Porodnice - Bohunice Brno - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poison Ivy
24.9.13 07:40

Po císaři tam mají „normu“ pátý den po sekci.

• Citovat
  • Upravit
197
24.9.13 09:11

@zvědavá borůvka Je pravda, že se ten pupík bude asi špatně hlídat, ale pokud to jenom trošku půjde…je lepší ho nechat jak je, prý to trošku smrdí, jak odumírá, ale zase jako zbytečně dělat nějaký bebino takovýmu miminku, pak to krvácí a je to přeci jenom zase brána k infekci. Na kurzu se o tom dost zmiňovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
24.9.13 21:39
@Kytkaa píše:
@zvědavá borůvka no vubec se mne na to neptaly a z novorozeneckeno proste zavelili at prijdu.. vzali si ji nachivilnku a vratili uz s normalnim pupickem no… ale kdyz ji brali krev z paticky plakala hrozne :zed: mi z toho bylo hodne ouzko… :cert: no ale delali to vsem no… :roll:

Chudák malá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veve264
26.9.13 10:34

Ahoj holky, chtěla bych taky rodit v bohunicích a chci se vás zeptat, zda je tam už normální, že po porodu ti dají dítě na břicho a zkusí ho přisát, chvíli (třeba 15minut) tam pobyde a až pak ho ošetří (a zda je to ošetření v té porodní místnosti), chtěla bych být od začátku skoro pořád (když budu mít sílu a bude to zdravotně možné) s malou. Je to moc náročné přání nebo to už dneska takhle jde? A budou mně nutit malou odevzdat na sesternu nebo když řeknu, že si ji chci vzít na pokoj tak nebudou protestovat? Díky moc za odpovědi, mám z toho jedinýho trochu obavu. :roll:

• Citovat
  • Upravit
5237
26.9.13 19:16
@veve264 píše:
Ahoj holky, chtěla bych taky rodit v bohunicích a chci se vás zeptat, zda je tam už normální, že po porodu ti dají dítě na břicho a zkusí ho přisát, chvíli (třeba 15minut) tam pobyde a až pak ho ošetří (a zda je to ošetření v té porodní místnosti), chtěla bych být od začátku skoro pořád (když budu mít sílu a bude to zdravotně možné) s malou. Je to moc náročné přání nebo to už dneska takhle jde? A budou mně nutit malou odevzdat na sesternu nebo když řeknu, že si ji chci vzít na pokoj tak nebudou protestovat? Díky moc za odpovědi, mám z toho jedinýho trochu obavu. :roll:

Malou mi dali na břicho hned, pak ji prohlídli-vše se odehrávalo na porodním boxu, zabalenou jsme ji zkoušeli, jestli se přisaje. Potom jsme byli všichni společně ještě na boxu a jen chodily kontroly, jestli je vše ok. Samo, ještě šití atd, ale vše probíhalo v jedné místnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veve264
26.9.13 19:38
@Megic píše:
Malou mi dali na břicho hned, pak ji prohlídli-vše se odehrávalo na porodním boxu, zabalenou jsme ji zkoušeli, jestli se přisaje. Potom jsme byli všichni společně ještě na boxu a jen chodily kontroly, jestli je vše ok. Samo, ještě šití atd, ale vše probíhalo v jedné místnosti.

Ty jo, tak to je super zpráva, to mi spadl kámen ze srdce. Snad to budu mít taky tak :-):hug:

• Citovat
  • Upravit
6160
26.9.13 20:55
@veve264 píše:
Ty jo, tak to je super zpráva, to mi spadl kámen ze srdce. Snad to budu mít taky tak :-). :hug:

Když tak si sepiš porodní plán :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
26.9.13 21:10
@veve264 píše:
Ahoj holky, chtěla bych taky rodit v bohunicích a chci se vás zeptat, zda je tam už normální, že po porodu ti dají dítě na břicho a zkusí ho přisát, chvíli (třeba 15minut) tam pobyde a až pak ho ošetří (a zda je to ošetření v té porodní místnosti), chtěla bych být od začátku skoro pořád (když budu mít sílu a bude to zdravotně možné) s malou. Je to moc náročné přání nebo to už dneska takhle jde? A budou mně nutit malou odevzdat na sesternu nebo když řeknu, že si ji chci vzít na pokoj tak nebudou protestovat? Díky moc za odpovědi, mám z toho jedinýho trochu obavu. :roll:

Mě dali malou na břicho i s pupeční šňůrou, tatínek stříhal, pak ji šli ošetřit, mají takový jezdící stolečky a ten těsně před vytlačením přivezou na box, taťka byl s ní, podepsal si ji, já zatím rodila placentu a šili mě, ptali se přítele jestli chce vidět placentu a on chtěl :nevim: :lol: (ale opravdu se snažili být citlivý, aby nás nepřipravili o žádnej zážitek :lol: ) pak nám ji dali v zavinovačce a byla pořád s náma, narodila se v 10:00 a nechali nám ji až do 13:30, já šla do sprchy a malou si odvezli na dětský, jak jsem se dostala na šestinedělí, tak akorát začaly návštěvy, tak šel přítel hned se mnou a hned jsme si malou vyzvedly, takže jsme byli všichni spolu skoro celej den, pak už jsem ji jim nevrátila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veve264
27.9.13 09:05
@Tarinka píše:
Mě dali malou na břicho i s pupeční šňůrou, tatínek stříhal, pak ji šli ošetřit, mají takový jezdící stolečky a ten těsně před vytlačením přivezou na box, taťka byl s ní, podepsal si ji, já zatím rodila placentu a šili mě, ptali se přítele jestli chce vidět placentu a on chtěl :nevim: :lol: (ale opravdu se snažili být citlivý, aby nás nepřipravili o žádnej zážitek :lol: ) pak nám ji dali v zavinovačce a byla pořád s náma, narodila se v 10:00 a nechali nám ji až do 13:30, já šla do sprchy a malou si odvezli na dětský, jak jsem se dostala na šestinedělí, tak akorát začaly návštěvy, tak šel přítel hned se mnou a hned jsme si malou vyzvedly, takže jsme byli všichni spolu skoro celej den, pak už jsem ji jim nevrátila :)

Tak to má být..to jsem opravdu ráda…a to jsi měla napsaný porodní plán nebo jsi to řekla až tam porodní asistentce (že bys to takhle chtěla)…nebo to bylo automatické? :-D Já tam jdu tuto sobotu na informativní schůzku, tak se zeptám, jak se tváří na porodní plán (prý to moc nemusí), nebo zda je lepší se domluvit přímo na místě a v ten daný okamžik. ;)

• Citovat
  • Upravit
veve264
27.9.13 09:11
@zvědavá borůvka píše:
Když tak si sepiš porodní plán :palec:

Teď o víkendu jdeme na informativní schůzku tak se zeptám, jak se tváří porodní plány. Známá rodila u milosrdných a říkala, že si jí porodní asistentka evidentně kvůli porodnímu plánu celkem vychutnala. Tak nevím, zda dráždit hada bosou nohou se v tomto případě vyplatí :roll: a není lepší se domluvit až na místě (ale zase střídání směna a předávání informací tam může taky celkem váznout že) :D

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
27.9.13 09:22

Ženy, tohle všechno se tam dělá dost standardně, pokud není nějaký problém. Na schůzce vám to ostatně řeknou sami. Na to fakt porodní plán nepotřebujete. Není to sice správné, ale už se PP zaškatulkujete. Osobně jsem ho ovažovala za naprosto zbytečný. Máte pusu a pokud ne vy, pak partner jistě ano :).

• Citovat
  • Upravit
197
27.9.13 10:24

Veve264 - na té inforomované schůzce jsem byla a tam ti na tohle všechno odpoví. Akorát je pravda, že jsem se zapoměla zeptat na to, jak se tváří, když si maminka už svůj porodní plán přinese do porodinice. Tak to bych se asi zeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
27.9.13 10:38
@veve264 píše:
Tak to má být..to jsem opravdu ráda…a to jsi měla napsaný porodní plán nebo jsi to řekla až tam porodní asistentce (že bys to takhle chtěla)…nebo to bylo automatické? :-D Já tam jdu tuto sobotu na informativní schůzku, tak se zeptám, jak se tváří na porodní plán (prý to moc nemusí), nebo zda je lepší se domluvit přímo na místě a v ten daný okamžik. ;)

Ne já žádnej plán neměla, já chtěla jen porodit zdravý dítě, jsem si říkala, že budu poslouchat personál, jsem neměla třeba odvahu na to říct, že nechci nástřih, bych měla strach, že se potom miminko díky mně přidusí, tak jsem dělala všechno co mi PA řekla, ale myslím že nedělali nic, co by porod nějak prodloužilo nebo co by mně nebo malej nějak ublížilo, snažili se být ohleduplní ke všem přáním :)

Jediný co se mi moc nelíbilo, už jsem to tu i psala, bylo že jsem byla před porodem v nemocnici už celej den, protože mi pomalu odtékala plodovka a měla jsem silný poslíčky, byla jsem ubytovaná na pokoji hned vedle porodních boxů s maminkama co čekaly na CS, já se tam kroutila v bolestech a nikdo mi pořádně nic neřekl, jen že uvidíme, je jasný, že oni taky neví, kdy porod přijde, ale byl to pro mě trochu stras, plus hormony prvnorodičky :think: ale jinak myslím, že se tam člověku dostalo vše co potřeboval :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
27.9.13 11:31
@veve264 píše:
Tak to má být..to jsem opravdu ráda…a to jsi měla napsaný porodní plán nebo jsi to řekla až tam porodní asistentce (že bys to takhle chtěla)…nebo to bylo automatické? :-D Já tam jdu tuto sobotu na informativní schůzku, tak se zeptám, jak se tváří na porodní plán (prý to moc nemusí), nebo zda je lepší se domluvit přímo na místě a v ten daný okamžik. ;)

Určitě dej vědět, jak to mají s porodním plánem.
Já ho ještě sepsaný nemám, ale nějaké ty drobnosti bych ráda aby byly po mým.
A zase nechci aby se na mě v porodnici kvůli tomu dívali jak na fajnovou nanynku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
27.9.13 12:26

Když jsem tam rodila, tak tam jedna prvorodička měla porodní plán. A když se po porodu, zeptala, jestli by jí mohly sestry pohlídat mimčo, aby se v noci mohla vyspat, tak ji odsekly, že to nemá v porodním plánu. Podle mě je porodní plán hloupost, nikdy nevíš, jak bude porod probíhat.
Mimino mě dali hned po narození na břicho a až potom ho ošetřili a v zavinovačce nám ho tam nechali, do té doby než jsem se šla sprchovat. Potom se mě zeptali, kdy chci mít malýho u sebe. Bylo to na mě, kdy si řeknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková