Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Nadyen ja teda za mimi na pokoji-nadstandart platila a to pred dvemi mesici ti se to uz zmenilo?
@Kytkaa Na nadstandartu se za mimčo platí, ale na normálním pokoji se platí jen polatek 100Kč/den za rodičku.
A holky, jaký je ten nadstandardní porodní sál oproti tomu obyčejnému?
Jinak včera jsem byla na gyndě naposled a dostala jsem žádanku už do porodnice, tak jsem se už objednala na monitor, že mám přijít do třetího patra.
Zapoměla jsem se zeptat jestli si mám s sebou dovézt i moč, tak jak jsem byla zvyklá si ve zkumavce nosit ke gynekoložce?
A co mě tam v Bohunicích čeká? Tuším, že budu dlouho čekat na ten monitor, a co potom? Budou mi už konečně taky měřit miminko, dělat odhad jeho váhy a tak?
Podívají se na čípek?
Termín mám 24.10. a vůbec nemám tušení kolik přibližně bude miminko při porodu vážit, nebo jestli se otvírám a tak…
Prostě moje gynekoložka byla nechutně stručná ![]()
Porodní pokoj (nadstandard) je opravdový pokoj s dveřmi, je tam lednička a vlastní sociální zařízení. Porodní box (ten standardní) je papundeklový box, ze kterého a do kterého je slyšet i myší prdnutí, nemá vlastní sociální zařízení se sprchou, na které se musí ven - tzn. na chodbu.
Jedne nadstandardní pokoj má i vanu, ve které se dá vegetovat, ale zase jako jediný nemá okno ven.
@zvědavá borůvka píše:
A holky, jaký je ten nadstandardní porodní sál oproti tomu obyčejnému?Jinak včera jsem byla na gyndě naposled a dostala jsem žádanku už do porodnice, tak jsem se už objednala na monitor, že mám přijít do třetího patra.
Zapoměla jsem se zeptat jestli si mám s sebou dovézt i moč, tak jak jsem byla zvyklá si ve zkumavce nosit ke gynekoložce?
A co mě tam v Bohunicích čeká? Tuším, že budu dlouho čekat na ten monitor, a co potom? Budou mi už konečně taky měřit miminko, dělat odhad jeho váhy a tak?
Podívají se na čípek?
Termín mám 24.10. a vůbec nemám tušení kolik přibližně bude miminko při porodu vážit, nebo jestli se otvírám a tak…
Prostě moje gynekoložka byla nechutně stručná
já jsem rodila když bylo narváno, na monitor jsem čekala tuším dvě hodiny
Jdu tam v úterý ráno (poprvé), tak se asi vezmu časopisy nebo něco.
@zvědavá borůvka píše:časopisů je tam hromada
@AletheiaJdu tam v úterý ráno (poprvé), tak se asi vezmu časopisy nebo něco.
Začínám zvažovat, že bych si vzala ten porodní pokoj nadstandard, přece jenom nevím jak mi bude a mít vlastní sprchu i wc by bylo fajn a navíc ráda trávím čas ve vaně.
Kolik, že to stojí? Litr?
@zvědavá borůvka píše:
Začínám zvažovat, že bych si vzala ten porodní pokoj nadstandard, přece jenom nevím jak mi bude a mít vlastní sprchu i wc by bylo fajn a navíc ráda trávím čas ve vaně.
Kolik, že to stojí? Litr?
Nevím, až po zaplacení celého pobytu, jsem doma zjistila, že mi ho vůbec nenaúčtovali. ![]()
@zvědavá borůvka já jsem tam na monitoru byla v pondělí poprvé. Moč si vem já ji neměla a chtěli jí. Jinak jsem byla objednána na devátou. Byla jsem ve třetím patře na recepci se nahlásit. Dali mi kartu a šla jsem o patro níž do ambulance porodního sálu. Jedna paní mi tam řekla, že mám počkat až vyleze sestřička. Tak jak přišla dala jsem jí kartu a průkazku a čekala jsem. Asi o půl desáté mě vzali na monitor, který trval cca 20minut a pak poslali zase do čekárny. Po nějaké době mě volali zpět a šla jsem za paní doktorkou do další místnosti a ta si mě tam zapsala a udělala prohlídku, měření čípku, měření pánve a UZ. Jen teda hlavu jsem měla až za obrazovkou tak jsem malou neviděla. Odjížděli jsme ve třičtvrtě na jedenáct. No jinak mi to tam přišlo takový hektický a nikdo se ani moc neusměje takový trošku malinko chladný přístup. Jo a vem si papírové kapesnícky kdyby jsi potřebovala na záchod. Nebyl tam ani kousek papíru
.
@Poison Ivy píše:
Nevím, až po zaplacení celého pobytu, jsem doma zjistila, že mi ho vůbec nenaúčtovali.
Dobře ty
![]()
Nadstandartní porodní sál stál 1000,– + 500,– za tatínka u porodu. Měla jsem tam vlastní sprchu a WC. Nevím, jak bych v těch bolestech chodila na chodbu.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.