Porodnice - Bohunice Brno - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7201
10.10.13 21:41
@zvědavá borůvka píše:
Budu si balit tři tašky,
jednu menší na porod, druhou po porodu na pokoj a třetí na cestu domů.
Co byste mi doporučily si zabalit na ten porod? Pokud možno jen to nejnutnější s tím, že bych ráda využila jejich erár. Nechci toho s sebou tahat moc.
Určitě tam budu mít balzám na rty, jídlo, pití, foťák, mobil, potřebné papíry a doklady. :nevim:

já jsem měla náhradní spodní prádlo a čtivo, jídlo jsem si nebrala, protože pro těhotné tam toho dávají docela dost, navíc ti pak můžou zakázat jíst kdyby se to nehýbalo a co pak s jídlem :D nějakou čokošku jo, ale upřímně mě bylo tak špatně že ani jejich vynikající čokoládový jogurt a čerstvé rohlíčky jsem nechala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
10.10.13 21:42
@zvědavá borůvka píše:
Budu si balit tři tašky,
jednu menší na porod, druhou po porodu na pokoj a třetí na cestu domů.
Co byste mi doporučily si zabalit na ten porod? Pokud možno jen to nejnutnější s tím, že bych ráda využila jejich erár. Nechci toho s sebou tahat moc.
Určitě tam budu mít balzám na rty, jídlo, pití, foťák, mobil, potřebné papíry a doklady. :nevim:

Hlavně nezapomeńte dobře nabít foťák, to byl problém u nás. Na porod jsem měla svoje podložky, vadilo mi mít v posteli krev a byla tam podložka jedna, teplé ponožky, hroznový cukr, vodu, mobil a doklady. A manžela :lol:

• Citovat
  • Upravit
10680
10.10.13 21:44

Jo, já třeba taky řešila v čem tam budu chodit a co budu mít na sobě, měla jsem s sebou župan a košilku na každej den, že se budu stydět si zakřičet, chtěla jsem nadstandard porodnímu box…rodila jsem na obyčejným, byla jsem tam už ubytovaná den předem na tom pokoji co je hned vedle, když se rozjel porod, nebyl nadstandard volnej, na sobě jsem měla jejich košili, lítala jsem s vložkou mezi nohama po chodbě, zařvala jsem si pěkně, po porodu mi dali jen takovýho andělíčka, tak jsem šla do sprchy s holým zadkem, na šestinedělí jsem celou dobu nosila jejich košile, protože byly krásně volný a příjemný a župan jsem ani nevytáhla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.10.13 22:04
@Poison Ivy píše:
Btw ono když by to byl total akut, tak tě porodí kdekoliv, klidně na ambulanci, už xkrát se rodilo i v autě nebo sanitce před porodnicí :).

Já myslím, že u mě to nebude hned tak. Nejspíš budu i přenášet.
Jsem přece prvorodička :mrgreen:
I když obě moje kolegyně, taky prvorodičky rodily výrazně dříve, jedna už měsíc před termínem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.10.13 22:11
@Tarinka píše: :) kdyby na tej chodbě byly kapičky jen od vody, tak by myslím uklízečka byla ještě šťastná :P mimichodem, abys měla představu, kamarádka rodila sice v Podolí, ale nějak neodhadla klystýr, snažila se ho v sobě udržet co nejdýl, no ale nějak to z ní vylítlo dřív než chtěla, prej jim tam brutálně ohodila zdi na záchodě a nikdo jí nic neřekl, zavolali úklidovou službu, prej to byly Ukrajinky, něco u toho brblaly a nerozuměla jim :P

:lol: to mě pobavilo :lol:
Ale až tak? Zdi? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
10.10.13 22:16
@zvědavá borůvka píše: :lol: to mě pobavilo :lol:
Ale až tak? Zdi? 8o :mrgreen:

Jojo, prej šla na záchod, do místnůstky vešla čelem a tam se chtěla otočit zadkem k míse a jak se otáčela, tak jim to tam vyzdobila :lol:… a u druhýho porodu, kterej byl rychlej, prej zase nestihla klystýr vůbec, tak se nehoda stala přímo na porodním sále :lol: ale oni jsou zvyklý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.10.13 22:16
@Aletheia píše:
já jsem měla náhradní spodní prádlo a čtivo, jídlo jsem si nebrala, protože pro těhotné tam toho dávají docela dost, navíc ti pak můžou zakázat jíst kdyby se to nehýbalo a co pak s jídlem :D nějakou čokošku jo, ale upřímně mě bylo tak špatně že ani jejich vynikající čokoládový jogurt a čerstvé rohlíčky jsem nechala :mrgreen:

