Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@nurse.007 nebyla jsem na žádném porodním kurzu a odrodila jsem
. V Bohunicích jsem byla spokojená, ale blbce narazíš všudea taky záleží jak jsi náročná ty. Ale já jsem to vychytala na všech odděleních. Všichni byli v pohodě.
@Megic no právě si myslím, že co ženská to zkušenost a názor a myslím, že at jdeš kamkoli tak se zrovna nemusí dobře vyspat personál. Byla jsem tam zatím na jednom UZ a příští týden jedu znovu a byla tam zrovna moc příjemná paní doktorka tak jsem s přístupem byla spokojená. Noa právě s kurzem na tom v ty jejich dny nejsem moc dobře s časem tak jsem právě přemýšlela zda to zvládnu bez něj
.
No ja rodila v bohunkach pred mesicem a neco…rodila jsem dva dny… hrozny.. no nakonec cisar..ale jizva je super…
@Kytkaa Mě hrozí možná vyvolávaný porod kvůli velikosti miminka, ale zatím je to dost předčasné tak uvidím co mi řeknou ve středu. Snad to nebude moc dlouhý a císař? Snad nebude potřeba no. Začínám se bát jakéhokoli porodu ![]()
@nurse.007 urcite to nejak dobře dopadne… drzim paleec
jakoo když uz mne brali na sal tak bylo hrozne ale jak mi dali epidural tak dobry i když pichnout to v tech kontrakcích byla hruzzzaaaaa ![]()
@nurse.007 Já jsem na té jejich první přeporodní schůzce byla a jsem ráda, poslechla jsem si utříděný informace a prohlídla si všechny oddělení, kterýma budu procházet.
@Kwaczka píše:
@nurse.007 Já jsem na té jejich první přeporodní schůzce byla a jsem ráda, poslechla jsem si utříděný informace a prohlídla si všechny oddělení, kterýma budu procházet.
měla jsem to taky tak a souhlasím ![]()
Ja tam na kurzu byla. Aspon jsem se podivala jak to tam vypada a chtela jsem tam rodit. Jenze kdyz mi v utery praskla voda, tak jsem se na prijmu dozvedela, ze maji sanitarni den a ze musim na Obilnak. Nakonec vse dobre dopadlo, nebylo to tam spatny. Jenze obcas doslo k informacnimu sumu. V tom dnesnim zmatku pri propousteni z porodnice jsem zjistila, ze me nenavstivila rehabilitacni sestra, aby mi ukazala cviky na bricho, nevim kdy a kam mam jit na vytazeni stehu po CS a ke kojeni jsem dostala od kazde sestry jine informace.
No jsem rada, ze vse probehlo relativne dobre a Tomasek se narodil 11.9. a porod netrval moc dlouho.
@slivovicka Gratulace k miminku ![]()
Holky, nechystáte se nebo nebyla jste některá na tom jejich kurzu o kojení?
@nurse.007 Ahoj, já tam rodila před sedmi týdny a na předporodní kurz jsem nechodila, přišlo mi to zbytečný…jako prvorodička jsem to zvládla na jedničku, oni ti můžou na kurzu říct vše, ale stejně každý porod je jiný a porodní asistentka se ti věnuje a říká ti co máš dělat…já měla skvělý personál, rodila mě PA Stankovičová, je velice milá už od pohledu a mě to uklidnovalo…taky se mnou asi od půl sedmé byla studentka s Masarykovi univerzity a bylo to s ní fajn, protože jsem asi ve tři ráno přítele poslala domů aby se vyspal a dojel v deset dopoledne, takže se mnou studentka absolvovala sprchu, klistýr atd. a bylo mi s ní fajn i při kontrakcích jsme si povídaly a smály - je fakt, že jako prvorodička jsem měla skvělý porod - o půlnoci mi odtekla plodovka, měla jsem kontrakce po pěti minutách a malá se narodila 13:25 a úplně v pohodě, je fakt, že já se mooooc na malou těšila a rodila jsem v klidu..Přece jen, kontrakce přijde a na nějakou dobu odejde, takže v klidu funguješ a je ti dobře, takže předporodní kurz je na tobě, jestli se chceš cítit připravenější, tak klidně jdi…jo a ženský v ten den kdy jsem rodila, měli porodní plány a nepřáli si tu studentku u porodu a musím říct, že jsou hloupý, ty holky se to musí naučit a já byla spokojená, celou dobu až do porodu jsme si povídali a při samotným porodu jsme se i smály, takže bohunice super a v ten den skvělý personál…
omlouvám se za román, ale třeba ti to pomůže ![]()
Taky zvažuju, jestli tam nechat nebo nenechat studenty, jak medicíny nebo porodní asistentky…Zatím mám pocit, že bych z nich byla nervózní a neveřila jim.
Na druhou stranu mají možná víc času se maminkám věnovat.
Co myslíte ![]()
@Kwaczka taky jsem rodila v Bohunicích a během porodu se mnou byla jen asistentka a přítel a když se mělo jít tlačit, tak přišel doktor a přivedl s sebou studentku, ptal se mě, jestli mi to nevadí, tak jsem mu říkala, že jestli je jen jedna, tak ať tam klidně je, že mi to nevadí a on s úsměvem, že na chodbě je jich ještě pět
, tak jsem mu říkala, že jedna stačí, držela mi u porodu jednu nohu a koukala
já jsem pro to, aby u toho byli ti studenti, někde se to naučit musí, jestli chceme kvalitní zdravotnictví… na gumové panně se to asi nenaučí, ale těch dalších pět studentů už by na mě bylo moc, zas celý Brno mi koukat mezi nohy nemusí
tak jsme udělali takovej kompromis ![]()
@Kwaczka Se mnou byla jedna a pomáhala mi se sprchou atd. byla jen u porodu a přihlížela, nijak nepoučuje neradí..na to je tam porodní asistentka..jsem zdravotník a někde se to vše naučit musí, moc mi pomohla, za sebe doporučuji..ale je fakt že mi byla hned sympatická a to udělá své..
Tak já zdrávku studovala tak sama se studenty problém nemám. Pokud nedělají nějaké zákroky bez dozoru tak mi to vůbec nevadí. Ba naopak jak tu píšete. Mají víc času s vámi trávit chvíle, když ostatní čas nemají a můžou kohokoli zavolat. Já teda chci i manžela z důvodů své psychické potřeby
. Včera jsme byli na ultrazvuku tak máme v 34tt 2980g a za dva týdny už se hlásím přímo na kontrolu na porodní sál. Teď jen hlídáme jak malá roste a podle všeho bude porod dřív než v termínu, aby nebyla moc veliká.
Moc vám děkuji za rady a názory. Ještě jsem nenašla seznam co je tam vše potřeba ať toho s sebou netahnu zbytečně moc. Jak velkou kabelu jste měli?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.