta stejná, protože už dvakrát jsem ji tam měla.
@nurse.007 ja epidural mela:) a to pichani oproti kontrakcim nic
vůbec nic clovek je rád ze mu daji něco na bolest
ta uleva:)) ale z cisare nadsena nejsem
ne kvůli jizve ale takovy blby pocit když mi malinkou tahali z briska ![]()
@Kytkaa píše:
@zvědavá borůvka jo ja bych ji taky kopla tou nohou :/// a to jsem mela na karte napsane vip… dylina ja si na ni stezovala tak muzes taky.. jic moc nevysvetli spis odbyde a jeste je to od ni neprijemny :/ pomalu jako na jatkqchkdypak to mas?
Termín mám 24.10., ale porodní cesty jsou uzavřené, tak si myslím, že budu přenášet.
Z čehož nejsem vůbec nadšená.
Stěžovat si na ni nebudu, stejně to nepomůže, ona jiná nebude, dokud jednou nepozná na vlastní kůži jaké to je… aspoň si to myslím.
@nurse.007 píše:
@zvědavá borůvka taky jí tam vždycky kňourám bolestí a říká já vím že jsem oškliva, ale musíte to chvilku vydržet. A taky pokud se na něco nezeptám tak mi nic neřekne. Jdu zase v pondělí tak tam asi bude zase ta stejná, protože už dvakrát jsem ji tam měla.
Já jdu v úterý, nejradši bych si nechala udělat jen monitor a pak zdrhla pryč.
Ráda bych se tomu vnitřnímu vyšetření vyhnula.
![]()
@Kytkaa píše:
@nurse.007 ja epidural mela:) a to pichani oproti kontrakcim nicvůbec nic clovek je rád ze mu daji něco na bolest
ta uleva:)) ale z cisare nadsena nejsem
ne kvůli jizve ale takovy blby pocit když mi malinkou tahali z briska
Já bych toho císaře brala ![]()
No jo, vnitřní vyšetření, ať už jsem tam byla několikrát na pohotvosti nebo potom před porodem, vyšetření býval hnus, obzvlášť u porodu. Měli by brát zřetel na to, že ačkoliv tamtudy má projít dítě, tak pokud je dole „zavřeno“, nemá tam každá vjezd do pískovny ![]()
Nejmenovala se ta doktorka Ivanovská nebo Ivanová…nebo tak nějak? Jestli holky myslíte tu, tak to je ještě velkej lidumil
co třeba doktor Študent, mezi maminkama na šestinedělí, velmi´ oblíbenej, ale taky důležitý je, jestli tomu rozumí, oni v tomto stádiu už někdy musí použít trošku sílu, navíc se to i říká, že ke konci těhotenství vyšetření bolí, jak se dítě tlačí dolu, tak už tam není moc místa ![]()
Študent - ten sexy frajírek
. Ivanovou jsem měla na příjmu, tu hodnotím kladně
.
@Poison Ivy píše: Študent - ten sexy frajírek. Ivanovou jsem měla na příjmu, tu hodnotím kladně
.
Jojo, ten…jsem si nepředstavovala, že jako první moji natrženou pipku uvidí takovej klučík
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.