Porodnice - Bohunice Brno - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6160
15.10.13 23:55

Tak mám za sebou svou první prohlídku v Bohunicích, monitor mi dělali hodinu, doktorka (strašně mladá) mě hodně bolestivě a necitlivě vnitřně vyšetřila. Bylo to šílené, tohle jsem ještě nezažila.
A řekli mi, že mimino nyní váží 3 200g a další kontrola bude za týden (dva dny před termínem).
A že porodní cesty jsou uzavřené, že mám chlastat víno a souložit. Že nechávají přenášet max. dva týdny - nešlo by je nějak poprosit aby nenechávali přenášet tak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
16.10.13 01:28

@zvědavá borůvka joo a nebyl ta mlada doktorka co te vysetrovala takova melirovana nebo blondynka? stihlesi?? protoze ja tam prave to samy zazila.. pak ale nastesti jsem sla na rizikovy :))ale tam sem ji hned pomluvila!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.10.13 02:45
@Kytkaa píše:
@zvědavá borůvka joo a nebyl ta mlada doktorka co te vysetrovala takova melirovana nebo blondynka? stihlesi?? protoze ja tam prave to samy zazila.. pak ale nastesti jsem sla na rizikovy :))ale tam sem ji hned pomluvila!!

Jo, byla štíhlá, blond vlasy v ležérním culíku a brýle měla.
No, doufám, že příště tam bude jiná? 8o
Už mě kvůli tomu jejímu bolestivému vyšetření napadlo, že než to, tak se na ty kontroly radši vykašlu a dojdu tam, až začnu rodit… :|

Btw. by mě zajímalo co při tom vnitřním vyšetření dělá? Strká prst/y přímo do čípku? A proč tak surově? Tohle přece není normální ne? :roll:
Podle mě by měla opatrně jen zjistit stav čípku, event. otevřenost a ne násilím rvát prst/y do čípku.
Fakt to bolelo, jsem tam nahlas vzlykala a křečovitě se svíjela a pak, že se mám uvolnit :roll:
A že prý, porod bude víc bolestivější a bla bla bla :roll:
Já to vidím tak, že když to není nutné, tak proč někomu způsobovat bolest navíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
16.10.13 04:23

@zvědavá borůvka jo ja bych ji taky kopla tou nohou :/// a to jsem mela na karte napsane vip… dylina ja si na ni stezovala tak muzes taky.. jic moc nevysvetli spis odbyde a jeste je to od ni neprijemny :/ pomalu jako na jatkqch :(( kdypak to mas? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
16.10.13 10:58

@nurse.007 Hrozně moc záleží na člověku, kterýho potkáš…já narazila na krávy, co mi neporadili ani když viděli, že to potřebuju, z toho zase přišel někdo fajn, co mi ukázal co a jak…
Ale při porodu jsem měla takovou ráznější porodní asistentku, pak studentku - za tu jsem byla vděčná, měla na mě víc času, říkala mi, co a jak, chodila mě kontrolovat. Rodil nás dr. Frank a ten mi taky pomohl, sice byl takový jakoby odměřený, ale zase profesionální…říkal, co má a měl se mnou jako prvorodičkou trpělivost.
Měla jsem i epidurál a anesteziolog taky super, svatá trpělivost se mnou :)!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
16.10.13 12:34

@Kwaczka a epidurál byl v pohodě? Z toho mám taky dost strach, ale na druhou stranu nechci tu bolest. No říká se, že bohunice jsou továrna tak se na to psychicky připravuju. A prý se všude chovají jinak když je u tebe partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
16.10.13 12:37

@zvědavá borůvka taky jí tam vždycky kňourám bolestí a říká já vím že jsem oškliva, ale musíte to chvilku vydržet. A taky pokud se na něco nezeptám tak mi nic neřekne. Jdu zase v pondělí tak tam asi bude zase ta stejná, protože už dvakrát jsem ji tam měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
16.10.13 13:38

@nurse.007 ja epidural mela:) a to pichani oproti kontrakcim nic :)) vůbec nic clovek je rád ze mu daji něco na bolest :pankac: ta uleva:)) ale z cisare nadsena nejsem :( ne kvůli jizve ale takovy blby pocit když mi malinkou tahali z briska :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.10.13 14:35
@Kytkaa píše:
@zvědavá borůvka jo ja bych ji taky kopla tou nohou :/// a to jsem mela na karte napsane vip… dylina ja si na ni stezovala tak muzes taky.. jic moc nevysvetli spis odbyde a jeste je to od ni neprijemny :/ pomalu jako na jatkqch :(( kdypak to mas? :)

Termín mám 24.10., ale porodní cesty jsou uzavřené, tak si myslím, že budu přenášet.
Z čehož nejsem vůbec nadšená.
Stěžovat si na ni nebudu, stejně to nepomůže, ona jiná nebude, dokud jednou nepozná na vlastní kůži jaké to je… aspoň si to myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.10.13 14:38
@nurse.007 píše:
@zvědavá borůvka taky jí tam vždycky kňourám bolestí a říká já vím že jsem oškliva, ale musíte to chvilku vydržet. A taky pokud se na něco nezeptám tak mi nic neřekne. Jdu zase v pondělí tak tam asi bude zase ta stejná, protože už dvakrát jsem ji tam měla.

Já jdu v úterý, nejradši bych si nechala udělat jen monitor a pak zdrhla pryč.
Ráda bych se tomu vnitřnímu vyšetření vyhnula.
:|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.10.13 14:39
@Kytkaa píše:
@nurse.007 ja epidural mela:) a to pichani oproti kontrakcim nic :)) vůbec nic clovek je rád ze mu daji něco na bolest :pankac: ta uleva:)) ale z cisare nadsena nejsem :( ne kvůli jizve ale takovy blby pocit když mi malinkou tahali z briska :,(

Já bych toho císaře brala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
16.10.13 14:41

No jo, vnitřní vyšetření, ať už jsem tam byla několikrát na pohotvosti nebo potom před porodem, vyšetření býval hnus, obzvlášť u porodu. Měli by brát zřetel na to, že ačkoliv tamtudy má projít dítě, tak pokud je dole „zavřeno“, nemá tam každá vjezd do pískovny :think:

• Citovat
  • Upravit
10680
16.10.13 14:45

Nejmenovala se ta doktorka Ivanovská nebo Ivanová…nebo tak nějak? Jestli holky myslíte tu, tak to je ještě velkej lidumil :P co třeba doktor Študent, mezi maminkama na šestinedělí, velmi´ oblíbenej, ale taky důležitý je, jestli tomu rozumí, oni v tomto stádiu už někdy musí použít trošku sílu, navíc se to i říká, že ke konci těhotenství vyšetření bolí, jak se dítě tlačí dolu, tak už tam není moc místa :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
16.10.13 14:55

Študent - ten sexy frajírek :lol:. Ivanovou jsem měla na příjmu, tu hodnotím kladně :).

• Citovat
  • Upravit
10680
16.10.13 15:01
@Poison Ivy píše: Študent - ten sexy frajírek :lol:. Ivanovou jsem měla na příjmu, tu hodnotím kladně :).

Jojo, ten…jsem si nepředstavovala, že jako první moji natrženou pipku uvidí takovej klučík :P :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková