Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky, já zrovna dobré zkušenosti nemám. Při příjmu byla hrozně nepříjemná doktorka, chovala jako bych ji otravovala. Musela jsem několikrát na sesternu aby se na mě doktorka podívala zda už se nerozbíhá porod. Asi to 2 hodinách se doktorka dostavila(upozorňovala jsem na sebe 3×).Porodní asistentka, která byla na konci porodu, byla zase hrozně chytrá, ale že by mě vysvětlila jako prvorodičce jak tlačit a tak, to ne. Doktorka, která mě zašívala byla zase strašně příjemná a celou dobu jsme si povídali
Takových by jich tam mělo být víc. na oddělení šestinedělí jsem byla v pokoji pro 3, ovšem vedle byl také pro 3 a oba byli spojeny chodbičkou kde se nacházel 1 záchod, 1 sprcha, 1 přebalovací pult
Nakonec jsem se přestěhovala na nadstandart- i když jestli to byl nadstandart o tom silně pochybuji ještě dnes. Pokoj byl malinkatý u prostřed pokoje se nacházel velký sloup, takže byla jsem cestička k přebalováku a k posteli, velice moc velký prostor tam nebyl. Na pokoji byla tv, lednička a samostatné wc se sprchou- tohle bych ocenila-vše bylo v naprosté čistotě a pěkně opravené. Sestřičky taky nic moc. Syna jsem viděla pouze u porodu a pak jej rychle odnesli, takže ani žádný bonding neproběhla syna mi dovezli až ráno po 10 hod. Kdy sestra suše oznámila, tady ho máte, přebalte si ho a pak nakrmte. Nakonec jsme s kojením měli problémy, nikdo nic nevysvětlil, nepomohl. Příště tam určitě rodit nebudu, jelikož z celého pobytu v porodnici mám jen (až na pár vyjímek)negativní zkušenosti
![]()
@Petulka1410 Tak to ti fakt nezávidím takovou zkušenost, já měla všechny v pohodě ikdyž jsme je přišla otravovat ve 2 ráno že my praskla voda, a po narození my hned syna ještě s nepřestřihnutou pupeční šňůrou dali na mě pak ho trochu očistili dali my ho aby se přicucnul a asi 1 hodinu nás nechali s mrnouskem na porodním pokoji v klidu a až potom ho odnesli na poporodní.
Vidíš a já je přišla otravovat 22.15
Měla jsem dlouhý porod a až na konci zjistili že máme velmi krátkou pupečníkovou šňůru a proto malý nemůže ven. Takže nástřih a pak Vakuumextrakce. No pak mi ho jen ukázali zabaleného, takže jsem viděla akorát hlavičku a to bylo vše. Na porodním pokoji jsem byla 3 hodiny, jelikož nebylo místo na šestinedělí. Asi jsme si nevybrali ten správný den a dobu ![]()
Jo ale teď už je to za námi. Nyní se s malého raduji každý den a to všechno postupně zapomínám ![]()
@Petulka1410 píše:
Jo ale teď už je to za námi. Nyní se s malého raduji každý den a to všechno postupně zapomínám
Já taky když kouknu na toho našeho čerta tak si říkám že všechna ta bolest za to stála a jsem ráda že už to mám za sebou ![]()
@Poison Ivy moje zkusenost z tohoto tydne.. za 3 hodiny na nadstandartu :/ ovsem porod byl na sale…pro manzu dosli tak 3 minutky po tom co vytahli malou..vubec nebyl v mistnosti (na sale) se mnou a taky ho nechali zaplatit tu 500 za asistovani…
az se mu to rozlezelo v hlave byl trosku zmatenej no..
@Kytkaa Měli jsme také nadstandard, manžel tam se mnou byl cca 5 hodin, plus celou dobu na sále a neplatili jsme. Podezírám je, že na nás zapomněli. Vlastně mám pocit, že nám neúčtovali ani nadstandard
… na šestinedělí pak samozřejmě ano. Asi jsme byli miliontý rodící pár, tak to bylo grátis ![]()
Já rodila na nadstandardu, jelikož nikde nebylo místo. Jen co jsme tam přišli tak budoucího tatínka vyhnali ven a ať si jde nejdříve zaplatit 500,–, potom tam může se mnou být…byli jsme z toho jak opaření…ale nakonec jsme nadstandard neplatili…jo a tu toho nadstandardu na šestinedělí mě zarazilo že se vlastně platí i za dítě na pokoji…no a proto všechno Bohunice už nikdy
@Petulka1410
Petulko ty jsi fakt měla smůlu, v dnešní době s platí za všechno ![]()
@Petulka1410 samo, že se může stát, že to stojí za houby, ale myslím si, že když je porod problematičtější, což ten tvůj asi byl, tak je normální, že si malýho vezmou.
Našeho prvorozenýho si taky odnesli, protože tam byl problém, dvojčata byly ukázkovej porod, takže mi je nechali oba dva a muchlal jednoho manžel, druhýho já
Jinak na nadstandartu jsem byůa dvakrát a mrňavý to tam bylo pokaždé, takže to asi byl nadstandart
představ si, že jsme na tom mnavým pokoji se sloupem byla s dvěma postýlkama
ale zase na tři dny? To je přece fk, hlavně, že jsi s manželem a dítěm, ne? ![]()
@Poison Ivy @Kytkaa Já byla na nadstandartu, neb bylo jinde plno…strávila jsem tam asi hodinu a půl a nic za něj nechtěli. Přítel byl se mnou, ale jelikož nás hned po porodu lifrovali na šestinedělí, aby bylo volno pro další rodičku, nechtěli nic ani za něj. Tak jsem platila jen regulační poplatek…
My jsme taky neplatili za otce při porodu. Ale když jsem tam ležela, tak bylo všechno divný…Všechny mimča měly na ručičkách číslo a náramek a moje dítě nemělo nic. Kanylu mi ze zápěstí vytáhly, až po třech dnech, když jsem šla domů (potřebovala jsem ji jen u porodu).Taky bych tam už nikdy nešla. A jak už jsem tu jednou psala, tak mi přišlo, že tam snad všechny strašně obtěžujem, nefugovala ani pradelna ani dětská ortopedii… jak jsme si mohla dovolit rodit ve svátek ![]()
Nevím jestli s enekdo ptal, ale je v bohunicich klimatizace a wifi?
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.