Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@zvědavá borůvka taky mi vůbec nic nepíše do průkazky tak jsem si říkala, že kdyby se něco stalo a rodila bych z nějakého důvodu jinde tak o mě nic nevědí.
Já jsem byla dneska na kontrole tak jsem se dozvěděla, že je všechno v pořádku, malá na necelé 4kg, ale ven se zatím nechystá tak pokud se do příštího pondělí nic nezmění tak v úterý nebo ve středu nástup na vyvolání.
@nurse.007 píše:
@zvědavá borůvka taky mi vůbec nic nepíše do průkazky tak jsem si říkala, že kdyby se něco stalo a rodila bych z nějakého důvodu jinde tak o mě nic nevědí.Já jsem byla dneska na kontrole tak jsem se dozvěděla, že je všechno v pořádku, malá na necelé 4kg, ale ven se zatím nechystá tak pokud se do příštího pondělí nic nezmění tak v úterý nebo ve středu nástup na vyvolání.
A v kolikátém jsi týdnu? Mě říkali, že nechávají přenášet dva týdny, nejsem z toho moc nadšená.
Chtěla bych porodit už tento týden.
@zvědavá borůvka jsem 39tt, termín mám 30.10. Jenže před rokem potrat, trombofilie, vysoký tlak a malá má skoro čtyři kila tak říkala, že přenášet ne e. Kvůli všemu co jsem popsala jinak myslím, že kdyby byla malá malinká tak taky příští týden nerodím. Musím začít se všema babskyma radáma, abych se začala dole aspoň chystat když už nic.
@zvědavá borůvka děkuji já tobě taky. Ať vyjde čtvrtek
. Je to krásné datum. Však pak dej vědět co nového na kontrole no a třeba se tam příští týden potkáme
.
Tak, dnešní kontrola za mnou. Kupodivu mě to dnes ani nebolelo, a vyšetřovala mě ta stejná mladá doktorka co minule. Že jsem otevřená ani ne na jeden prst a další kontrola bude v pátek.
Byla jsem dnes objednaná na půl desátou a v čekárně bylo nějak prázdno, jen dva chlapi tam čekali na svoje ženy ![]()
Po té co si kdysi moje kamoška stěžovala, jak tam musela dlouho a dlouho v čekárně čekat, jsem zaskočená.
Minule jsem přišla na řadu za půl hodiny a dnes už za pět minut.
![]()
@zvědavá borůvka no už se aspoň otvíráš. To znamená, že se aspoň malinko něco chystá. U nás je to všechno nějak v klidu. Taky jsem včera měla prázdnou čekárnu i na monitoru jsem byla sama. Tak uvidíš co bude v pátek. Já měla jít na kontrolu v pondělí, ale to je stávek tak jedu až v úterý s tím, že tam už zůstanu.
Aspoň něco, jsem ráda že se to trošičku pohnulo dopředu ![]()
První menstruaci jsem dostala v pátek, těhotenské týdny začínaly v pátek, tak si říkám, že kdyby se porod rozjel tento pátek. Tak by to bylo fajn.
Jen mám obavy, že o víkendu je v porodnici nedostatek erárního ![]()
@nurse.007 U mě se ráno nic na porod nechystalo. Ani hamilton mě nešel udělat, protože vše bylo hodně vysoko. A dopadlo to tak, že jsem ještě ten den začla rodit.
@zvědavá borůvka to by ti hezky vyšlo. To já si vůbec nepamatuju měsícky, tenkrát jsem na ně čekala jako na smilování abych mohla na umělé oplodnění. Myslím, že o víkendu bys měla aspoň trochu klid na oddělení což taky není špatný.
@Dasha01 v to jsem malinko doufala včera. Že i když to nijak nevypadá, ale pocitově bych už klidně rodila. Dneska říkal manžel že zkusíme hezký večer. Teplá vana, sklenka vína, sex a tak tak jsem zvědavá
. Máme aspoň chystat, když už nic tak se budeme snažit.
Já měla na mysli první menstruaci v pubertě, na to se nedá zapomenout.
Strašně jsem se styděla, zrovna jsme jely na víkend k prarodičům a tak jsem to tajila, protože jsem nechtěla aby to mamka hned všem vyslepičila.
Dávala jsem si tam toaleťák.
A pak jak jsme se vrátily domu, tak jsem jí to řekla.
![]()
@zvědavá borůvka
aha tak to jo. To já si pamatuju že to bylo cestou ze školy, ale co to bylo za den si nevzpomenu
.
V noci v jednu hodinu jsem kolem oblasti žaludku ucítila jakési lupnutí a pak ještě jednou slabší,
tak nevím jestli to byl žaludek nebo že by praskl plodový obal.
Ale voda ze mě žádná neteče i když jsem chvíli měla podezření, ale to jsem si spíše vsugerovala.
Jsem z toho svého prvního porodu tak paf, že se mi dnes zdál sen, jak bylo zhasnuto, já slezu z postele a že jsem na zemi rychle porodila, že miminko nejevilo známky života, byla tma, já nemohla nahmatat světlo ani mobil abych si zavolala sanitku.
Ale nějak instinktivně jsem miminko vzala za nohy hlavou dolů, jak se to při porodech dělá, nějak ho poplácala po zádíčkách a už se rozkřičelo a žilo.
Z toho snu jsem se probudila s opravdu hodně zrychleným tepem srdce.
![]()
@zvědavá borůvka to nám asi dělají hormony a strach z porodu nebo nevím. Taky mám šílené sny a pak z toho nemůžu usnout. To lupnutí občas taky cítím, ale třeba, když se ohnu jen tak v klidu ne.
Na těch hormonech něco bude,
všimla jsem si, že mi poslední týden vyskočilo na tváři víc pupínku než obvykle, jsem plačtivější a taky mám potřebu více spánku.
Včera jsem si na asi dvě-tři hodiny odpoledne zdřímla a v noci jsem v pohodě opět usnula a spala až do dopoledne a kdybych se nedonutila vstát, tak věřím, že bych možná spala až do teď
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.