Porodnice - Bohunice Brno - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6160
28.9.13 14:54
@Kwaczka píše:
@zvědavá borůvka Tak pokud máš vyloženě věci co chceš nebo nechceš, tak si je někam sepiš. Však ten plán nemusí být dlouhý. Já mám nějaký vzor, kde se píše i něco jakoby krátká anamnéze, takže jim to v porodnici pak předáš a nemusíš myslet, co máš za choroby, alergie, co bereš za léky a tak. Pokud teda tohle máš jako já :)

Já, když nad tím tak tady přemýšlím, tak si říkám, že si napíšu jen něco málo pro sebe na lísteček, a budu jim když tak říkat v průběhu porodu, že bych třeba ráda to a ono.
Nedávala bych jim porodní plán, ale pro svou zapomnětlivou hlavu, bych to měla u sebe na lístečku :nevim:
Dala bych i chlapovi, aby věděl co a jak a tak by to snad mohlo stačit.
Jsem děsně zapomětlivá :lol:, třeba když jdu na gyndu tak i když v čekárně vím, na co se chci zeptat, dokonce o tom mluvím se sestřičkou, ale jakmile vlezu do ordinace k doktorce, tak mám okno a úplně na to zapomenu :roll:
proto si i na gyndě sepisuji otázky na lísteček :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veve264
28.9.13 17:40
@zvědavá borůvka píše:
Já, když nad tím tak tady přemýšlím, tak si říkám, že si napíšu jen něco málo pro sebe na lísteček, a budu jim když tak říkat v průběhu porodu, že bych třeba ráda to a ono.
Nedávala bych jim porodní plán, ale pro svou zapomnětlivou hlavu, bych to měla u sebe na lístečku :nevim:
Dala bych i chlapovi, aby věděl co a jak a tak by to snad mohlo stačit.
Jsem děsně zapomětlivá :lol:, třeba když jdu na gyndu tak i když v čekárně vím, na co se chci zeptat, dokonce o tom mluvím se sestřičkou, ale jakmile vlezu do ordinace k doktorce, tak mám okno a úplně na to zapomenu :roll:
proto si i na gyndě sepisuji otázky na lísteček :oops: :mrgreen:

Tak jsem byla dneska na té informativní schůzce. Byla tam příjemná porodní asistentka, která říkala, že má raději, když si s rodičkou přímo o jejích přáních promluví z očí do očí, že se vždy ptají, co by jak chtěla a že většinou ženský co mají napsané ty porodní plány pak zjistí, že jim to a to stejně nevyhovuje. Ale třeba pokud chceš, aby manžel šel na ošetření s dítětem na novorozenecké, tak je dobré to napsat do plánu, aby si to sestřičky na novorozeneckém okopírovali.
Jinak po porodu Ti standartně dají mimčo na sebe, nechají přisát a po porodu (pokud nejsou komplikace) na tom porodním pokoji zůstanete asi 2 hodiny, než půjdeš na šestinedělí. S tou placentou možná bude trochu problém (ale prý vše závisí na dohodě). Říkala, že ti po porodu píchnou oxytocin a manuálně hmatama přes břicho Ti jí odloučí (taky bych spíše chtěla, aby se odloučila bez oxytocinu, tak uvidíme, jak to půjde). S nástřihem hráze - někdy vidí že to máma s 4kilovym dítětem zvládne, někdy je nástřih u 2kilového. TAkže asi tak. ;)

