Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jitule38 píše:
@Bobiše papír mají určo na matrice, ale mě ho dávala i mudr. na gyndě. Určitě ho mít nachystanej sebou. Rodný list ti pak dojde poštou na adresu, kterou máš uvedenou v občance.
Jejda. Na adresu v obcance? To neee.
tam nebydlim.
prave chci, aby jsme po narozeni to mohli zmenit na adresu otce. Tam kde budeme vsichni bydlet. No, vidim, ze bude dobre, kdyz na ten urad zajdu pro papur na jmeno a rovnou zjistit, co a jak. Jinak doktor mi nic nedal. ![]()
Jeste se te zeptam, pichas Clexan a rikas, ze bys tam nejradsi v 38 tydnu zustala? A proc?
to ma nejaky vliv?
@Bobiše raději se domluv na matrice
jsou tam ochotný ![]()
Ne že bych tam chtěla zůstat, ale asi si nás budou víc hlídat
anebo taky neee
uvidím, fakt nevím, dám pak vědět co mě řekli ju
a můžu se zeptat proč si pícháš máš néjakou mutaci?
Možná se teď zeptám blbě ale ten papír o kterým mluvíte to je to prohlášení o uznání otcovství co mají napsané v seznamu do porodnice nebo je to něco jiného?
@babuk já myslím, že jsme se bavily o jménu dítěte, vypíšeš jméno pro holčičku a kluka a rodiče podepíší
.. V Bozaku ho chtějí mít vypsaný, některá porodnice nic nechce. Pokud nejsi vdaná tak sebou určo papír o prohlášení otcovství, jinak se bude miminko jmenovat po tobě, teda pokud to není tvoje přání ![]()
@Jitule38 píše:
@Bobiše raději se domluv na matricejsou tam ochotný
Ne že bych tam chtěla zůstat, ale asi si nás budou víc hlídatanebo taky neee
uvidím, fakt nevím, dám pak vědět co mě řekli ju
a můžu se zeptat proč si pícháš máš néjakou mutaci?
Ne, mutace ne. Mela jsem v roce 2005 v noze trombozu. Jinak jsem chodila na kontroly, sledovana na hluboke krecove zily a cevni nedostatecnost v tech zilach na nohach. Ale pomerne je to v klidu. Ten Clexan mi nasadili asi od 25 TT. Cekam prvni mimco.
@babuk píše:
Možná se teď zeptám blbě ale ten papír o kterým mluvíte to je to prohlášení o uznání otcovství co mají napsané v seznamu do porodnice nebo je to něco jiného?
Presne tak, ptala jsem se jen na jmeno. My manželé jsme. A je pravda, ze jestli potrebujes papir na prijmeni, tak to musite jit oba dva s pritelem na matriku. Musi tam byt podpisy.
@Bobiše Jj, to já měla trombózu až teď v těhu, Clexane od 9.-10.týdne a křečové žíly mám teď pěkný
. Na pravé noze od spodu až nahoru, a moc tomu nevěřím, že se to spraví po porodu. Bez kompresních punčoch se ani nehnu
, taky musíš nosit? Ale ty naši prcci nám za to stojí ![]()
Holky mám otázku snad některá z vás bude znát odpověď…od 1.11.2014 jdu na mateřskou, dostanu já nějaké vyjádření od ČSSZ kolik budu brát a do jakýho data nebo si to musím pozjišťovat sama? ![]()
@babuk píše:
Holky mám otázku snad některá z vás bude znát odpověď…od 1.11.2014 jdu na mateřskou, dostanu já nějaké vyjádření od ČSSZ kolik budu brát a do jakýho data nebo si to musím pozjišťovat sama?
Materskou ti vyrizuje zamestnavatel. Do prace doneses papir od sveho gynekologa, kde budes mit napsany TP.
Ja ho zanesla do prace 25.9. Ze nastupuji materskou od 27.9.
Do tydne mi prisel ze mzdove uctarny papir, kde mi preji stastny porod, at si uziji materskou, at nahlasim zamestnavateli datum narozeni ditete, az se narodi
no a datum, kdy mi materska konci, za 28 tydnu. Pak nejlepe mesic pred vyprsenim materske pujdu na ČSSZ a tam pozadam o rodicovsky prispevek.
@Jitule38 píše:
@Bobiše Jj, to já měla trombózu až teď v těhu, Clexane od 9.-10.týdne a křečové žíly mám teď pěkný. Na pravé noze od spodu až nahoru, a moc tomu nevěřím, že se to spraví po porodu. Bez kompresních punčoch se ani nehnu
, taky musíš nosit? Ale ty naši prcci nám za to stojí
Puncochy jsem nosila kazdy den asi 6 let, pak jsem to zacala nosit jen nekdy pri bolestech. Ovsem ted je nenosim. Zabilo by me leto, teplo a ted neohrabanost. Sotva oblecu ponozky a zapnu boty. Nejlepsi je, kdyz to udela manzel, obuje ![]()
Ahoj holky, prosím ještě- kdo už rodil v Boskovicích… co půjčují na děti za oblečky? Jsou to jako bodyčka, dupačky,… nebo košilky?… a když s Vámi koupali, myli jste pouze čistou vodou a osušku pro mimčo půjčili? nebo jak to tam chodí? Děkuji… já jen co mám nabalit i malé ![]()
Koukám, jak se diskuze rozjela a navíc letovickým směrem ![]()
@Telvi dávky se vyplácí následující měsíc zpětně - takže za listopad dostaneš začátkem prosince.
Pro miminko jsem si s sebou brala jen plínky a vlhčený ubrousky. Nic víc potřeba nebylo. Na oblečení dostávala jen bodýčka a čepičku, zimomřivější miminko kolegyně vyfasovalo punčochy. Na koupání budeš mít k dispozici mycí gel, žínku, na otření bavlněnou plínku.
@Telvi Ještě malá dostala ponožky a mohla jsem si vybrat, jestli chci ty co škrtí nebo ty co padají ![]()
@Mája128 vidíš, na ponožky jsou zapomněla. Vybrat jsem ale nedostala ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.