Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@zvědavá borůvka tak to jo hlavně ať si tě pěkně hlídají. Mě dneska ráno odešla asi hlenova zátka tak jsem myslela, že se třeba bude během dne už něco dít a zatím nic. Pořád bych byla radši kdyby šla sama než aby jí nutili. No a třeba se tam i potkáme
.
Třeba jo ![]()
Hlenová zátka mi ještě neodešla, aspoň jsem si ničeho podezřelého nevšimla ![]()
Tak nakonec mi včera večer taky začala odcházet hlenová zátka, po kouskách.
A k tomu trošku do hněda, to bude z toho hmatu.
@zvědavá borůvka tak třeba už budeš rodit
. Já měla dneska ráno chvilinku bolesti a od té doby zase nic. Já se toho vyvolání tak bojím, že se ho dočkám.
Občas mě píchne v podbřišku, ale jinak se nic neděje.
Zítra mám kontrolu.
@zvědavá borůvka tak zítra dej vědět co jsi se dozvěděla. Já měla teď bolesti po pěti hodinách
tak třeba se do zítra někam posuneme ![]()
Ježiš, jsi už druhá tady na diskuzi, která má konečně aspoň ty bolesti… ![]()
Budu ti držet palečky, myslím, že to budeš mít dnes nejdýl zítra už za sebou ![]()
U mě pořád nic ![]()
Holky me se to rozjelo teda den po odejití kusu hlenovy zatky druha část mi odesla az v porodnici.
@zvědavá borůvka no uvidíme zatím od jedné odpoledne zase zatím nic.
Holky, berete si sebou do porodnice i oblečení pro miminko? Popřípadě olejíček a věci na koupání, nebo tam mají svoje?
@moby píše:
Holky, berete si sebou do porodnice i oblečení pro miminko? Popřípadě olejíček a věci na koupání, nebo tam mají svoje?
Zbytečné, budeš ráda, že nemusíš řešit čisté/špinavé oblečky. A koupat se bude dítě maximálně jednou na dvě minuty, takže opět zbytečnost.
Namísto olejíčku doporučuji kvalitní krém, olej ve finále spíš vysušuje.
@moby mě bylo řečeno jen plenky a vlhčene ubrousky a přebalovaci podložky. I celkem nerada bych vozila ještě oblečení. Tak snad bude dostatek.
Oblečení pro mimčo i pro sebe dostanete. Malýho jsem v porodnici vůbec nekoupala. Počkala jsem si až domů. Ani celkem nebylo kdy. Po porodu mě ho vykoupali. Další den jsem ho koupat ještě nechtěla a pak mu stříhali pupík a to se koupat nesmí a další den jsem šla domů.
@moby píše:
Oblečení brát nebudu, spoléhám na to erární, jen chlap mi pak donese z domu nachystané oblečení na cestu domů.
Věci na koupání taky s sebou mít nebudu, stejně se miminka nemůžou kvůli pahýlku koupat.
Ale beru si mandlový olej od Saloos na tělíčko a taky Bepanthen.
Počkám si na reakce ostatních a možná s sebou přibalím i ten koupací olejíček (mám od Saloos).
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.