• Citovat
  • Upravit
6160
28.9.13 18:07
@veve264 píše:
Tak jsem byla dneska na té informativní schůzce. Byla tam příjemná porodní asistentka, která říkala, že má raději, když si s rodičkou přímo o jejích přáních promluví z očí do očí, že se vždy ptají, co by jak chtěla a že většinou ženský co mají napsané ty porodní plány pak zjistí, že jim to a to stejně nevyhovuje. Ale třeba pokud chceš, aby manžel šel na ošetření s dítětem na novorozenecké, tak je dobré to napsat do plánu, aby si to sestřičky na novorozeneckém okopírovali.
Jinak po porodu Ti standartně dají mimčo na sebe, nechají přisát a po porodu (pokud nejsou komplikace) na tom porodním pokoji zůstanete asi 2 hodiny, než půjdeš na šestinedělí. S tou placentou možná bude trochu problém (ale prý vše závisí na dohodě). Říkala, že ti po porodu píchnou oxytocin a manuálně hmatama přes břicho Ti jí odloučí (taky bych spíše chtěla, aby se odloučila bez oxytocinu, tak uvidíme, jak to půjde). S nástřihem hráze - někdy vidí že to máma s 4kilovym dítětem zvládne, někdy je nástřih u 2kilového. TAkže asi tak. ;)

Děkuji za aktuální info :kytka:
Líbí se mi možnost promluvit si s porodní asistentkou jak říkáš z očí do očí, říkám si, že ten porodní plán si ani sepisovat nebudu.
Ale určitě bych chtěla aby můj chlap byl s miminkem na tom ošetření, aby si ji sám podepsal, mohl ustřihnout pupeční šňůru a tak… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veve264
28.9.13 18:10
@zvědavá borůvka píše:
Děkuji za aktuální info :kytka:
Líbí se mi možnost promluvit si s porodní asistentkou jak říkáš z očí do očí, říkám si, že ten porodní plán si ani sepisovat nebudu.
Ale určitě bych chtěla aby můj chlap byl s miminkem na tom ošetření, aby si ji sám podepsal, mohl ustřihnout pupeční šňůru a tak… :srdce:

jj, o tom mluvila, že tatínkové si je můžou popsat, přestřihnout pupeční šňůru :-D prý je to standart :-D

• Citovat
  • Upravit
6160
28.9.13 19:45
@veve264 píše:
jj, o tom mluvila, že tatínkové si je můžou popsat, přestřihnout pupeční šňůru :-D prý je to standart :-D

Supér, to ráda slyším :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
28.9.13 20:22
@veve264 píše:
jj, o tom mluvila, že tatínkové si je můžou popsat, přestřihnout pupeční šňůru :-D prý je to standart :-D

Tatínkové popisují miminka, ale i maminky :lol:
A s tím porodem placenty. Rodila jsem 2× a jsem ráda, že po mě nikdo nechtěl ještě porodit placentu. Byla jsem vždy tak vyřízená, že už bych to asi nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veve264
28.9.13 21:21
@Dasha01 píše:
A s tím porodem placenty. Rodila jsem 2× a jsem ráda, že po mě nikdo nechtěl ještě porodit placentu. Byla jsem vždy tak vyřízená, že už bych to asi nezvládla.

jj, taky jsem si dneska říkala, že mám zatím hrdinské myšlenky :-D Člověk neví, dokud nezkusí :-D Ale překvapilo mně, že dnes fakt většina maminek volí epidurál. Já bych chtěla naopak co nejvíce přirozeně :-D…ale jak říkám, teď jsem hrdinka :-D

• Citovat
  • Upravit
6160
28.9.13 21:51
@Dasha01 píše:

A nezůstal kousek placenty v tobě, neměla jsi kvůli tomu nějak potrhanou dělohu nebo tak něco?
Už ani nevím kde jsem něco v tom smyslu četla, ale tenkrát mě to vyděsilo.
Takže myslíš, že je to v pohodě, když ti tu placentu vytáhnou oni? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
28.9.13 21:52
@veve264 píše:
jj, taky jsem si dneska říkala, že mám zatím hrdinské myšlenky :-D Člověk neví, dokud nezkusí :-D Ale překvapilo mně, že dnes fakt většina maminek volí epidurál. Já bych chtěla naopak co nejvíce přirozeně :-D…ale jak říkám, teď jsem hrdinka :-D

