Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@babuk Já taky 1 necelý balíček ubrousků, plínek 1 malý balení pampers a ještě jsem vezla domů, malá se narodila v sobotu odpoledne, to jí plínečky dali a od neděle od rána už jsem ji měla u sebe a přebalovala do svých a ve středu dopoledne jsme šli domů…1 balík ti bude určitě stačit, když tak ti donesou. Vem si spíš hodně vložek pro sebe, těch jsem měla v porodnici velkou spotřebu.
Jj, vložek si beru 3balíky a další 2 mám doma když je nespotřebuju tak je dám kámošce co má termín po mě
a nějaký ten krém na opruzeninky tam mají nebo si mám raději vzít?
Holky jak je to s kojícíma košilkama a županem? Dávají erární a nebo musím mít vlastní.?Začínám balit tašku, tak at vím jestli přibalit. Díky ![]()
@Katulinek1980 Svoje košile si brát nemusíš, dostaneš čistých kolik chceš. Župan jsem měla svůj ![]()
@Světlis Děkuji.
A ještě nějaká rada co by se třeba hodilo si sebou vzít?
@Katulinek1980 Rodila jsem ted v říjnu, to bylo ještě jakš takš, ale byla mi dost zima, tak si vem určitě teplý ponožky
Jinak klasika, hygienický potřeby, hodně ručníků, měla jsem jednorázový kalhotky a porodnický vložky, kojící podprsenku, vložky do podprsenky a nějaký krém na bradavky. Pro miminko, jen plínky a ubrousky…na pokoj ti dají košíček, kde budeš vše mít, mýdlo, mazání, líh a štětičky na pupík a pro oblečky si sočíš na novorozenecký, dají ti o co si řekneš i látkové plenky a dečku. Jo a doporučuju si na porodní sál vzít jelení lůj a žínku na otírání obličeje a gumičku do vlasů, tam nejdou otevřít okna, takže mi bylo vedro a pálila mě pusa. A ještě za sebe můžu doporučit gel z dubové kůry na nástřih a lze použít i na hemoroidy pokud máš nebo se ti udělají. Jinak mě nic spešl nenapadá ![]()
Holky, říkali vám ten poslední měsíc kolik bude mimčo cca vážit a měřit? ![]()
@Telvi jak se ti daří???
@babuk Já jsem byla včera na kontrole u svého doktora a na to že mám termín až 7.ledna, tak malej už má zhruba 2700g, tak pokud budu rodit v termínu tak to bude pěknej cvalík. Ale podle dr, už se pomalu připravuju, tak proto už chystám tašku.
@Katulinek1980 já mám termín 21.12. už chodím 3.týden na monitor ale to je všechno, pouze poslechnou srdíčko miminka, zapíše do průkazky a za týden naschledanou…a co si pamatuju u kámošky tak ta věděla že mimi bude mít porodní váhu a míry cca…tak nevím jestli zbytečně neplaším nebo se monitor v nemocnici dělá jinak…
@babuk píše:
@Katulinek1980 já mám termín 21.12. už chodím 3.týden na monitor ale to je všechno, pouze poslechnou srdíčko miminka, zapíše do průkazky a za týden naschledanou…a co si pamatuju u kámošky tak ta věděla že mimi bude mít porodní váhu a míry cca…tak nevím jestli zbytečně neplaším nebo se monitor v nemocnici dělá jinak…
A ty tam nechodis po monitoru ke gynekologovi? Jako na prohlidku. Ja uz tam pak pred porodem chodila, ty tri tydny. Monitor pak gynda. No a poprve me lekar jen vysetril bez ultrazvuku. Podruhe me nevysetroval a po treti zase jina lekarka udelala ultrazvuk a nastal frkot. Jeji odhad byl, ze miminko vypada na 4,5 kg. A jeste dalsi faktory, tak mi naplanovala cisar. Mimi se rozhodlo jit ven jeste o den driv, takze mi praskla voda, kontrakce a pak cisar.
@Bobiše sice jdu přímo ke gynekologovi ale on mi jen zapíše do průkazky z počítače záznam co tam nacvaká sestřička a za týden naschledanou…to je všechno, nečekám že by mi dělal ultrazvuk pokaždý ale zaráží mě že už jsem měla třetí monitor a žádný jiný vyšetření k tomu…tak nevím jestli je to běžný nebo ne… ![]()
@babuk Já jsem si to myslela že to bud Mosler nebo Novosad. Když jsem před porodem byla v nemocnici na té prohlídce, tak tam ta staniční co nás prováděla říkala že jediní doktoří co neposílají pacientky do nemocnice jsou Mosler a Novosad. Řekn at ti udělá váhový odhad miminka…je to cice jen odhad, ale když by bylo mimčo větší jde to řešit zavčas…nikomu nepřeju zažít to co se stalo mě a kamarádce
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.