Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@zvědavá borůvka ty máš krásný termín. To máme s manželem deset let výročí co jsme spolu a z toho čtvrté výročí po svatbě. Já mám termín 30.10. Jinak v Lišni mám bráchu
.
Takt o gratuluji k výročí ![]()
My budeme mít výročí v únoru - dva roky ![]()
@zvědavá borůvka děkuji
mě právě manžel říká, že musíme toho 24.10 rodit, aby si nemusel pamatovat hodně datumu ![]()
Na intimní hygienu normálně používám intimní gel Nivea double efect,
myslíte že si ho mám vzít s sebou na mytí intimních partií i do porodnice?
Myšleno tak, jestli je tento gel v pohodě, když budu možná nastřihnutá a šitá, resp. čím se umývat?
@zvědavá borůvka píše:
Na intimní hygienu normálně používám intimní gel Nivea double efect,
myslíte že si ho mám vzít s sebou na mytí intimních partií i do porodnice?
Myšleno tak, jestli je tento gel v pohodě, když budu možná nastřihnutá a šitá, resp. čím se umývat?
tu Niveu jsem nikdy nezkoušela, ale pokud to není nějak parfémovaný a navíc to máš odzkoušený, tak to bude ok, já měla Chilly a pak jsem měla ještě koupenej sprchovej gel s dubovou kůrou (ta dubovka je hodně doporučovaná i na poporodní poranění) a já měla děs z toho, že se mi třeba udělá hemeroid, no nakonec nebyla dubovka třeba, v porodnici mi řekli ať to na ten nástřih nepoužívám, že to hodně vysušuje, tak jsem používala to Chilly… tu dubovku jsem zkusila asi měsíc po porodu a pěkně jsem se osypala, takže pokud to chce někdo používat, ať odzkouší před porodem, aby si pak ještě třeba neuškodil
jinak jsem měla ještě mastičku Hemagel (mrkni na ni na netu), používá se na poranění právě na těhle blbejch místech, kde je spusta bakterií a špatně se to hojí, no a asi pět dní po porodu, jsem měla pocit že ta jizvička trochu táhne a svědí, tak jsem to chvilku mazala tím hemagelem a bylo to dobrý, na kontrole po šestinedělí se gynekoložka skoro rozplývala nad tím, jak krásnou tu jizvičku mám ![]()
Taky jsem se kdysi po gelu z dubové kúry osypala.
Tak na ten Hemagel jsem mrkla a např. 250g je za 5 154 Kč
![]()
Ty brďo.
5g stojí cca 139 Kč, ty jo. A na jak dlouho třeba těch 5g vydrží?
Je to docela pálka.
Tak a teď už mám s Bohunicemi osobní zkušenost!
4.10. se nám v 10:40 narodila dcera Elizabeth, 50cm, 3200g. ![]()
@Kwaczka tak to moc moc gratuluji a přeji oběma hodně zdravicka.
Můžeš zkušenosti více rozvést? Snad jsou jen pozitivní
.
@Kwaczka píše:
Tak a teď už mám s Bohunicemi osobní zkušenost!
4.10. se nám v 10:40 narodila dcera Elizabeth, 50cm, 3200g.
Gratulace ![]()
@zvědavá borůvka píše:
@TarinkaTaky jsem se kdysi po gelu z dubové kúry osypala.
Tak na ten Hemagel jsem mrkla a např. 250g je za 5 154 Kč![]()
Ty brďo.
5g stojí cca 139 Kč, ty jo. A na jak dlouho třeba těch 5g vydrží?
Je to docela pálka.
Já asi měla 30g, stálo to asi kolem tý pětistovky
stačilo mi to jedno balení, ale myslím že si to kupovat nemusíš, stačí o tom vědět a popřípadě koupit třeba až půjdete z porodnice, třeba to vůbec nebude potřeba ![]()
@Tarinka píše:
Já asi měla 30g, stálo to asi kolem tý pětistovkystačilo mi to jedno balení, ale myslím že si to kupovat nemusíš, stačí o tom vědět a popřípadě koupit třeba až půjdete z porodnice, třeba to vůbec nebude potřeba
To je pravda, třeba to nebudu potřebovat a třeba taky ano.
Určitě jsem ráda, že o tom vím, přece jenom je lepší investovat nějakou tu kačku do lepšího a zdárnějšího hojení.
![]()
@nurse.007 Možná když budete mít nějakou konkrétní otázku…?
Jinak takhle můžu říct, že na porod nemám hezký vzpomínky, ale za to nemůže samotný personál u porodu, ten dělal, co měl…ale spíš to poporodní období. Co se týče miminka a kojení jsem se nedozvěděla nic, nikdo se mi nevěnoval. Ale asi špatná služba, protože jiný maminky zaučení dostaly.
@Kwaczka přesně to myslím, jak to tam probíhá a jaký je personál na porodním i poporodním. Právě toho přístupu se bojím a jsem ráda, že to píšete, abych se radši pořád ptala. Budu se ptát i jich, protože o jedno miminko jsem přišla tak o druhé se chci postarat co nejlépe, ale zkušenosti moc nemám. No fakt začínám být nervózní.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.