Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Mimimi18 byla jsem tam minulý rok v srpnu a dobrý, dalo se to.
Pokud už fakt rodíš tak je ti úplně jedno jaká je teplota ![]()
a na wifi jsem taky neměla pomyšlení a to jsem tam byla 3 týdny..
neboj ![]()
@Becky00 no nastupuju v patek a pristí týden má byt uz líp tak snad se to tam bude dát vydrzet. uz at se sme s prckem doma ![]()
jen jsem nevedela jestli pribalit notas, ale asi budu rada ze budu mit chvilku klidu ![]()
Holky nevíte náhodou, jak je to v Brně s plánovaným císařem? Jestli ho dělají a kolik to asi stojí? a hlavně, máte s tím někdo zkušenost?
Vím, že se to sem moc nehodí, ale nemůžu nikde nic najít. Všechny diskuze ohledně těchto porodů jsou se týkají pražských porodnic…
@de1de1 píše:
Holky nevíte náhodou, jak je to v Brně s plánovaným císařem? Jestli ho dělají a kolik to asi stojí? a hlavně, máte s tím někdo zkušenost?
Vím, že se to sem moc nehodí, ale nemůžu nikde nic najít. Všechny diskuze ohledně těchto porodů jsou se týkají pražských porodnic…
no nedela se to… nejde to zaplatit bud budes mit patologickej problem a vemou te cisarem… teoreticky muzes rict doktorovi ze jsi z toho labilni ze si neprejes rodit normalne a daji te pred komisy… jinak ja chtela rodit normalne ale po 2 dnech rozeni uz nastaly problemy u male tak z toho byl akutni cisar.. :/ lepsi normalni porod…
JA MAM ZA SEBOU NORMÁLNÍ POROD, TAKY DVA DNY ROZENÍ, ZAČALI MI VYVOLÁVAT POROD V PÁTEK A PORODILA JSEM V NEDĚLI, POŘÁD SE TO ZASTAVOVALO A ROZJÍŽDĚLO… PRÁVĚ U APOLINÁŘE A PODOLÍ, SNAD NĚKDE V OPAVĚ TO DĚLAJÍ, KDYŽ SI TO ZAPLATÍŠ.
MYSLÍM, ŽE SAMOTNEJ POROD TAK STRAŠNEJ NEBYL, ALE ZÁROVEŇ VÍM, ŽE SE BUDU ZASE STRAŠNĚ BÁT
A BUDU Z TOHO PSYCHICKY ŠPATNÁ, MÍSTO TOHO ABYCH SI UŽÍVALA NAKUPOVÁNÍ PRO MIMČO…JÁ VÍM, ŽE JSEM HROZNÁ, ALE PROSTĚ SI NEMŮŽU POMOCT. O TOM, ŽE BYCH CHTĚLA DALŠÍ UŽ PŘEMÝŠLÍM ROK A POŘÁD SE NEMŮŽU ROZHOUPAT:oops:
@de1de píše:
JA MAM ZA SEBOU NORMÁLNÍ POROD, TAKY DVA DNY ROZENÍ, ZAČALI MI VYVOLÁVAT POROD V PÁTEK A PORODILA JSEM V NEDĚLI, POŘÁD SE TO ZASTAVOVALO A ROZJÍŽDĚLO… PRÁVĚ U APOLINÁŘE A PODOLÍ, SNAD NĚKDE V OPAVĚ TO DĚLAJÍ, KDYŽ SI TO ZAPLATÍŠ.
MYSLÍM, ŽE SAMOTNEJ POROD TAK STRAŠNEJ NEBYL, ALE ZÁROVEŇ VÍM, ŽE SE BUDU ZASE STRAŠNĚ BÁTA BUDU Z TOHO PSYCHICKY ŠPATNÁ, MÍSTO TOHO ABYCH SI UŽÍVALA NAKUPOVÁNÍ PRO MIMČO…JÁ VÍM, ŽE JSEM HROZNÁ, ALE PROSTĚ SI NEMŮŽU POMOCT. O TOM, ŽE BYCH CHTĚLA DALŠÍ UŽ PŘEMÝŠLÍM ROK A POŘÁD SE NEMŮŽU ROZHOUPAT:oops:
Tak já žádnej příznivce plánovanejch císařů nejsem, myslím, že se miminko má narodit na svět připravený, ale to je na jinou diskuzi. Pokud bys nějak svým strachem u porodu měla ovlivnit jeho zdraví, tak by byl asi lepší císař, můžeš si zajít k psychologovi (možná k psychiatrovi) a on ti napíše papír, že máš jít na císaře. Jinak jestli bydlíš někde poblíž Brna, tak známá rodila v Ivančicích, to je u Brna, protože nechtěla rodit normálně a v Brně jí císaře nikde udělat nechtěli, tak se domluvila tady, prej bez problémů, s primařem ![]()
Co nějaké nové zkušenosti s Bohunicema. Termín už mám „za pár“ a balím tašku. Co jste měly s sebou kromě věcí z jejich seznamu a využily jste to? Půjčují župan nebo mám tahat svůj? A co pro mimi - na seznamu jsou jen pleny. Díky
Před 6 týdny jsem tam byla. Župany nedávali, ale bylo vedro, tak těžko říct. Pro miminko si musíš vzít vše, plenky, čistící ubrousky, olejíček nebo něco na promazání. Dostaneš akorát obleček (košilku), zavinovačku a papírový „ubrousek“ pod hlavičku. Pro sebe dostatek porodnických vložek (dostávali jsme 5ks), vložky do podprsenky… Jinak pokoje jsou po 2, hezké, personál příjemný, byla jsem velice spokojená.
@slivovicka Já jsem měla pro malýho i vlastní oblečení. Po tom jejich měl vyrážku. Jinak jak píše @zuzkasim vem si pro mimčo i sebe vše co chceš používat. Nic ti nedají. Jen sprchový gel pro prcka byl na pokoji.
Holky, co už jste v Bohunicích rodily…volaly jste nějak předem, že se něco děje a že jedete na kontrolu a nebo rovnou k nim?
@Kwaczka Ani u jednoho porodu jsem nevolala a to jsem pokaždé rodila v noci.
Sprchový gel jsme na pokoji pro miminko neměli. A napadlo mě ještě vzít si s sebou toaletní papír. Jinak jsem do Bohunic chodila ke konci i na kontroly a před porodem jsem volala, ale protože jsem se potřebovala poradit, jinak stačí přijet, až se porod rozjede.
Ahojky chystám se rodit v Bohunicích a dost mě tady překvapujete s názory až se trošku začínám bát. Do ted jsem slyšela a četla samá pozitiva. Já mám jednu ošklivou zkušenost se Znojemskou nemocnicí tak jdu do nemocnice, kde mám pár známých sice ne na porodním, ale aspoń mě můžou navštívit. Byly jste tam všechny na předporodním kurzu? Pořád tak nějak váhám zda jít nebo ne. Jsem sice druhorodička, ale první mimi jsem rodila ve 22tt bez srdeční akce tak nevím zda se to dá srovnávat.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.