Já bych epidurál chtěla, na jejich stánkách píší, že se za něj platí a kamoška co tam rodila mi zas říkala, že neplatila nic.
Tak já nevím 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
28.9.13 22:00

@zvědavá borůvka Žádný problémy jsem neměla. Epidurál jsem neměla, tak nevím, jestli se za něho platí. Dávali mě jen nějaký čípky na bolest, ale vůbec nepomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
28.9.13 22:12

Holky, ta placenta… myslím, že dávaji nějakou kapačku (možná injekci, už si to moc nevybavuju, počád jsem měla nějaký kapačky, tak nevím) na to, aby se ta placenta dobře odloučila, pak PA jemně táhla za pupeční šňůru a vytáhla ji, jak je to tam zrovna roztáhlý, tak jsem měla pocit asi jako když si vytahujete tampon, ale porodit ještě něco kromě dítěte, to už bych teda taky nedala, hlavně psychicky :think: Hned ji zkontroluje jestli není nějaká potrhaná, jinak myslím že kdyby zůstal kousek vevnitř, mohlo by to způsobit nějakej zánět a chodí se s tím na kyretáž :think: (jistá si nejsem)

Epidural jsem původně nechtěla, ale když se mě PA zeptala jestli chci, brala jsem všema deseti, ještě jsem v duchu nadávala, když jsem slyšela anesteziologa, jak si tam s někým vypráví na chodbě a já se svíjela v bolestech :lol: po něm, to byla hrozná úleva, najednou bych šla nejraději spát, ale zastavil se mi porod, tak mi místo něj dali potom oxytocin, pak bylo to správný ródeo, ale asi to nebyla vina epiduralu, ale já měla nějaký krátký kontrakce, tak jsem ten oxytocin potřebovala :think: takže pokud epi zabere správně, musí to bejt super věc, příště to zkusím zas :lol:

Placení epiduralu - my neplatili nic, ale myslím, že je to tak, že když ženská vleze do porodnice s tím, že bude rodit s epiduralem, tak je placenej, pokud ho doporučí během porodu doktor nebo PA, protože by mohl usnadnit porod, tak se neplatí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
28.9.13 22:18

@Tarinka

Supr, díky za info :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
28.9.13 22:38
@zvědavá borůvka píše:
@TarinkaSupr, díky za info :palec:

je to tak, ve své podstatě by jsi měla počkat až ti ten epi nabídnou oni. Jinak by ho mohly chtít zaplatit - pokud by byl na tvoji žádost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veve264
28.9.13 23:46
@Aletheia píše:
je to tak, ve své podstatě by jsi měla počkat až ti ten epi nabídnou oni. Jinak by ho mohly chtít zaplatit - pokud by byl na tvoji žádost

Oni nám dneska říkali, že se ptají hned na začátku při příjmu, jestli budeš chtít epidural, kvůli krvi (že to trvá asi hodinu), tak i když rodička řekne že neví, ale raději by si tu krev odebrala, tak jí odeberou a ona se pak rozhodne jestli ho chce nebo ne. O placení se nic neříkalo, spíš si prý hlídají plánovaného císaře, aby to nebylo jen domluvené jiným doktorem - že musí ještě na prohlídku k jejich bohunickým odborníkům, kteří ty důvody přezkoumají (oční, ortoped, neurolog). ;)

• Citovat
  • Upravit
6160
30.9.13 21:17

Jsem teď četla deníček,
(jednalo se o Prostějovskou porodnici)
jak byla PA na rodičku hnusná a tak, tak se chci zeptat, je v Brně Bohunicích možnost požádat o výměnu PA?
A taky jsem četla jak jedna rodila 4 dny než ji vzali konečně na císaře, chudák snad neměla ani sílu si miminko potom pochovat.
Tak by mě zajímalo jak to chodí v Bohunicích, jak dlouho nechávají maminku trápit když to prostě nejde a jdou na císaře.
8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková