Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Andreofix u nás to bylo taky tak jak popisuješ ale jak píše Bobiše jsem ráda, že první kdo si malýho pochoval byl tatínek ![]()
jediný co mě osobně vadilo byl přístup jedné PA, která měla noční ale naštěstí se pak směna vystřídala a rodila mě super PA… ![]()
Existuje seznam, co si vzít do porodnice v Boskovicích? Jak sem se dozvěděla, ne každá porodnice to má stejný.. ![]()
@Siminka448 píše:
Existuje seznam, co si vzít do porodnice v Boskovicích? Jak sem se dozvěděla, ne každá porodnice to má stejný..
Tak to je jednoduchy, muzes se podivat na stranky nemocnice. Dale tam muzes jit na to koukaci seznameni, povidani, 1. Pondeli v mesici. A jinak sebou, toaletni potreby, rucnik a pro miminko pleny c. 1, kdyz ti bude neco chybet, rodina Ti to donese. Ale neboj. Nic jineho nepotrevujes. Vše Ti daji.
@Siminka448
za mě osobně bych si tam vzala minerálku na pití, druhý den už jsem ten čaj nemohla ani vidět a každej kdo pak šel za náma na návštěvu mi donesl minerálku…
@Siminka448
Za me caj dobry.
Na podporu kojení, bylinkovy?
Jen chci rict, me chutnal.
2 az 3 konve denne. A nejaky deci cerneho piva. Nikdy jsem to nepila. Az tam mi to doporučili na podporu kojeni. ![]()
Holky, jaké oblečení jste si braly do porodnice pro vaše malinký prďolínky? Slyšela jsem, že tam oblečení půjčují, akorát, že musím mít oblečko na cestu domů.. Což si asi zabalím od každýho něco, abych měla do každýho počasí ![]()
@shadowofangels
Ano, přesně tak oblecky na miminko se kazdy den rozvazi, kdo co chce. Ale i kdyby jsi potrebovala, tak si muzes zajit na novorozenecke, je to kousicek. ![]()
@Bobiše No, kdyby mi půjčili na ty dny, co tam budu ležet, bylo by to super, aspoň nebudu tahat celou skříň
.. Jen na tu cestu domů jsem si připravila.
Ale to pak stejně po porodu budu ležet na tom novorozeneckém, ne.. Tak ani chodit nikam nemusím přeci
. Když jsem se byla zaregistrovat do porodnice, tak jsem právě zvonila na to novorozenecké, pač jsem si myslela, že to je ono.. Tam jestli byla napsaná porodnice, tak mě to zmátlo a vůbec jsem nevěděla, že se mám jít registrovat na operační sál
.. Což ale když mě pustili dál na to novorozenecké, tak jak tam brečela ta miminka, teda mě to úplně dojalo
, jsem si říkala, až já budu mít prcinku u sebe
![]()
@shadowofangels Nebudeš ležet na novorozeneckém
, ale na oddělení šestinedělí nebo jak tomu říkají, ale na stejné chodbě je novorozenecké.
@shadowofangels
Presne jak pise Maja. Porodis na porodnickem, pak budes na sestinedeli, deti jsou a resi se vse kolem nich na novorozeneckem. Ano deti tam placou, ty jsi ale tak vyrizena, ze to ani tak nevnimas. Ale kupodivu sve dite slysis a jeho plac rozlisis na velkou dalku.
kazde to miminecko plakalo jinak. ![]()
A jak jsi daleko? Kdy se chystas rodit? S mimi vecma si opravdu nedelej starosti, kdybys mela svoje, pletlo by se ti to a zrejme bys o ne mohla prijit. Se mnou tam byla maminka, co mela sve latkove ctverce pleny, ale sestry moc nadsene nebyli, protoze ona jim to strcila do erarniho pradla. To by se ji samozrejme nevratilo.
V Boskovicich na porodnim je dobra pece, uvidis. Bude to fajn.
@Mája128 Ajooo, tak ono je to jedno, kde budu ležet, hlavně že někde joo a nenechají mě na chodbě
..
@Bobiše Já mám termín 26.8.dle MS a 3.9.dle UTZ, tak uvidíme, na který den to padne
.. Ale mám takový pocit, že budu rodit v tom srpnu, nevím teda proč, ale prostě mám ten dojem
.. No, jako už se nemůžu dočkat až budu mít princezničku u sebe.. A děkuju za informace, já jsem si říkala, že bych si vzala aspoň ty plínky k ublinknutí, ale jestliže tam dostanu, tak aby se to nepomíchalo a oblečení si vezmu pouze na převoz domů.. Původně jsem chtěla si vzít oblečko i na ty dny, co tam s maličkou strávíme, ale pokud je to takhle, tak zase stačí jen na ten převoz
.
A jak je to dlouho co jsi tam naposledy rodila?
Plánuješ ještě dalšího prcínka? ![]()
@shadowofangels já jsem tam rodila 4×, takže kdyby tě něco konkrétního zajímalo, tak se klidně ptej
To oblečení na mimčo si tam fakt neber, je to zbytečný
@marvcel Marci, použila jsi při porodu něco, aby tě to co nejméně bolelo? Mají tam na výběr epidural nebo rajský plyn.. Tak jsem si říkala, že když je ta možnost, že bych využila toho plynu, ať se tolik netrápím
.. A děkuju, jsi hodná
.. Ono já asi budu mít hodně otázek
, ale zase tě nechci nějak příliš otravovat ![]()
@shadowofangels jsem Martina, ale nevadí. Vůbec neotravuješ, klidně piš do soukromých zpráv. Na bolest jsem nepoužila nic, měla jsem rychlé i překotné porody, takže nebylo kdy. Myslím si, že epidurál tam nabízejí určitě a když jsem chodila na monitor v těhu, tak jsem tam něco i četla o tom, že by měli nabízet rajský plyn, ale zkušenost nemám žádnou.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.