Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mimimi18 - A jak dlouho jsi tam byla po CS? Já taky uvažuji o nadstandartu, ale je to hodně peněz
V nemocnicích mám hroznou depku tak jsem si říkala, že to by snad pomohlo a zvlášt, když jsou návštěvy neomezeně
Ale na druhou stranu jen dvě na pokoji je krásný
. Já rodila před 12 lety ve Vyškově a bylo nás tam na pokoji čtyři postele a byli jsme tam tři maminky takže o proti tomu je to luxus ![]()
Jo apropo.. když odejdes na revers to ten pupečníček mu/jí budes oddelavat sama? A taky 2-3 den se odebíra mimískovi krev z patičky na nemoci..
jak to chces urobit?
@Kytkaa píše:
Jo apropo.. když odejdes na revers to ten pupečníček mu/jí budes oddelavat sama? A taky 2-3 den se odebíra mimískovi krev z patičky na nemoci..jak to chces urobit?
Neodejdu na reverz, byla to jen idea.
Měla jsem za to, že se ten pahýlek nechává sám od sebe přirozeně odpadnout, ne? ![]()
@zvědavá borůvka Správně by se měl nechat přirozeně uschnout a pak sám odpadne, ale v některým porodnicích prý ten pupík ještě před odchodem z porodnice odstřihnout sami, prý aby byl „hezčí“ ![]()
Takže to je asi třeba ohlídat.
@moby Já jsem rodila poprvé u Milosrdných a tam to taky byl děs. Pokoj byl původně pro dvě, ale kvůli velkýmu počtu porodů tam přidali ještě jednu postel, tak jsme nemohly mít ani postýlku u postele. Jedlo se na etapy, protože se 3 nevešly ke stolu. Tenkrát jsem to tam probrečela. Teď jsem si to chtěla trošku vylepšit.
@zvědavá borůvka píše:
Neodejdu na reverz, byla to jen idea.
Měla jsem za to, že se ten pahýlek nechává sám od sebe přirozeně odpadnout, ne?
samozřejmě.
@zvědavá borůvka píše:
Taky mám strach odejít s mimčem na reverz domů, je to moje první a co kdyby se něco stalo?
Začínám se smiřovat s tím, že budu na obyčejném pokoji.
A začínám si říkat, že to přece není zas tak špatné
Těch tisíců na nadstandard je mi fakt líto, ty prachy dám radši do úspory.
Zvládli to jiní, zvládnu to i já (ten pocit, že nemáš na pokoji dostatečné soukromí).
Udělám to pro moji princezničku, přetrpím to tam jenom pro ni
Ale kdybych náhodou našla někde na zemi deset litrů, tak si vemu ten nadstandard
@Kytkaa píše:
Jo apropo.. když odejdes na revers to ten pupečníček mu/jí budes oddelavat sama? A taky 2-3 den se odebíra mimískovi krev z patičky na nemoci..jak to chces urobit?
pupečník odpadne sám, odběr s patičky udělá bez problému dětský lékař který klidně příjde i domů ![]()
@Kwaczka píše:
@zvědavá borůvka Správně by se měl nechat přirozeně uschnout a pak sám odpadne, ale v některým porodnicích prý ten pupík ještě před odchodem z porodnice odstřihnout sami, prý aby byl „hezčí“
Takže to je asi třeba ohlídat.
Jestli je nejlepší to nechat přirozeně odpadnout, tak si to ohlídám ![]()
@berry4 píše:nějak nechápu, CO by mělo být na normálním pokoji špatného? Vem si, že tam nejsi sama, pokud se ti sejde zkušená mamina, tak poradí, pohlídá ti mimi, když se půjdeš sprchovat, jakože budeš chodit x krát denně… nebudeš tak sama a pěkně si popovídáte.
Návštěvy jsou to poslední, každá se stejně věnuje tomu svému středobodu a ti ostatní jsou jim ukradení. V Bohunicích jsem rodila poslední dcerku, nijak jsme si na pokoji nepřekáželi, je dostatečně velký a nebyl problém se jít i projít, nebo usadit na chodbu. Uvítala jsem společnost dalších, ono to líp utíká
Jsem samotářka a nevyhledávám společnost ostatních maminek.
A pro tvůj dotaz, že nechápeš co je na normálním pokoji špatného ti odpovím stručně - soukromí ![]()
@zvědavá borůvka no nam teda ten pahylek odedelavali :/ a malinke se to moc nelibilo…
@Kytkaa píše:
@zvědavá borůvka no nam teda ten pahylek odedelavali :/ a malinke se to moc nelibilo…
A jak to vlastně dělají? To jako vezmou kudlu a vrhnou se na mimino?
![]()
Přiznám se, že sama nevím co je nejlepší.
Ale nějak tuším, že nejlepší je nechat to odpadnout.
Jen nevím jakou budu mít šanci si to ohlídat, pořád to každé sestřičce opakovat nemá smysl. Stejně by zapomněla.
Asi budu muset miminu napsat na čelo, že si nepřejeme uříznout pahýlek
![]()
@zvědavá borůvka no vubec se mne na to neptaly a z novorozeneckeno proste zavelili at prijdu.. vzali si ji nachivilnku a vratili uz s normalnim pupickem no… ale kdyz ji brali krev z paticky plakala hrozne
mi z toho bylo hodne ouzko…
no ale delali to vsem no… ![]()
@moby no chtěli me pustit už 4 den, ale manzel se nemohl uvolnit z prace, takže nasledující den, že pujdeme domu. Jenze nakonec malymu se zvedla zloutenka a museli sme zustat. Malej pod lampou a ja byla prevezena na hostinskej pokoj. Ale po cs je běžný 4 nebo 5 den jít domu
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.