Tak určitě tam nebudu tahat husu se zelím a knedlíkama :mrgreen: :lol:
Spíš jsem měla na mysli nějakou tu čoko, oplatky, event. banány :)
A k čemu spoďáry?
Během porodu je stejně nemůžu mít a po porodu nejspíš dostanu nějaké jejich erární?
Bo si pamatuju, když jsem byla na revizi dělohy, tak mi po zákroku strčili mezi nohy vložku jen tak a pak až na pokoji jsem si vzala spoďáry, to jsem byla na obilňáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.10.13 22:30

Když to nepůjde jinak, tak si budu volat sanitní odvoz do porodnice.
Kdyby to nějak přes kontrakce nešlo přes MHD nebo kdyby byla plodovka zelená…
Kontakt na odvoz jsem od nich dostala.
A zajímalo by mě jestli by nebyl problém, aby semnou jel i můj chlap? Bude mít dovolenou a tak bude semnou doma a bude taky u porodu.
Tak aby mu pak neřekli, že má dojet dodatečně MHD a já bych nerada porodila bez něho, kdyby byl porod náhodou rychlý a on to nestihl.
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
10.10.13 22:30
@zvědavá borůvka píše:
Když to nepůjde jinak, tak si budu volat sanitní odvoz do porodnice.
Kdyby to nějak přes kontrakce nešlo přes MHD nebo kdyby byla plodovka zelená…
Kontakt na odvoz jsem od nich dostala.
A zajímalo by mě jestli by nebyl problém, aby semnou jel i můj chlap? Bude mít dovolenou a tak bude semnou doma a bude taky u porodu.
Tak aby mu pak neřekli, že má dojet dodatečně MHD a já bych nerada porodila bez něho, kdyby byl porod náhodou rychlý a on to nestihl. :think:

do sanitky neberou doprovod, jenom v případě dětí. Takže musí dojet sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
10.10.13 22:32

Myslím, že ho tam nevezmou a pozor, pokud nejsou Bohunice nejbližší rodina od tvého bydliště :). Radši vem taxi.

• Citovat
  • Upravit
7201
10.10.13 22:38
@zvědavá borůvka píše:
Tak určitě tam nebudu tahat husu se zelím a knedlíkama :mrgreen: :lol:
Spíš jsem měla na mysli nějakou tu čoko, oplatky, event. banány :)
A k čemu spoďáry?
Během porodu je stejně nemůžu mít a po porodu nejspíš dostanu nějaké jejich erární?
Bo si pamatuju, když jsem byla na revizi dělohy, tak mi po zákroku strčili mezi nohy vložku jen tak a pak až na pokoji jsem si vzala spoďáry, to jsem byla na obilňáku.

erární nedávají ale můžeš používat ty porodnické síťkované. On jak který doktor, jeden ti nadá že nemáš žádné a druhý že máš ty porodnické a musíš si to sundávat.. takže tak :mrgreen: já jsem měla vysoké bavlněné protože ty síťované byly fakt hrozné na nošení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.10.13 22:38
@Aletheia píše:
do sanitky neberou doprovod, jenom v případě dětí. Takže musí dojet sám.

Ok, nedá se nic dělat.
Aspoň, že to vím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.10.13 22:39
@Poison Ivy píše:
Myslím, že ho tam nevezmou a pozor, pokud nejsou Bohunice nejbližší rodina od tvého bydliště :). Radši vem taxi.

Bydlíme v Líšni :)
Kdo ví jak to všechno nakonec dopadne :)
Třeba budu frajerka a dojedu s MHD :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
10.10.13 22:44
@zvědavá borůvka píše:
Bydlíme v Líšni :)
Kdo ví jak to všechno nakonec dopadne :)
Třeba budu frajerka a dojedu s MHD :mrgreen:
:lol: taky jsem z Líšně :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
10.10.13 23:17

@Aletheia

Svět je malej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková