Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Za týden přibral přes 300g. v pátek u doktora měl 4,250g, prý už to není žádné novorozeně
,zítra má 4 týdny. roste mi rychle ale jsem ráda že je zdravý a že ho mám doma těch 12 dní co byl v nemocnici jsme si prožili peklo na zemi. přeji všem bdoucím maminkám rychlý porod a at jste všichni zdraví.
Bobiše, jak se máš? ty už to musíš mít každou chvilku. myslím na tebe ![]()
@marvcel My se máme báječně, malá je nejhodnější…v noci spí jak dudek někdy i 8 hodin
přes den už kouká ale nebrečí…už má skoro 6 týdnů…hrozně to utíká, ale je to boží ![]()
@Telvi jsme na tom stejně, zítra si už budu chystat tašku ![]()
dneska jsem byla na kontrole, už budu chodit každý týden ale bylo to moc krásný slyšet srdíčko miminka ![]()
a ten klystýr probíhá jak? to je jediná metoda v Boskovicích nebo existuje i nějaká jiná?
@babuk V Boskovicích klystýr nedělají, asi by sis o něj musela říct, ale myslím že ti dají maximálně čípek
@marvcel nekojím dávám mu neocate, měli jsme ve stolici krev, což možná znamená alergie na krav. mléko tak nám nasadili umělé a budeme chodit do gastro poradny do nemocnice a uvidíme zatím odstřikávám a zamražuju snad kojit časem budu.ale jak píše SVĚTLIŠ že malá jí spí ž osm hodin to je paráda, můj se budí nejdéle po třech a hladovej že by mi tu flašku snědl celou
.
@babuk světliš má pravdu tam dávají čípek ale myslím že to ani není potřeba, příroda to má zařízení dobře. vyprázdíš se sama před porodem, uvidíš ![]()
Ahojky holky, Sofinka měla v úterý 3 týdny, hrozně to utíká. V noci se nám nechce moc spát, ale doufám, že kol 6 týdne se to podá
@Bobiše už má asi miminko u sebe, myslím podle fotky, ale zatím nepsala
Klystýr v Bozaku nedělají, ale jak psaly holky, příroda to má zařízené
já jsem chodila snad i 5 dnů před porodem ![]()
Holky, nejsem schopna vam napsat… Miminko me zamestnava.
ve dne spici andelicek, po probuzeni ho zajima jestli je neco k jidlu.
a v noci, vecer otevre oci a chce stale jist, takze kojime, prikrmujem trochou nutrilonu. Vecer vcera od 22 do 4 nespal, tedy on u prsa ma nejaky mikrospanek ale ja nespim. Jedli jsme, kakali a noc v tahu.
ted tu na me kouka, samozrejme najezenej a v naruci. ![]()
Jinak hodne miminecko. ![]()
Narodil se 4.11. V 5.59 meril 51cm, vazil 4250. Z porodnice jsme sli s vahou 3920. Dnes u lekarky mel 4050 g.
Natodil se cisarskym rezem. Kvuli vice faktorum a odhadni vaze miminka byl CS naplamovan ma 5.11. Ovsem proc by si nechal neco diktovat. 4.11. mi ve 3.15 praskla voda a kontrakce po 5 minutach. V porodnici i po 2 min. Tak pak fofr. ![]()
Jmemuje se Jaroušek. Po tatinkovi Jaromír.
Příspěvek upraven 24.11.14 v 18:33
@Bobiše tak ti už jsi v plném nasazení
,moc gratuuju a přeji hodně zdraví a síly do začátku
.Jaroušek je překrásný ![]()
@Bobiše Moc gratuluju, hlavně ať jste oba zdraví..je krásnej brouček ![]()
@bohyně Jo jo, malá je úžasná, první týden co jsme byli doma z porodnice měla otočený režim, ale pak se to srovnalo a ted už ví, že v noci se spí
Dokrmuju Nutrilonem, takže když někdy spí tak dlouho, taky mám pocit že sní mě a pak i flašku ![]()
Holky nedělejte si s tím klystýrem starosti, na sále jsou zvyklí na všechno…jsem taky sestřička, takže vím, že i kdyby něco, tak to nikomu vadit nebude a nikdo to nebude komentovat ![]()
Hlavu vzhůru, nebát se, hlavně pevné nervy a hodně síly ![]()
@Světlis píše:
@bohyně Jo jo, malá je úžasná, první týden co jsme byli doma z porodnice měla otočený režim, ale pak se to srovnalo a ted už ví, že v noci se spíDokrmuju Nutrilonem, takže když někdy spí tak dlouho, taky mám pocit že sní mě a pak i flašku
Holky nedělejte si s tím klystýrem starosti, na sále jsou zvyklí na všechno…jsem taky sestřička, takže vím, že i kdyby něco, tak to nikomu vadit nebude a nikdo to nebude komentovat
Hlavu vzhůru, nebát se, hlavně pevné nervy a hodně síly
Holky mám otázku - kolik jste za celou dobu v porodnici spotřebovali plenek a vlhčených ubrousků? raději bych si udělala doma zásoby a kdyby náhodou došlo tak abych mohla jen zavolat přítelovi aby dovezl… ![]()
@babuk píše:
Holky mám otázku - kolik jste za celou dobu v porodnici spotřebovali plenek a vlhčených ubrousků? raději bych si udělala doma zásoby a kdyby náhodou došlo tak abych mohla jen zavolat přítelovi aby dovezl…
Vlhcene ubrousky 1 balicek = nespotrebujes cely. Pleny velikost 1 jsem mela ten mensi balík pampers, bylo jich asi 35 ks, pak jsem si nechala 10 ks jeste donest. Takze pocitej pro jistotu 10 plenek na den.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.